Gezin & Familie,  Persoonlijk

Griepgolf blijft huize van Dam teisteren

Gisteren was het nog op Nu.nl te lezen, de griepgolf heerst al 11 weken. Wij doen er (inmiddels niet meer zo) vrolijk aan mee. Eind september, begin oktober begon het bij ons thuis al met wat gekuch, wat koorts, wat buikgriep en gesnotter. Inmiddels is het half februari en nog steeds zijn we om de beurt ziek aan het zijn!

Zou dit dan nu de laatste piek voor ons zijn van de griepgolf? Het leek rond Bart zijn verjaardag (23 januari) goed te gaan en waren we allemaal fris, fruitig en een weekend samen weg. De week die volgde begon alweer wat fratsen op te leveren van ondergetekende. Het gehoest begon alweer, ALWEER!! En ik hing al vrij snel aan de telefoon en kreeg van de huisarts, na een bezoekje, een antibiotica kuur. Uit voorzorg ben ik op zolder gaan slapen, zodat ik niet iedereen in de nacht wakker zou houden met mijn gehoest.

De week erop begon Aaron te hoesten, gigantisch te hoesten!! Hij kreeg fikse koorts en ook met hem even naar de dokter. Hij had een oorontsteking en hing tegen een longontsteking aan. Hij kreeg ook een antibiotica kuur, maar deze had even de tijd nodig om te werken en hij was zo ziek! Het duurde toch bijna een week voor hij weer wat tot leven kwam!

Het leek, misschien een paar uren, goed te gaan en toen begon Bart.. We ruilden van plek, hij slapen op zolder, ik weer naar ons eigen bed. Hij was ook zo ziek, koorts, hoesten enzovoorts. Maar toch werken hè, bikkel dat hij is!! Weer een week verder en het leek voorspoedig te gaan, was ik te hoopvol? Want drie van de vier waren nu ziek geweest. Lieke was al ziek geweest, die zou er haast wel doorheen moeten fietsen.

Dat was even een tegenvaller toen ze afgelopen zondag in de middag als een zombie thuis kwam. In de ochtend waren Bart en Lieke bij ‘t Leesten wezen sleeën met onze buurtjes (jaaa, wij hadden bergen sneeuw!). Ze kwam al wat moe thuis en ‘s middags was ze voor het eerst naar de bioscoop geweest met Bart (naar de film Frozen die draaide). Ze ging naar bed en was dus ook ziek! Koorts, hoesten, spugen en zo was ook nummer vier geveld door de griep (alweer!)

We hebben van alles uit de kast getrokken aan huis, tuin en keukentips bij verkoudheid en griep;
* Goed drinken (koude) thee met honing
* Proberen te eten (Maria biscuitjes)
* Veel slapen
* Huis goed luchten
* Ui onder het bed
* Zetpil
* Hoestdrank
* Luuf onder de voeten (al betwijfel ik of dit echt werkte)
* Hoofdeinde van het bed omhoog
* Emmer naast het bed
* Knuffels van papa en mama
* Over je rug geaaid worden door je kleine broertje 😉

Volgens mij zijn dit alle tips wel zo’n beetje. Vanmorgen kwam ze alweer wat fitter uit bed, zou ook wel moeten als ze midden in de nacht naar beneden wil om een broodje te eten. Het hoesten is iets geminderd (vingers gekruist), ze oogt iets fitter en begint wat praatjes te krijgen.

Zou het dan nu ein-de-lijk ophouden met die griepgolf in huize van Dam?! Wij zijn er HELEMAAL KLAAR MEE!! Dus griep, je hebt ons al lang genoeg geplaagd en wil je ons alsjeblieft met rust laten? We zijn moe en lang genoeg aan het kwakkelen en ziek zijn, we hebben rust nodig en willen gewoon ons ding weer doen. En ik, ik wil niet meer zo gevangen zijn in huis!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 41 = 48

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.