Interieur &zo

Klusjeslijst: daklekkage en keukendingen

In elk huis heb je wel wat te doen, zo had ik enige tijd geleden een lijst gemaakt met dingen die nog ‘even’ moeten gebeuren, een klusjeslijst! Als een ware klusser liep ik door elke kamer in huis om de dingen te noteren die opgeruimd of aan geklust moet worden. Inmiddels is er begonnen aan het afstrepen en hebben we geen lekkage (dak) meer, kan ik minder knoeien in de keuken en kan het licht in de tuin ook weer aan!

In de keuken zijn wat veranderingen geweest. Ik wilde graag een plank op de vaatwasser hebben. Want tussen het aanrecht en de vaatwasser zit ruimte, een gleuf en daar viel wel eens wat eten tussen… Pure haat om dat telkens schoon te maken, want het is een rot plek waar je niet goed bij kan. Nu ligt er een plank op en haal je er even een doekje over en hoppatee schoon en weer klaar!

Ook is het licht in de tuin weer aangesloten en kunnen we buiten weer stroom gebruiken. Moet er alleen even een stekker binnen in het stopcontact gestopt worden. Ook erg ideaal dus!

Lig je op een avond op bed en hoor je ‘drup’, ‘drup’, ‘drup’… Op zoek naar de oorzaak kwam het geluid uit het berghok naast onze slaapkamer. Er loopt een buis-achtig iets naar het plafond en daar liepen de druppels bij langs, tofjes! Eerst opgelost door er een handdoek neer te leggen, zodat het geluid niet meer zo irritant was.

Een paar weekjes geleden hebben Bart & Marcel een blik op het dak geworpen en bleek dat het gat veel groter was dan de buis. Dat verklaart dus waarom de vloer regelmatig nat was en dit kwam dus niet meer van de badkamer. Daar was eerst lekkage door de muur heen omdat er geen kit op de bad rand naar de muur was geplaatst, lekker slim! Marcel heeft de boel dicht gepurt op het dak en nu is de lekkage voorbij.

Op naar de volgende klusdag…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

80 − 71 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.