Games & Tech

Review: Plants vs. Zombies (NDS) @ Female-Gamers

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met ‘Plants vs. Zombies’ was nota bene in World of Warcraft. Je kon hierbij een compagnion krijgen als je de games goed speelde. Verder kan je Plants vs. Zombies spelen op je mobiele unit en is deze onlangs uitgekomen voor de Nintendo DS. Deze heb ik voor jullie mogen reviewen.nnnn

rnAls je het spel opstart krijg je meteen het menu voor je. Je kan een avontuur starten en de achievements bekijken. Er is wel meer, op verschillende grafstenen staan nog teksten als ‘Puzzle’, ‘Mini Games’ en Survival. Maar dit zal je pas later vrij gaan spelen. Dan dus maar aan de slag met het avontuur. rnrnHet gaat er telkens om dat je de zombies buiten je huis houdt. De zombies willen namelijk je hersenen opeten! Daar zit je natuurlijk niet op te wachten en samen met verschillende soorten planten neem je het tegen de zombies op. Je krijgt verschillende levels voor je neus. Zo start je in de voortuin, daar komen de zombies massaal op je huis af en jij moet ze tegen houden met behulp van de planten. De zombies starten door om de beurt je tuin te betreden, maar via zogenaamde ‘waves’ komen ze met hordes tegelijk. Deze worden van tevoren aangekondigd en je kan ook zien via je bovenste scherm hoeveel waves je gaat krijgen.rnrn

rnBen je helemaal nieuw met dit spel? Geen probleem, je krijgt eerst een mini tutorial die je verteld wat je moet doen en hoe het dus in zijn werk gaat. Uiteindelijk sta je er alleen voor en moet je soms erg creatief zijn om de zombies te verslaan.rnrn

rnNaast de voortuin, die je eerst bij daglicht moet verdedigen, krijg je een nachtversie. In de nachtversie krijg je paddenstoelen die je tuin moeten beschermen. Deze paddenstoelen kun je alleen maar ‘s nachts gebruiken. Overdag slapen ze. Lukt het de zombies niet om via je voortuin je huis te betreden? Dan nemen ze toch de achtertuin? Dit is alleen geen groot grasveld, maar er zitten twee stroken water tussen. Kom dus maar op met de waterplanten. Ook hier is een nachtelijke versie van. Lukt het de zombies hier niet binnen te komen? Dan is het tijd om het via het dak, de schoorsteen, te proberen.rnrn

rnJe krijgt tijdens het spelen van de levels nieuwe planten tot je beschikking met ieder speciale skills. Zo heb je de zonnebloem die zonlicht geeft waar je planten van kan kopen. Uiteindelijk in de almanak kan je zien welke plant wat doet en bij welke zombies je ze in moet zetten. Je kan niet oneindig planten in een level gebruiken, maar je kan er in de loop van het spel nog twee slots bijkopen.rnrn

rnJe hebt altijd planten nodig die de zombies onderuit halen en in de loop van je levels worden de zombies vreemder en sterker. De zombies lopen nog net niet in je scherm te kwijlen, maar verliezen tijdens de strijd wel ledematen. Geen bloederige bedoelingen hoor. Ze verliezen eens een arm, een hoofd en vallen dan op de grond. Enkele zombies zijn erg vervelend en in de loop van het spel worden ze dus ook veel sterker. Hoor je een muziekdoosje? Hopelijk heb je deze zombie snel neer, anders ben je de eerste rij aan planten alweer kwijt. Of een polsstokhoogspringer, die springt over de eerste rij planten heen. Ook kan je uiteindelijk in de almanak een omschrijving vinden van de zombies en hoe sterk deze zijn.rnrn

rnMaak kennis met ‘Crazy Dave’. Dit personage is een beetje vreemd… Maar toch behulpzaam. Hij verkoopt namelijk verschillende items vanuit zijn kofferbak aan jou. Tijdens het spelen van de levels verdien je muntjes. Van deze muntjes kan je in de shop van Dave items kopen die je zouden kunnen helpen. In de loop van het spel speel je tot vier kofferbakopties vrij en kan je steeds meer kopen. rnrnNaast de adventure optie heb je de mogelijkheid om te puzzelen, mini games te spelen of te survivallen. rnGa je puzzelen, dan krijg je een level met verschillende vazen voor je neus die je kapot kan maken met je stylus. Komen er zombies uit? Planten? of zijn ze gewoon leeg? Je moet er ook dan weer voor zorgen dat de zombies niet aan de overkant, je huis binnen, komen. rnrn

rnDe survival optie spreekt eigenlijk voor zich. je moet er voor zorgen dat de zombies niet in je huis komen. Het is pittiger dan de gewone levels die soms ook frustrerend kunnen zijn. rnrnGa je voor de mini games? Dan krijg je een paar leuke variaties voor je neus. Wat denk je van Wall-nut Bowling, Beghouled (variatie op Bejeweled), of Heat Wave waarbij je in je microfoon moet blazen om je planten op te warmen of Portal Combat. Zo zijn er nog meer mini games om je mee te vermaken. heb je een mini game gehaald? Dan speel je een nieuwe vrij.rnrnAls je helemaal gefrustreerd bent geraakt van de gevechten krijg je op een gegeven moment een ‘Zen Garden’. Hierin verzorg je planten en als je dit doet krijg je munten van ze. Verzorgingsmaterialen kan je weer bij Crazy Dave kopen. rnrn

rnNatuurlijk wil ik je niet onthouden van de hint die je krijgt in het spel: ‘Help for Plants and Zombies Game. When the zombies show up. Just sit there and dont do anything. You win the game when the Zombies get to your houze.’rnrnIk ben al aan een tweede rondje toe in het spel en heb verschillende mini games al vrij gespeeld. Uitgespeeld heb ik hem nog niet hoor. Er is een hele hoop te koop in de kofferbak van Crazy Dave en de Zen garden kan nog veel meer gevuld worden. De manier hoe het spel is opgezet is erg leuk. Je start in het begin alleen maar met de adventure optie en speelt steeds meer vrij. Het beeld is mooi gekleurd en het is steeds een uitdaging om de zombies buiten je huis te houden. Want ALS ze binnen komen, dan eten ze al je hersenen op!rnrnScore:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 8,5/10rnLevensduur: 7/10rnGraphics: 7,5/10rnOriginaliteit: 7,5/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 7.9

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.