Gezin & Familie,  Kids

Geboortekaartjes uitzoeken…

Lang leve het internet! Handig voor verschillende dingen, maar als je niet meer zo mobiel bent, kan en mag zijn als ik, dan is het extra handig. Waar je ‘vroeger’ naar een winkeltje of drukker ging om de mappen te bewonderen met geboortekaartjes erin, kan je deze nu via het internet bekijken. Maar er is dan nog veel meer keuze dan de ‘standaard mappen’ om in te kijken. Onlangs heb ik me er maar op gestort, een selectie gemaakt, prijzen vergeleken en uiteindelijk zelf een kaartje ontworpen, net als toen ik met onze trouwkaart had gedaan.

Er zaten heus wel leuke kaarten tussen die ik via het internet tegen ben gekomen, maar hebben uiteindelijk besloten zelf een te maken. Bij verschillende websites was de minimale afname veel groter dan dat wij nodig hebben en het prijsverschil is ook erg verschillend. Niet dat ons kind het niet waard is, maar als je iets veel goedkoper aan kan schaffen, dan ga je daar vaak eerder voor. Daarnaast vond ik het geen probleem om zelf een ontwerp te maken.

Ik had drie verschillende kaarten gemaakt en Bart heeft er twee van afgewezen. De eerste kaart die ik had gemaakt, vond ik zelf ook leuk, apart en vooral nog nergens eerder gezien, hihi!! De voorkant is dus al gemaakt en laat ik lekker nog niet zien!! Nu moeten we nog wat verzinnen voor de binnenkant.

Want wat zet je daar in? Natuurlijk de gegevens van de kleine, geboortedag en tijd? Het gewicht en het aantal centimeters? Misschien nog een lief gedichtje? Al ben ik daar nog niet echt weg van, maar wie weet komt dat nog als ik iets leuks tegen ben gekomen. Langzaam kunnen we alvast met de voorbereidingen starten van het kaartje. Pas als de kleine er is kunnen we hem definitief gaan maken en bestellen.

Maar eerst wil ik nog even een proefdruk hebben van het resultaat tot dusver en alvast de enveloppen bestellen, adressen erop zetten en postzegels erop plakken. Dan is het na de geboorte een kwestie van even het kaartje in orde maken, ontvangen en in enveloppen doen en opsturen!

Omdat het zo goed was bevallen met onze trouwkaart (via trouwpost.nl) maken en ontvangen, gaan we nu dus ons kaartje maken via geboortepost.nl! Hetzelfde bedrijf, dus dat zal goed moeten komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 4

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.