Gezin & Familie,  Kids,  Persoonlijk

Pompom kwam logeren

Nu Lieke al een paar maanden naar de basisschool gaat, neemt ze natuurlijk deel aan de activiteiten die er in de groep zijn. Waaronder Pompom een weekend te logeren hebben. Leuk voor het kind maar ook wel wat werk voor de ouders. Niet alleen moet Pompom een kijkje krijgen in het leven van in dit geval dochterlief. Als ouder zijnde moet je zorgen dat hij elke keer weer mee naar huis gaat en niet ergens achter blijft.

Ook moet er een dagboek bijgehouden worden waarin in dit geval de ouder verteld wat er allemaal is gedaan dit weekend, want de kids kunnen nog niet schrijven. Oh en foto’s maken het natuurlijk nog net wat leuker.

Het betreffende weekend in april zag er ongeveer als volgt uit…

img_pompom_logeren01Op vrijdag kwam Pompom mee uit school met zijn eigen jasje en koffertje bij zich. Pompom heeft ook kleertjes die hij aan heeft je weet natuurlijk maar nooit of het erg warm is of koud, hij is voorbereid! Zijn knuffeltje mag ook niet ontbreken, stel je voor dat hij anders niet zou kunnen slapen.

Wij moesten eerst nog naar de stad en Pompom ging met Lieke mee. Natuurlijk mocht hij in de kinderwagen meerijden, dan kon ik er ook een oogje op houden. We gingen met de lift en PomPom zijn weekend begon dus al heel stoer. Die avond moesten andere (poppen)ledikant bewoners het veld ruimen, want PomPom mocht met zijn knuffeltje erin slapen, naast Lieke haar bed.

img_pompom_logeren02
De zaterdag gingen we naar Groningen. Op naar de verjaardag van mijn broertje en zijn lief voor hun verjaardagen! Ook toen ging Pompom mee, natuurlijk in de gordels want veiligheid voor alles. Het leek wel een ‘wereldreis’ en Pompom werd onderworpen aan de Groningse familie, die soms een beetje gek spraken (Grunnings hé).

img_pompom_logeren03
Voor het dagboek moest er nog wel even een foto worden gemaakt natuurlijk samen met Ome Marcel! Deze staat ook in het dagboek dat Lieke weer mee naar school had genomen. Ik heb Pompom de hele tijd in de gaten gehouden, hij mocht absoluut niet vergeten worden.

img_pompom_logeren04

Op zondag hebben we het rustig aan gedaan, eigenlijk was het nieuwe er al een beetje af en had Pompom een rustig dagje. We gingen nog even bij oma langs op de boerderij en hebben nog even buiten gespeeld op een kleed. Die avond schreef ik nog even in het dagboek en printte ik wat foto’s uit en kon Pompom de volgende ochtend weer mee naar school!

img_pompom_logeren05
Tot de volgende keer Pompom!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

68 − = 67

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.