Games & Tech

Review: Samantha Swift and the Fountains of Fate (PC) @ Female-Gamers

Het vierde en tevens laatste deel van de casual game serie Samantha Swift heb ik voor jullie mogen testen. De voorgangers heb ik ook mogen spelen en ik was toch wel benieuwd naar de laatste game.nnnn

rnDe eerste drie delen uit de Samantha Swift serie zijn;rn- Samantha Swift – Hidden roses of Athenarn- Samantha Swift and the Golden Touch rn- Samantha Swift Mystery from Atlantisrnrn

rnNaast dat ik zelf natuurlijk Samantha help tijdens het avontuur om de ‘Smaragd der gerechtigheid’ terug te vinden, zijn ook Dr. Butler en Adam weer aanwezig om te assisteren. Zoals gewend in de Samantha Swift games ga je weer op zoek naar verschillende voorwerpen in verschillende gebieden. Daar begon het meteen al vrij lastig. Ik had de grootste moeite om de voorwerpen te vinden! Omdat de hints maar onbeperkt aanwezig zijn, liep ik al snel vast. Uiteindelijk ben ik er toch uitgekomen, de aanhouder wint. Maar ik maakte meteen een slechte start.rnrn

rnDe eerste levels vond ik erg donker en waren wel mysterieus, maar toch ook niet dat je meteen zegt, wat ziet het er prachtig uit. Dat kwam later in de game. je reist weer naar verschillende locaties over de hele wereld om de puzzelstukjes te vinden om het gouden beeldje te vullen met water. Niet zomaar water, water uit de bron van eeuwige jeugd.rnrn

rnIn de loop van de game kwam ik er beter in, maar had af en toe de grootste moeite om iets te vinden. Dat maakt de game natuurlijk lekker uitdagend en ben je er wel langer zoet mee dan wanneer je alles heel gemakkelijk snel vindt. Naast de zoek & vind levels waren er ook nog verschillende puzzels die je op moest lossen. Enkele waren een uitdaging, maar een aantal waren ook erg gemakkelijk. rnrn

rnSamantha kent nogal wat booswichten die haar dwars willen zitten tijdens haar zoektocht. Ook in dit verhaal komen we er één tegen, Markus Payne. Af en toe komt hij eens langs buurten, maar heel erg veel last heb ik niet van hem gehad in dit avontuur. Tijdens het heen en weer reizen door de levels kom je ze vanzelf wel tegen.rnrn

rnNaast de zoek en vind levels en de extra puzzels zijn er nog een paar extraatjes. Een extra level die je kan spelen, een overzicht met prestaties, het kleden van Samantha waar je verder niets mee kan… en een bejeweled variant met een extra twist. Je kan een aantal levels opnieuw beleven in de ‘oneindige zoek & vind modus’. rnrn

rnUiteindelijk heb ik me toch goed weten te vermaken met de game. Het begon stroef, maar ik heb me er doorheen geworsteld. Het is de pittigste van de vier delen en ook zeker de moeite waard om te spelen. Zeker als je deze genre aanspreekt.rnrn

rnJe kan de game een uur gratis spelen op de website denda.com of hem meteen aanschaffen voor €9,99.rnrnScore:rnrnGameplay: 7/10rnFun: 7/10rnGraphics: 7/10rnrnrnTotaalscore volgens reviewer: 7.0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 10 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.