Gezin & Familie,  Kids

Borstvoeding Voorlichting avond gevolgd

Het beste wat je jouw kindje kan geven is borstvoeding. Dit blijkt niet zo gemakkelijk te zijn als het er bij sommige mensen uit ziet. Ook deze voorlichting werd aangeboden door onze Kraamzorg, Kraamzorg Het Groene Kruis. Borstvoeding geven is erg goed voor je kleine, maar ook voor de moeder zelf. je kindje krijgt meteen de juiste voedingsstoffen binnen en voor de moeder kan dit weer helpen het oude figuur terug te krijgen. Een win-win situatie. Alleen gaat er nog een heel proces aan vooraf voor je zomaar ‘even’ borstvoeding kan geven.nnnn
rnTijdens deze avond waren er meerdere stelletjes die deze voorlichting volgden. We kregen beelden te zien en natuurlijk veel uitleg en informatie over het borstvoedings proces. Meteen nadat de baby is geboren, moet deze bij de moeder gelegd worden, zo komt het melkproces zeg maar op gang. Daarna is het zoveel mogelijk aanleggen (baby aan de borst) om er voor beide partijen iets van te maken. rnrn

rn

plaatje via google

rnZo zijn er verschillende manieren van aanleggen en moet het kindje op een bepaalde manier de tepel in de mond hebben voor er op de juiste manier melk uit komt. Ook het kolven werd behandeld, wanneer je dit doet en eventueel hoe dat zit met je werk en welke kolf apparaten er zijn en vooral dat je ze niet moet kopen voor je weet of het geven van borstvoeding een succes is of niet.rnrnGelukkig weet de kraamverzorgster en de medewerkers in het ziekenhuis ook hoe het allemaal moet en is het de bedoeling dat zij jou en in dit geval mij ook adviseren over wat je het beste kan doen. Waar je vooral op moet letten, Geduld is een schone zaak! Ben jij gestrest, dan is de baby dat ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 + = 62

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.