Leestafel,  Schrijfsels

Ik heb een (Bouquet) verhaal geschreven

In het kader van, soms moet je uit je comfort zone stappen, heb ik een verhaal geschreven voor een #BouquetSchrijfwedstrijd. Ik kwam op Facebook iemand tegen die dit ook had gedaan en haar geschreven verhaal deelde. Dat kan ik ook is wat ik dacht en ben ik in de virtuele pen gekropen. Ik vind dit doodeng om te delen, maar dat zeg ik, soms moet je uit je comfort zone stappen!

Mijn verhaal heet Verboden Terrein en heb ik gedeeld op de website van Sweek.com/nl. Het valt in een bepaalde genre in te delen, namelijk de Bouquet romans. De Schrijfwedstrijd heeft vandaag, 30 mei, de deadline en ik heb in een dag of 10 mijn verhaal geschreven. Een van de regels is dat het verhaal tussen de 20.000 en 25.000 woorden moet bevatten. Dat was echt een uitdaging want dat zijn best veel woorden. Bepaalde scenes/delen van het boek heb ik dus uitgebreider geschreven en kwam zo wel uit bij het aantal woorden.

Het verhaal moest zich afspelen in een Sjeikdom, Koninkrijk of Italië en een vlot en leesbaar liefdesverhaal bevatten. Als je aan alle regeltjes hebt voldaan is het afwachten. Je kan de komende twee weken stemmen op mijn verhaal door het te ‘volgen‘ door op het plusje te drukken. Om mijn verhaal en die van de anderen (nu ruim 30 verhalen) te kunnen lezen (en te volgen) heb je een account nodig op de website Sweek.com/nl dit is gratis en je kan meteen een hele hoop andere verhalen lezen in diverse genres. En de verhalen van de andere deelnemers aan deze Schrijfwedstrijd zijn ook te lezen.

Uiteindelijk zal er een shortlist van 10 verhalen zijn waarvan er 5 verhalen door de jury worden gekozen en 5 door de lezers. Van deze 10 worden er uiteindelijk 3 winnaars geselecteerd die elk een geldbedrag winnen en natuurlijk het allertofste een verhalenbundel met de verhalen van de winnaars!

Verboden Terrein:

Als Isabella na haar studie terugkomt in Italië, komt ze daar weer oog in oog te staan met de beste vriend van haar broer, Calvin. Hoewel ze toen ze jong waren hem heel irritant vond, bekijkt ze hem nu met hele andere ogen. Na een nacht samen met Calvin lopen de gemoederen hoog op en wordt Isabella door haar vader en broer eerst teruggestuurd naar New York. Gescheiden van elkaar vragen Isabella en Calvin af of het nu een eenmalige actie van ze is geweest, of toch niet?

Wil jij mijn verhaal, als je hem leuk vindt natuurlijk, ook voorzien van een ‘follow’? Dan zou ik dat natuurlijk heel erg tof vinden. Het geeft je ook de mogelijkheid om in (wellicht je favoriete) genre gratis verhalen te lezen.

Voor de komende twee weken, wish me luck!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 3

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.