Foods,  Leestafel

Blogtour: Foodtruck Fiësta 2 – Een IJskoude Klus

Vandaag is het tweede deel van de Foodtruck Fiësta, een superleuke feelgood serie van Saskia M.N. Oudshoorn, uitgekomen! Vanwege de Blogtour waar ik aan deelneem, heb ik de serie al mogen lezen en heb ik voor vandaag een challenge gekregen. Ik deel mijn favoriete Smoothie recept! Eentje die ik onlangs heb ontdekt.Smoothies zijn er in allerlei soorten, maten en smaken. De ene maakt een smoothie met groente en fruit en een ander alleen met fruit, ik heb er eentje met yoghurt.

Wat heb je nodig?
* Blauwe bessen
* Aardbeien
* Yoghurt
* Blender
(* Stiekem suiker)

De aardbeien ontdoe je van hun kroontje, snij je doormidden en spoel je even af. De blauwe bessen spoel je ook even af. Dan doe je ze in een blender, ik doe de aardbeien onderin omdat die meer vocht afgeven als ze kapot gesneden worden in de blender.

Nu kan je de yoghurt er al bij doen, maar ik vind het altijd zo leuk om eerst het fruit kapot te maken. Je kan het ook zonder yoghurt drinken, het is alleen wat dikker van structuur. Als de yoghurt erin zit nog even de blender weer aan knallen om er een mooie roze/paarse smoothie van te maken.


Op het laatste doe ik er wat suiker bij. Maar Patries, dan is het toch juist super-ongezond? Ja maar, ik ben opgevoed met dat over veel suiker heen werd gemikt en ik ben echt een super zoetekauw. Anders krijg ik het echt niet weg. Natuurlijk kan ik er dan een banaan doorheen mixen, maar dat vind ik bij deze smoothie iets minder lekker. Als laatste nog even een aardbeitje op de rand van je glas, rietje erin en klaar! Zo kan je op nog wel 100 verschillende manieren je smoothie mixen en matchen. Dat is juist het leuke en lekkere eraan. Ik doe niet overal suiker overheen, maar iets met yoghurt, zelfs al is het een milde variant, dan gebruik ik suiker. Wat is jouw favoriete Smoothie? De Foodtruck Fiesta serie bestaat uit de volgende drie delen:

* Deel 1 Foodtruck Fiësta: In de IJskast

* Deel 2 Foodtruck Fiësta: Een IJskoude Klus

* Deel 3 Foodtruck Fiësta: Meisje met het IJsje


Wel deel ik de achterflap van het tweede boek,

Het draait het om het opknappen van de ijswagen. Tinus krijgt daarbij hulp van Mats en andersom helpt ze hem met zijn website en social media. Ze krijgen het gevoel dat ze elkaar nooit helemaal hebben losgelaten, maar Mats heeft een vriendin en Tinus heeft een collega die werk van haar maakt.

Deze Blogtour, in samenwerking met Zomer & Keuning, mag ik samen met andere bloggers doen en zij zijn te vinden op hun eigen stukje internet.

27 augustus – Bookstamel
28 augustus – The Feelgood Bookcorner
29 augustus – Bookdragon
30 augustus – Nikkileest
31 augustus – Boekenbeauty
1 september – Jaimy’s Eat Sleep Read
2 september – Ramonaleest
3 september – Patries.nu
4 september – Kristie Raaijmakers
5 september – Perfecte Buren

Eind augustus zal ik de gehele review publiceren, maar neem in de tussentijd even een kijkje op de andere websites, Instagram en Facebook pagina’s.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 − 35 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.