Leestafel,  Persoonlijk,  Schrijfsels

Longlist Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd gehaald

Het is de eerste dag na de zomervakantie, voor midden Nederland dan, tijd voor een frisse start. Tenminste, zo voelt de start van een nieuw schooljaar voor mij. Hij ging ook zeker goed van start toen ik in mijn mailbox ging kijken waarbij de eerste uitslag (longlist) van een schrijfwedstrijd waar ik aan mee heb gedaan bekend is gemaakt. Nu de shortlist nog even afwachten (fingers crossed!)

De schrijfwedstrijd van Luitingh-Sijthoff Amsterdam werd voor de zomer aangekondigd en had een strenge eis, of ja nou eigenlijk drie. Naast de basis van de hoeveelheid woorden, genre en inzenddatum, moesten drie bepaalde elementen in het verhaal toegevoegd worden. Nou, dat hoefde je mijn hersenen geen twee keer te zeggen, want voor ik het wist kwam er een verhaal op in mijn gedachten die ik op (digitaal) papier heb geschreven. Lang leve een zeer grote en uitgebreide fantasie! Nu weet ik ook dat ik een beginnende schrijver ben en nog veel heb te leren, dus dat ik al tot de longlist ben gekomen is al heel fijn!

Het verhaal moest de volgende elementen hebben:
* Huisje aan zee, op/aan het strand (Nederland of buitenland, mag allebei)
* Een schatzoeker (bij- of hoofdpersonage)
* Een gestrand huisdier

Dan zijn er nog een aantal voorwaarden waar je verhaal aan moet voldoen. Hij moet natuurlijk af zijn en voorzien van een titel. Daarbij moest dit korte verhaal tussen de 18.000 en 25.000 woorden lang zijn. De Feelgood sfeer mocht ook niet ontbreken. De (gast)jury bestaat uit: uitgever Hedda Sanders en redacteur Rianne Koene van uitgeverij Luitingh-Sijthoff, Helma Koot van Hebban Fabulous Feelgood, Karin van der Lee van Feelgood Books, Hilde Veeren van de Elegance en auteur Anna Thomas (pseudoniem Marja West).

Vandaag is de longlist bekend gemaakt en daar sta ik dus tussen. (YEAH!!)

Het voelt al wel een beetje alsof ik heb gewonnen. Ik heb regelmatig gedacht dat mijn verhaal niet leuk genoeg zou zijn. Maar wie kan daar beter over beslissen dan een uitgever of de lezers? Sterke uitspraak die ik eens heb gelezen en is blijven hangen. Nu is het nog een week afwachten of ik tot de laatste vijf ben gekomen. De winnaar krijgt een optiecontract voor de publicatie van het verhaal (e-book) en professionele begeleiding bij het redigeren van het verhaal. Ook zal er een voorpublicatie verschijnen in de Elegance.

To be continued!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 8 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.