Games & Tech

Review: The Sims 3 Levensweg (PC) @ Female-Gamers

Als er een spel is waar eigenlijk geen einde lijkt te komen is het De Sims wel. Je creëert een gezin, krijgt kinderen, volgt verschillende carrières en jouw kinderen groeien verder terwijl jij langzaam ouder wordt. Met de uitbreiding Levensweg kan je nog meer uit het leven van je Sims halen en dat start al vanaf de geboorte.nnnnIn de preview was al een hoop bekend over wat je kon gaan verwachten. Normaal heb je de verschillende levensfases, je doet je ding en het is wel prima. Nu kan je met vooral de kinderen, die ik voorheen best saai vond, een hele hoop verschillende nieuwe interacties doen.rnrn

rnAls je net een Sim baby hebt gekregen is dat natuurlijk heel schattig. Nog schattiger worden ze als ze snel opgroeien tot een kleuter. Je kan het groeiproces van je hele familie verlengen of juist iets verkorten. Pas als je Sim een kind wordt, de fase na het kleuter zijn, komen er pas veel meer interacties los. Je kan op stoelen een speech houden als prinses, een bank gebruiken om taxiritje op te spelen en in bad grote avonturen beleven. Ben je moe en is het bedtijd, dan kan je een volwassene vragen om je voor te lezen. Naast dat kunnen kinderen ook ongein uitvreten. Je kan vallen zetten voor een speciaal iemand in de familie, of voor iedereen die maar als eerste gebruik maakt van het item. Als je een baby krijgt, verschijnt er een pakketje in de post. Hierin zit een denkbeeldig vriendje die met je Sim meegroeit en tot leven kan komen!rnrn

rnEn geloof mij, degene die de pineut is, is echt niet blij als die de wc door wil spoelen en er een waterval over hem heen komt! Ben je de Sims kids helemaal zat? Stuur ze dan naar een kostschool! Er zijn verschillende waar je ze heen kan sturen en je kan ze er altijd vroegtijdig weer vanaf halen als je ze teveel mist. Vindt je dat te ver gaan? Stuur ze dan naar naschoolse activiteiten als ballet of scouting. rnrnTieners kunnen ook veel kattenkwaad uithalen. Het komt voor dat de ouders een weekendje weg aangeboden krijgen. De kinderen blijven thuis. Tijd voor jouw tieners om een feestje te gaan geven. Alle vrienden blijven slapen in de nieuwe slaapzakken die ze hebben, zorg voor genoeg ruimte. Maar er moet wel voor gezorgd worden dat het huis weer netjes is voor de ouders terugkomen. Op je donder krijgen is namelijk niet leuk! Door het doen van klusjes in en om het huis maak je weer een hoop goed.rnrn

rnAls je jongvolwassen bent, verliefd en verloofd geef je natuurlijk een vrijgezellenfeestje. Dit kan op locatie en je kan de genodigden vragen om een steentje bij te dragen aan het feest. Je kan ze vragen om een speech te houden of champagne over ze heen gooien. En vergeet niet de politieman (bij een dames feestje) die langs komt en gaat strippen. Je kan weer trouwen onder de trouwboog, deze is er in verschillende creaties. Zo kan je jouw wensbruiloft ook ingame naspelen.rnrn

rnBij een uitbreiding horen natuurlijk ook nieuwe items. Al eerder genoemd een slaapzak, erg handig voor slaapfeestjes. Maar ook nieuwe meubels voor de kinderkamers en accessoires om het op te leuken mogen niet ontbreken. Nieuwe behangetjes zorgen er voor dat je de kamers tot een groot leuk thema kan inrichten. Nieuw is de chemietafel! Hier kan je verschillende drankjes mee brouwen die je of een beter humeur geven of een speciale vaardigheid, testen op eigen risico!rnEr zijn ook verschillende items die je buiten kan plaatsen. Wat dacht je van een boomhut? Hier kunnen de kinderen in slapen, als ze durven natuurlijk, en spelen. Met een verkleedbox maak je het helemaal af, dan kan je als draak in je boomhut hangen en emmers water gooien over degene die probeert binnen te dringen. Ook is er gedacht aan waterpret, door nieuwe glijbanen, voorzien van water kunnen je Sims hun lol niet op. Zie ze er maar eens van weg te houden.rnrn

rnEr zijn voor alle levensfases nieuwe outfits. Vaak worden bij uitbreidingen meer aandacht besteed aan de kleding voor de (jong)volwassenen. Maar nu zijn er ook voor de kinderen een hoop nieuwe creaties. Met de nieuwe motieven kan je de outfit naar wens aanpassen. Voor de dames en heren is er nog een extraatje, zo kan je een dame een grotere voorgevel geven en de heren voorzien van lichaamsbeharing. En dat laatste ziet er niet zo fraai uit, als het niet je ding is natuurlijk. rnrnAllemaal leuke en nieuwe interacties die je kan doen met je Sims zorgen er voor dat je nog meer uit het leven kan halen! De kinderfases waren nooit mijn favoriete tijdsbesteding. Maar met de nieuwe mogelijkheden is het een stuk leuker om de kinderen wat langer jong te houden! Ik denk dat dit een zeer goede uitbreiding is om de Sims serie completer te maken. Zo ben je nog meer uurtjes zoet met The Sims 3 Levensweg, een spel waar eigenlijk geen einde aan lijkt te komen…rnrn

Score:rnrnGameplay: 9/10rnFun: 9/10rnLevensduur: 8/10rnGraphics: 8/10rnOriginaliteit: 8/10rnrnTotaalscore volgens reviewer: 8,4

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + = 15

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.