Creatief,  Leestafel,  Lifestyle,  Schrijfsels

Thuisstudie van de NHA: Korte Verhalen Schrijven

Sinds november 2020 volg ik een thuisstudie via de Nationale Handelsacademie, lekker afgekort naar NHA. De opleiding die ik heb gekozen is Korte Verhalen Schrijven. Maar ze hebben nog zo veel meer mogelijkheden aan studies die je thuis kan doen. Zeker de moeite waard om de lange lijst met mogelijkheden te bekijken, met als klein voordeeltje dat je via mij ook nog eens korting kan krijgen.

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen heb ik in 2020 meegedaan aan een schrijfwedstrijd voor de website van Sweek. Het doel was om een Bouquet-verhaal te schrijven en de beste zouden worden gebundeld tot een boek. Helaas ben ik daar niet voor uitgekozen maar ik kreeg wel de smaak te pakken om nog eens te gaan schrijven. Dus besloot ik om een thuisstudie te gaan volgen. Na wat research op Google kwam ik bij diverse partijen uit om een thuisstudie te volgen. Ik heb informatie opgevraagd waarbij de ene partij dit via email stuurde en de andere partij via de post.

Om niet zomaar voor een opleiding te kiezen heb ik ook nog eens gezocht naar reviews en ervaringsverhalen van leerlingen die al eerder een thuisstudie hebben gevolgd. De recensies waren positief (natuurlijk zijn er ook negatieve verhalen die mensen vaak veel liever delen..) Daarna ben ik gaan kijken welke cursus me het meeste aansprak. Elke cursus heeft in de basis wel hetzelfde te bieden maar er zit ook wel wat verschil tussen. Voor mij is het de cursus van de NHA geworden en daar heb ik me toen voor aangemeld. Het was ook erg fijn dat er een fikse korting was dus hoefde ik iets minder diep in de buidel te tasten.

De opleiding voor het Schrijven van Korte Verhalen duurt ongeveer een jaar (in totaal 48 weken) en ik heb zelf als startdatum 11 november gekozen. Dat zou dus betekenen dat ik nu al 18 weken onderweg ben. Alleen kwamen er feestdagen tussendoor, kinderen die langer thuis zaten vanwege de Coronaregels en uiteindelijk zelf geen motivatie hebben om door te gaan. Inmiddels heb ik de boel weer opgepakt en loop ik nog maar 10 weken achter. Maar dat geeft niets! Uiteindelijk is het aan jezelf hoe snel jij door een opleiding heen fietst. Op dit moment heb ik er iets meer tijd voor vrijgemaakt om er mee bezig te zijn en schiet ik door mijn opleiding heen.

Elke week is er een bepaald onderwerp waar je over leest gevolgd door een opdracht. Naast de les die je kan volgen via de grote, goed gevulde, map die ik heb gekregen kan ik ook de theorie gewoon via mijn ‘Plaza Portal’ via de NHA website lezen. Ik heb ook een docent toegewezen gekregen waar ik elke week (of na elke huiswerk opdracht) mijn huiswerk naar toe stuur. Ik was alweer vergeten hoe leuk het kan zijn als je werk beoordeelt is en je hier een cijfer voor krijgt.

Hoewel een goed cijfer natuurlijk ook erg leuk is, een fijne beloning op je gemaakte schrijfwerk. Is het nog veel leuker om er ook echt iets van te leren. Gelukkig leer ik nog steeds nieuwe dingen bij en schrijf ik me wezenloos. Over het algemeen moet een huiswerkopdracht, bij deze opleiding, zo’n 1500 woorden bevatten. Daarnaast lees je je eigen tekst keer op keer opnieuw en zo ben ik zelfs bezig met het herschrijven van mijn Sweek verhaal. Dit verhaal heb ik toen erg snel geschreven omdat ik mee wilde doen aan de wedstrijd en ook al waren er positieve reacties, ik lees nu best wat stukken die toch echt anders mogen.

Verder schrijf ik alles wat in mijn hoofd voorkomt op (ik heb een uitgebreide fantasie..) Gewapend met mijn kladblok en pen schrijf ik het in grote lijnen uit en ga dan achter de computer aan de slag het uit te werken. Dit lijkt toch makkelijker dan het is en daarom ben ik blij met mijn thuisstudie, het is echt leerzaam en fijn om op deze manier met iets nieuws bezig te zijn. Straks ben ik ook nog eens al mijn blogs aan het herschrijven..

Ben je zelf op zoek naar een leuke bezigheid? Wil je schrijven? Of juist iets totaal anders doen? Wie weet zit er een leuke opleiding bij die je via een thuisstudie kan volgen. Ik kan je altijd en uitnodiging sturen waarbij je een unieke code krijgt om 10% korting te ontvangen. Als je je aanmeld krijg ik zelf ook nog een klein bedrag van de NHA, ik ben wel zo eerlijk om dat erbij te zeggen. Je dient je wel aan de actievoorwaarden* te houden. Ondanks dat ben ik gewoon erg enthousiast over deze manier van thuis studeren!

Wat ik zelf wel een belangrijk puntje vind, is dat ik een diploma wil hebben van mijn gevolgde opleiding/studie en die mogelijkheid is er ook, dus jippie!

Aarzel niet als je een studie wilt volgen om dit via mij te doen, dan stuur ik je een code waarbij je nog wat extra voordeel hebt op je gekozen studie. Heb je altijd al een nieuwe taal willen leren of van je hobby je werk willen maken? Je kan altijd even een kijkje nemen NHA.nl
voor het hele uitgebreide aanbod.

*Actievoorwaarden:
– de door jou aangedragen persoon heeft de eerste betalingstermijn betaald.
– de door jou aangedragen persoon heeft de cursus niet geretourneerd binnen de retourperiode die NHA hanteert.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 + = 23

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.