Kijk & Luister,  Lifestyle

Ik doe aan Postcrossing – kaartjes versturen

Jaja, ik doe aan Postcrossing, maar wat is Postcrossing dan? De korte versie is dat je een account maakt op de website van Postcrossing. Je kan dan een adres aanvragen om een kaart naartoe te sturen. Dan is het wachten tot je kaart is gearriveerd op de plaats van bestemming. Ondertussen zal jouw adres ook meegenomen in de roulatie en zal je zelf ook een kaartje ontvangen. Deze registreer je op de website en dan begint het weer van voren af aan! Het is elke keer een verrassing van wie je een kaartje krijgt en naar wie je een kaart toe moet sturen.
Inmiddels heb ik zelf al een aantal verschillende kaarten verstuurd naar mensen in Nederland (daar kan je voor kiezen of je ook naar mensen in eigen land wilt sturen), Duitsland, Finland, Rusland, Amerika, Oostenrijk, Litouwen en Belarus…

Inmiddels ben ik al een aantal keren verrast met kaartjes uit het buitenland. Kaartjes uit Rusland, Canada, Duitsland, Italië, Engeland, Nederland en de Filipijnen! (Een aantal kaartjes staan op de foto hieronder!)

De bedoeling is wel dat je een ansichtkaart stuurt. Je kan er zelf een tekst naar wens opzetten en natuurlijk de kaart uitzoeken. Je krijgt altijd het profiel te zien van de persoon naar wie je een kaart moet sturen. Deze persoon heeft vaak een verhaaltje staan over wie diegene is en eventuele voorkeur naar bepaalde kaarten.

Je moet ook altijd een unieke code op je kaart zetten, zo kan degene die hem heeft ontvangen hem registreren zodat je weer in de roulatie opgenomen kan worden. Het is best leuk om ineens een kaartje te zien liggen vanuit het buitenland tussen de post. Zo krijg je ook wat mee van andere landen, dat is best lollig!

Wat kost het grapje? In elk geval een ansichtkaartje en een postzegel voor naar het betreffende land. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Je kan elke keer vijf kaarten versturen of elke keer het bijéén houden. In Nederland zijn zelfs Postcrossing postzegels gemaakt, die je kan bestellen op: Post NL.

Ook meedoen? Een account kan je gratis aanmaken op: Postcrossing.com.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 65 = 69

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.