Creatief,  Foods,  Gezin & Familie,  Persoonlijk

Traktatie: Marshmallows met chocolade en sprinkles

Ons meisje is bijna 5, en dan mag je dus trakteren op de basisschool. Dan komen de mama’s in actie want wat moet je de kids voorzetten? Dus heb ik me op Pinterest gestort en heel veel leuks gevonden en uiteindelijk gekozen (in overleg met dochterlief natuurlijk) dat het marshmallows mochten worden, gedipt in chocolade en gedipt in sprinkles, uiteraard moest dit eerst getest worden.

img_traktatie_marshmellow_sprinkles_probeersel1
Zo gezegd zo gedaan en was dit het eerste resultaat! Ik wilde ook weten dat als ik het een dag van tevoren zou maken, het in een kast (of in mijn geval de oven) zou zetten het dan nog net zo lekker zou smaken. Dat was gelukt, dus kon het plan doorgaan!

img_traktatie_marshmellow_sprinkles_probeersel_benodigdheden
Wat heb je nodig om deze traktatie te maken?
* Chocolade (een bakje en magnetron om de chocolade te smelten)
* Sprinkles
* Marshmallows
* Prikkertjes
* Bakpapier

Ik had in eerste instantie acht gemaakt en alleen pure chocolade hiervoor gebruikt. Uit vier blokjes chocolade kon ik sowieso acht marshmallows maken. Voor de testsessie had ik de sprinkles op een bordje gedaan, nadat ik de chocolade had gesmolten in een bakje had ik de marshmallow in de chocolade gedipt en daarna door de sprinkles gerold. Daarna op een bakpapier geplaatst (en in mijn geval op de ovenplaat) om het te laten drogen. Door het bakpapier blijft de chocolade er niet aan plakken, handig dus!

img_traktatie_marshmellow_sprinkles
Dit was het uiteindelijke resultaat. Ik had alleen de chocolade iets te zacht, te vloeibaar waardoor het erg makkelijk eraf drupte, maar alsnog erg geslaagd! We hadden (natuurlijk in overleg met dochterlief) gekozen voor witte chocolade met de kleine sprinkles, melkchocolade met de ronde sprinkles en pure chocolade met de gekleurde hagelslag sprinkles variant. Ook ging ik nu niet de marshmallows in de sprinkles dippen, maar eroverheen strooien. Was ook een goede actie geweest mits de chocolade niet te zacht was!

Het is makkelijk te maken, al lijkt het misschien veel werk. Ook erg leuk om met je kids te doen! Het gaf bij ons een gigantische rommel, vooral bij het strooien van de sprinkles die alle kanten opsprongen, maar even een doekje en stofzuiger erbij en het was ook zo opgeruimd.

Het is niet supergezond, maar als je jarig bent en iemand trakteert mag je toch wel een beetje zondigen?

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 1 = 8

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.