Kids

Jouw naam? Hoeveel hebben hem en wat is de betekenis?

Een leuke website die je verteld hoeveel mensen dezelfde naam hebben als jij en wat de betekenis is van jouw naam. Natuurlijk heb ik even gecheckt hoeveel mensen ook Patricia als naam hebben en wat de betekenis is. Ook was ik nieuwsgierig naar de naam van Bart, dus die heb ik ook gezocht. Je kan op de website zien hoeveel mensen sinds 1880 tot en met 2009 de desbetreffende naam hebben gekregen. Voor de betekenis kan je soms wat heen en weer gestuurd worden, maar dat is niet heel erg ingewikkeld. En dan nu de resultaten…nnnn

rn

rnZoals je in het overzicht kan zien (klik erop voor de vergroting), in 1971 is Patricia het meeste als naam gegeven. In totaal zijn er 959 baby’s die zo genoemd zijn. in 1980 (mijn geboortejaar) waren het nog maar 734. Als eerste voornaam hebben 22122 mensen de naam Patricia, gevolgd door 9766 mensen die hem als tweede naam hebben.rnDe betekenis: Er is een heilige Patricia (gest. 660 à 670), afkomstig uit Constantinopel; kerk. feestdag: 25, 26 aug.; zij is patrones van Napels. In Eng. werd Patricia een van de populairste meisjesnamen. Dit begon met prinses Patricia van Connaught (geb. 1886).rnrn

rnBart zijn naam is nog een tikkeltje populairder dan Patricia. In totaal zijn er in Nederland 26631 mannen die Bart heten. Hiervan hebben 3688 Bart als tweede naam. In 1985 (Geboortejaar Bart) was ook meteen de namenpiek met 850 geboortes. De naam is een stuk minder snel aan het aflopen dan de mijne.rnDe betekenis: Zie grondvorm-> Bert // Verkorting van Germ. namen beginnend met of eindigend op -bert `stralend glanzend’ (zie -brecht-), bijv. Bertold of Adelbert. Ook een verband met Bernhard is mogelijk.rnrnOok je naam even onderzoeken? Check dan de volgende linkjes:rn- Hoeveel mensen hebben jouw naamrn- Betekenis van je naam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.