Leestafel

De Dit is.. serie van Natasha Madison

Na de Soulmate serie van Natasha Madison betreden we weer het ijs van de Hockeywereld. Het is aan de laatste generatie om aan een partner te komen en zo start de serie met Zara, opgevolgd door tweelingzus Zoe. Komt de eeuwige vrijgezel Vivienne eindelijk ook aan de man? En de laatste telg Jonathan? Zal hij de serie afsluiten?

Tegen de tijd dat ik dit artikel plaats heb ik de hele Dit is.. Serie gelezen. Bijna maandelijks komt er een nieuw deel uit, de vertaalde versie, en ik moet ze allemaal lezen. De schrijfstijl van Natasha Madison grijpt me vanaf de eerste letters en zorgt ervoor dat ik de nodige nachtrust opoffer om het boek achter elkaar door te lezen tot hij uit is. Je kan de boeken van Natasha gewoon niet aan de kant leggen!

Waanzin (Evan & Zara)
De hockeywereld is weer open en na de vier delen van de ‘Soulmate serie‘ (die moet je ook gewoon gelezen hebben!) gaan we verder met de kinderen van de hoofdrolspelers in de voorgaande verhalen. Het voelt meteen weer vertrouwd als je eenmaal aan het lezen bent. Hoewel het een verhaal betreft waarbij het vaak om aantrekken en afstoten gaat van de personages, en er vaak iets gebeurd (misverstand) waardoor ze uit elkaar gaan, vond ik dat in dit boek wel meevallen.

Zara Stone haar relatie word beëindigd en ze hoort al snel dat haar ex gaat trouwen met zijn nieuwe liefje. Ze besluit om de hockeyspeler Evan Richards een berichtje te sturen om samen met hem de bruiloft van haar ex te crashen. Haar ex is namelijk superfan van Evan en zo wil ze wraak nemen. Komt het eigenlijk wel tot dat moment? Dat zal je zelf moeten lezen natuurlijk. Leuk om te weten is dat het een happy end heeft, je kan hem los lezen en er komt nog een vervolg (nieuw verhaal) van zus Zoe!
Koop hier: Waanzin

Wild (Viktor & Zoe)
In dit deel maken we kennis met Viktor en Zoe (die andere van de tweeling!) Viktor komt uit een afkickkliniek vanwege zijn drugsverslaving en komt voor de New York Stingers spelen waar Matthew (de broer van de meiden) de manager is. Hij heeft Viktor een tweede kans op een hockeycarrière gegeven en weet zelf hoe het is als iemand je nog een kans geeft. (Zie de Soulmate serie). Omdat Viktor moet verhuizen schakelt Matthew zijn zus Zoe in. Zoe is makelaar en word gevraag om hem aan een huis te helpen.

Zoe doet er natuurlijk alles aan om haar broer te irriteren en nu haar zus Zara met Evan gaat staat ze er meer alleen voor. De strijd waarbij Matthew probeert invloed te hebben op bijvoorbeeld de kledingkeuze van zijn zus(sen) is bij voorbaat al gewonnen door Zoe. Hoewel Zara regelmatig ook in dit boek voorbij wandelt zien we ook oude bekenden terug, waaronder.. Cooper & Parker Stone (ouders van Zoe en Zara), Max die samen met Matthew de bijnaam M&M heeft. Vivienne komt langs en we maken kort kennis met Jonathan, het jongste broertje. De chemie is zoals in de voorgaande delen heel fijn om te lezen en brengt een glimlach op je mond.

Viktor focust zich op zijn schaatscarrière maar heeft het af en toe best zwaar in de nieuwe wereld buiten de afkickkliniek. Met de nodige hulp van Jeffrey, meetings met andere lotgenoten en zijn groeiende vriendschap met Zoe zou het allemaal goed moeten lopen, toch? Tot op een avond zijn huidige team tegen zijn oude team moet spelen en ze na de wedstrijd bij hem thuis crashen, gaat alles mis. De verleiding van drugs en vrouwen wordt in zijn schoot geworpen door de oude teamgenoten en als Zoe op dat moment langskomt gaat het allemaal mis.

Gelukkig is er een happy end, maar niet zonder de nodige obstakels. Hoewel in de voorgaande boeken de mannelijke hoofdpersonage als een Alpha man neergezet werd, is dat bij Viktor iets naar de achtergrond geschoven. Pas later komt deze kant naar boven. Het gaat in eerste instantie over hoe hij met zijn verslaving en de nasleep ervan moet dealen, want verliefd worden binnen een jaar na afgekickt te zijn is iets dat word afgeraden. Het is mooi geschreven en misschien herkenbaar voor mensen die last hebben van paniekaanvallen, dit is best goed verwoord is in dit deel. Maar natuurlijk wel luchtig en niet heel zwaar beladen, ondanks het best pittige onderwerp.

De liefde groeit tussen de twee personages en het moment waarop het mis gaat en Zoe haar gevoelens met Viktor deelt is lastig om geen traantje weg te pinken. Of in elk geval met een brok in de keel verder te lezen.
Koop hier: Wild

Liefde (Vivienne & Mark)
Eigenlijk is er al een flinke teaser in het vorige deel van deze serie waarbij Vivienne en Mark samen vertrekken.

Als er iemand zegt wat ze denkt dan is het Vivienne wel. Ze is zo goed als familie van de Stone kliek en is bij vele feestelijkheden aanwezig. Zoals ze in de voorgaande verhalen zich duidelijk heeft neergezet als sterke, stoere en sexy vrouw, gaan we nu een andere kwetsbare kant van haar leren kennen. Er is meer dan het schild dat ze voor zich heeft en lezen we allemaal mee hoe ze ooit haar hart verloor en deze is gebroken. Zodoende wil ze dit niet nogmaals meemaken en doet ze alleen aan one-night-stands. Tot ze Mark tegenkomt..

Mark is erg op zichzelf en ook al is hij een bekende hockeyspeler, houdt hij de rest van zijn leven aardig geheim. Hij heeft al eens geprobeerd iets met Vivienne af te spreken, maar twee jaar later komt er pas echt iets van. Hij is juist niet op zoek naar een eenmalig iets en wil meer. Mark dacht dat ze iets aan het opbouwen waren en terwijl hij verliefd aan het worden was en meer wilde, probeerde Vivienne vol te houden dat het maar iets tijdelijks zou zijn.

Bang om haar hart weer te laten breken probeert Vivienne afstand te houden maar Mark is daar dus niet voor te porren en loopt niet weg, nu moet alleen zij daar nog in gaan geloven. Het leven van Vivienne krijgt eindelijk zijn eigen verhaal en het is fijn om te lezen hoe ze opgenomen wordt in de Stone familie. Ze neemt geen blad voor haar mond en je gunt haar gewoon de liefde!
Koop hier: Liefde

Voorgoed (Jonathan & Caroline)
Zij is een alleenstaande moeder die op haar zestiende moeder werd, niet gepland en zo kwam haar leven op een heel ander pad dan ze ooit had verwacht. Haar zoontje is dol op hockey en als hij geselecteerd wordt voor een hockeykamp van de beroemde Jonathan Stone kan zijn wereld niet meer stuk. Ze gunt haar zoontje de wereld en heeft twee banen om zijn hobby zoveel mogelijk uit te kunnen voeren.

Haar ex is een ander verhaal en maakt het tweetal (moeder en zoon) het leven zuur. Als dan Jonathan in haar leven opduikt wil ze alles behalve geholpen worden. Ze is niet zwak, kan het allemaal wel alleen zoals ze altijd al heeft moeten doen. Jonathan is een Stone-man en kan haar niet aan haar lot overlaten en biedt zijn hulp aan, die ze niet wil hebben. Gelukkig kruipt het Stone bloed door zijn aderen en merk je al gauw dat de playboy van de familie volwassener is dan hij in eerste instantie oogt. Tenminste in de voorgaande verhalen waar hij voorbij komt.

Caroline wil niet een slechte beslissing nemen en Jonathan voelt als een slechte beslissing. Gelukkig wil hij geen nee horen en helpt hij haar waar hij kan, want zo is hij nu eenmaal opgevoed. Vanaf het moment dat Caroline en haar zoontje het hockey center binnen kwamen wandelen heeft Jonathan het gevoel dat hij alles zal doen om ze te beschermen. Hoewel ik op hele dramatische momenten zat te wachten, vond ik die wel meevallen. Er zijn heus momentjes waarbij het stroef loopt, maar omdat het bekend is van de verhalen van Natasha Madison dat ze een fijn einde hebben geloofde ik hier ook in. Leuk ook dat de hele Stone familie langskomt en in eerste instantie een beetje sceptisch zijn tegenover Jonathan en zijn keuze om Caroline de zijne te maken. Maar uiteindelijk steunen ze elkaar door dik en dun, zeker op de verdrietige en ongelofelijke momenten. Want met de ex van Caroline heeft iedereen een hoop te stellen.
Koop hier: Voorgoed

Nu is de serie afgelopen en is er een groot happy end! Er is gelukkig al een nieuwe serie ‘Only One-reeks’ aangekondigd die ook in de wereld van de hockeyspelers afspeelt. Het schijnt dat een aantal personages van de Stone-kliek nog wel eens langs kunnen komen. Nu zijn ze nog in het Engels te lezen, maar ze staan niet in Kobo Plus, dus wacht ik nog even voor ik ze ga lezen. Als ze deze boeken vertaald zijn naar het Nederlands, zijn ze vaak wel in Kobo Plus te lezen.
Voor nu is deze serie voorbij en is het zeker een reeks die ik nogmaals zal gaan lezen.

Dit artikel maakt gebruik van affiliatelinks.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.