Games & Tech

Miss Nerd Verkiezing 2011 @ Female-Gamers

Nooit gedacht dat ik aan een Miss Verkiezing mee zou doen! Maar dit is niet een gewone Miss Verkiezing, maar het heeft een lekker nerderig tintje. Zo af en toe voel ik me wel lekker nerderig en ik dacht, ach ik doe mee. Ook omdat de organisator van het feest dacht dat ik wel geschikt zou zijn, zo als hoofdredactrice van Female-Gamers. Ik dacht, ik doe gek! Ik doe mee. Mijn interview kan je hier natuurlijk ook even lezen.nnnnHet gaat niet om een miss verkiezing met bikini’s en glitterjurken, maar om een verkiezing om de vrouwen in de ICT eens in de aandacht te zetten. rnrn

rnrnWie ben je en wat doe je met internet en computers?rnIk ben Patricia, 30 jaartjes, of voor de tweede keer 29, kan natuurlijk ook! Ik ben getrouwd, woon in Groningen en werk in een kledingzaak! Daarnaast ben ik hoofdredactrice van de website http://www.female-gamers.nl. Deze website beheer ik met Yvonne en een aantal leuke vrijwillige dames. Wij houden de laatste nieuwtjes in de gaten die je op de website kan vinden. Er worden games gereviewed, we houden gadgets in de gaten, gaan naar evenementen en van alles meer.rnrnWanneer kwam je voor het eerst in aanraking met computers?rnMijn vader had een Atari 2600 en daar is mijn interesse in gaming mee gewekt. Wij hadden zelf geen computer, maar mijn buurmeisjes wel. Als ik de kans kreeg zat ik daar op de PC te gamen. In de tijd tot aan nu toe ben ik me gaan storten op de Nintendo consoles en kregen we uiteindelijk een computer met internet. Sinds die tijd ben ik daar best vaak op te vinden! Op de middelbare school kregen we in het laatste jaar een aantal keuzevakken, ik was één van de weinig meiden die toen voor Informatica had gekozen.rnrnZijn vrouwen met internetkennis en computerkennis anders dan mannen?rnIk denk het wel. Vrouwen hebben sowieso een andere kijk op dingen dan mannen. Rondom het programmeren zullen ze vaak wel op één lijn zitten, de looks is misschien een ander puntje, howel je dan ook zit met een kwestie van smaak natuurlijk. Over mijn internetkennis met mijn omgeving zit ik wel redelijk op een gelijke lijn. Computerkennis iets minder, maar je kan ook niet in alles uitblinken natuurlijk 😉 Ik klus wel zelf aan mijn PC waar nodig natuurlijk!rnrnWelke sites bezoek je zelf het liefste?rnIk start altijd de dag met http://www.female-gamers.nl, even de statistieken bijlangs gaan. Ook kijk ik regelmatig herhalingen van tv-programma’s via de betreffende websites. Want het is heel ernstig, ik kijk de meeste programma’s online, dan kan ik langer op de computer bezig zijn, haha. Verder zijn het wat research dingen voor de website, ik kom echt op websites van A tot Z en nog verder! Mijn eigen blog http://www.patries.nu staat op de tweede plaats, de blogs van vrienden weer gevolgd door de welbekende social netwerk sites. Ik twitter zelden, want het is niet boeiend wat ik heb gegeten tijdens het ontbijt, wat ik op de wc heb gedaan, dat ik met de hond heb gelopen, huis schoonmaak, aan het werk ga of iets met mijn man uitvreet ;-)rnrn

rnBestaat je vriendenkring uit nerds?geeks?rnIk heb een aantal vriendinnen die ook wel bezig zijn op het internet of gamen, maar ook een paar die er niet helemaal mee bezig zijn, dat als ik over iets met computers praat ze me aankijken of ik vanaf een andere planeet kom. Uiteindelijk heb ik door het gamen ook wel de nodige nerds en geeks ontmoet, die ik nog steeds regelmatig (dagelijks) spreek. We eten wekelijks bij mijn moeder en daar vliegen ook regelmatig de computertermen over de tafel. Mijn moeder is snapt er helemaal niets van, ze doet haar best..rnrnWelk gadget of programma heb je het laatst gekocht voor je computer?rnIk koop erg weinig gadgets voor mijn computer. Omdat ik voor Female-Gamers schrijf kom ik regelmatig met erg leuke gadgets in aanraking. We krijgen het regelmatig voor elkaar de vreemdste dingen te testen, wat denk je van handenwarmers? Ik ben wel dol op de meest nutteloze dingetjes hoor, die weinig toevoegen. Zo heb ik ook een iBuddy, die samenwerkt met je MSN..rnrnApple of Windows?rnWindows! Bij mijn vorige werkgever http://www.peperzaken.nl was het allemaal MAC… Ik kreeg het voor elkaar om ermee te werken, maar was erg blij als ik weer thuis was en op mijn Windhoos bakkie kon gaan klooien. Nadeel vind ik ook, dat nog niet alle toffe games op de MAC te vinden zijn. Op dat gebied heb je wel een beetje een achterstand, hoewel daar wel steeds meer verbetering in komt!rnrnWat doe je over vijf jaar? Werk je dan nog met computers?rnVer de toekomst in kijken doe ik niet echt. Ik leef meer in het heden en zie wel wat er allemaal op mijn pad zal komen. Ik kan me in elk geval echt geen leven voorstellen zonder computer en internet! Female-Gamers is dan nog verder gegroeid en ik denk dat ik tegen die tijd vast wel een telefoon heb die meer kan dan bellen en SMS-en. Want ik ben nog steeds internetloos als ik het huis uit ga, maar dat is aan de andere kant ook weer goed, want dan zie ik nog eens iets anders van de wereld!rnrnMocht je me nog willen steunen? Kan nog heel eventjes op de website van mijndomein.nl. Het kan alleen als je twitter en/of facebook hebt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + = 15

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.