Leestafel

Gelezen: Foodtruck Fiësta van Saskia M.N. Oudshoorn

Zoals je ongetwijfeld hebt gelezen heb ik mee mogen doen aan een Blogtour van uitgeverij Zomer & Keuning. Op de dagen waarop er een deel uit is gekomen van Foodtruck Fiesta, geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn, kon je hier een bericht lezen of via mijn Instagram. Vandaag is de dag waarop ik ein-de-lijk mijn ervaring van deze Foodtruck Fiësta mag delen!

Toen de oproep kwam om deel te nemen aan deze Blogtour van de Foodtruck Fiësta, moest ik natuurlijk wel deelnemen. Niet alleen ben ik dol op lezen, mijn schoonvader doet in de Foodtrucks, te zien op de website van Event Trucks. Dus zou deze reeks zeker in mijn straatje moeten passen.

Bertina, Tinus voor vrienden heeft als doel een Foodtruck kopen. Ze besluit haar tweede studie in de ijskast te plaatsen en de zomer door te brengen op Foodtruck festivals. Bertina heeft zich in de voorgaande jaren gefocust op haar studie om de breuk met jeugdliefde Mats te doen vergeten. Deze relatie is niet zomaar uitgegaan, onder andere heeft de druk van anderen en hun ouders ze uit elkaar gedreven. Als Tinus met haar zusje op zoek gaat naar een Foodtruck, weet ze al snel eentje aan te schaffen. De Foodtruck die ze in een opwelling koopt, levert al vrij snel problemen op. En is er maar één iemand die haar zo snel mogelijk kan helpen, degene die ze al jaren niet heeft gezien of gesproken, Mats.

De twee hebben niet stil gezeten in de afgelopen jaren en leren elkaar langzaam weer kennen, maar aan elkaar overgeven, dat doen ze niet. Zeker niet als er meerdere kapers op de kust zijn en de nodige misverstanden om de hoek komen kijken. Hoewel je weet dat het een Feelgood verhaal is en deze eigenlijk altijd een goed einde hebben, is het de weg hier naartoe die je grijpt. Hoe worden obstakels overwonnen? Wie spelen er allemaal een rol in het verhaal? Vooral ook, wat is er voorgevallen tussen Tinus en Mats? Alles is mooi verwoord, duidelijk geschreven en goed te volgen.

Hoewel ik in het begin even door het eerste hoofdstuk heen moest worstelen, kon ik al vrij snel niet wachten tot ik verder kon lezen. De humor in het verhaal en de personages zijn leuk, alleen in het begin vond ik het misschien iets teveel aanwezig. Alsof bij elke zin iets grappigs gezegd moest worden. Maar door het verder te gaan lezen is dit gewoon ook het karakter van Bertina en die moet natuurlijk wel goed op papier terecht komen. In de loop van het verhaal lees je op het ene moment door de ogen van Tinus en het andere moment door die van Mats. Nu baal ik er van dat het verhaal voorbij is. Maar dit is ook zeker een verhaal die ik nogmaals wil gaan lezen, hij blijft hangen.

Lees hier over mijn deelname aan deze blogtour:
Blogtour: Foodtruck Fiesta deel 1 – in de ijskast (koop hier via zomerenkeuning.nl)
Blogtour: Foodtruck Fiesta – een ijskoude klus +Smoothie tip (koop hier via zomerenkeuning.nl)
Blogtour: Foodtruck Fiesta – meisje met het ijsje (koop hier via zomerenkeuning.nl)

De Foodtruck Fiasco Fiësta serie is alleen beschikbaar als ebook. Mijn dank is groot aan Zomer en Keuning dat ik mee mocht doen met deze Blogtour.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 − = 46

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.