Games & Tech,  Kids,  Persoonlijk

Gearview: Mi2 XL handheld @ Female-Gamers

Het kind in mij zal nooit groot worden! Tijdens de afgelopen feestdagen, of eigenlijk er al voor, krijg je van die dikke speelgoedboeken op de mat. Zo is er elk jaar een dik exemplaar van de Intertoys. En daar zag ik de Mi2 in staan, leuke handheld waar ik meer van wilde weten.nnnn
rn

rnIk kreeg de mogelijkheid om de Mi2 te mogen proberen en bij het openen van de doos, waar veel plaatjes opstaan van de games, werd ik enthousiast. De Mi2 bevat namelijk 105 ingebouwde games. Deze games zijn onder te verdelen in verschillende categorieën en daarnaast kan je er ook nog games voor downloaden! Wat wil een mens anno 2012 nog meer? Hier kom ik later nog op terug.rnrnDe looksrnDe Mi2 is vierkant, een redelijke dikte en ligt soepel in de hand. Daarnaast is het apparaatje erg licht! Aan alle kanten is de handheld voorzien van knopjes en gaatjes voor diverse mogelijkheden. Op de achterkant vind je de stylus en het oog van de camera. Ik heb een zwarte variant voor me liggen, maar hij is ook in het wit verkrijgbaar. rnrn

rnHet gebruikrnBij de Mi2 worden verschillende snoertjes geleverd en ligt de accu/batterij in de doos. Deze moet je zelf in de handheld stoppen, maar dat is niet moeilijk, het werkt met een klein schroefje, batterij erin en klaar. Zoals ik al vertelde heb je overal schuifjes, knopjes en gaten in de Mi2 waar je van alles op kan aansluiten en mee kan doen. Natuurlijk is een aan/uit knop aanwezig, maar ook de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten, het volume te regelen, foto’s te maken, de lader aan te sluiten, een USB stick eraan te koppelen er een SD-kaart in te doen voor meer geheugen en kan je de handheld op je tv aansluiten. Verder wijzen de knoppen op de handheld voor zich, links de toetsen om mee te sturen en te bewegen en rechts de A,B,X,Y om speciale manoeuvres uit te halen. rnrnBesturingrnAls je iemand als ik ben, pak je alles uit, stop je de accu in de handheld en gaat meteen aan de slag met de eerste spelletjes. Al snel loop je tegen de lamp, want hoe werken die precies? In de handleiding, staat per game, uitgelegd wat je moet doen. Dus als je denkt, het werkt niet, eerst eventjes het boekje lezen! Je kan de games op verschillende manieren spelen. Zo heb je een bijgeleverde stylus (kan je het touchscreen mee bedienen en schuiven en/of tikken waar nodig) en de knoppen die op de Mi2 zitten. Maar naast dat kan je ook nog kantelen en schudden om games te spelen. Lekker veel variatie.rnDoor middel van de camera kan je ook een aantal spellen spelen. Je maakt een foto waarna je ermee aan de slag gaat. Over het algemeen sta je zelf dan centraal en kan je verschillende dingen met de foto doen.rnrn

rnDe GamesrnZoals ik al had aangegeven bevat de Mi2 standaard al 105 games in verschillende categorieën, die op de volgende manier zijn ingedeeld:rn

  • Licensed Gamesrn
  • Touch Gamesrn
  • Sensitivern
  • Camera Gamesrn
  • I-Artrn
  • Education Gamesrn
  • Raising Gamesrn
  • Classic Games

rnEr is dus een hele hoop variatie en voor ieder wat wils met de keuze uit dus die 105 games. Ben je meer van de race en avontuur spellen, dan heb je hier volop keuze, maar ben je meer van de tut en verzorging games, dan kan jij hier ook goed mee uit de voeten. Juist omdat er verschillende games zijn ben je er een hele tijd zoet mee. Je speelt de meeste games alleen, maar enkele kan je met meerdere spelen. Zelfs de educatieve games zijn leuk, zelfs als je al iets ouder bent. Je bent veelal met rekenen bezig, maar op een spelende wijs en dat werkt vaak wel aardig!rnrnGames downloaden Mi2rnBen je al de spelletjes zat? Dan kan je nieuwe downloaden. Deze zijn helaas niet gratis, maar wel redelijk goedkoop. Je kan namelijk Credits kopen, de ‘munteenheid’ van Mi2. Je koop bij de Intertoys een kaart met 10.000 Credits voor 9,99 euro. De te downloaden games variëren wel in prijs. Via de website kan je ook een handleiding vinden hoe je de de games moet downloaden naar je handheld. Hiermee kan je via de Intertoys website verschillende nieuwe spellen downloaden. rn

rn

rnLet op dat je de meegeleverde games niet kan verwijderen. Dit kan wel met de games die je download! Ook heb je een SD-kaart nodig om de spellen op te slaan. De Mi2 bevat wel 256 MB (vrij) beschikbaar geheugen voor je MP3 muziek, foto’s en video’s. rnrnBeeld & GeluidrnAlle spellen zien er leuk en fris uit. Erg aantrekkelijk als je dol bent op kleur! Enkele spellen lijken wet wat gedateerd (erg pixelig), maar zijn verder duidelijk te bekijken en te spelen. Het geluid is per spel anders. Sommige komen mij op de een of andere manier bekend voor, maar kan ik niet geheel plaatsen. Als je de deuntjes van de spellen irritant vindt, doe je het geluid gewoon uit. In het menu heb je ook ‘piepjes’, niet storend of te aanwezig.rnrnOverige featuresrnZoals al eerder benoemd bevat de Mi2 een camera lens. Je kan hiermee foto’s en filmpjes maken en dat zal ongetwijfeld ook via de tv te bekijken zijn. de kwaliteit van de camera vond ik niet heel erg mooi. Heel streperig beeld en ondanks de lichtval niet mooi. Het is namelijk mogelijk om je Mi2 op de tv aan te sluiten. Of het komt omdat ik niet heel erg technisch ben of een TE oude tv heb, doet er niet toe. Maar dat kreeg ik niet voor elkaar. Dol op muziek? Laat je MP3-speler maar thuis, je kan (mits je een SD-kaart hebt) je muziek op je Mi2 zetten en er dan naar luisteren. Ook heb je nog de beschikking over een kalender, klok, stopwatch, calculator en voice recorder in het menu.rnrn

rnAccessoiresrnBijgeleverd worden de stylus, oortjes om lekker te genieten van je game of muziek, USB kabel, een adapter, een touwtje om de handheld aan je pols vat te maken, AV (tv) kabels, herlaad batterij en de handleiding!rnNaast deze bijgeleverde items kan je nog uitbreiden met een setje touch pennen (stylus) en een adapter voor in de auto. Accessoires en prijzen zijn te vinden op de website van Intertoys.rnrnDe prijsrnJa, wat moet je zeggen over de prijs. Het is geen duur dingetje! Helemaal niet als je het gaat vergelijken met een PlayStation Portable (waarvan ik vind dat de Mi2 het meeste weg heeft, als je gaat vergelijken op looks) of een Nintendo DS. Qua functies doet de Mi2 niet onder aan een DS of PSP, alleen bevat deze al een hele hoop games, maar bij de aanschaf van de andere handhelds je deze erbij moet kopen. Op dat gebied ben je gewoon een stuk goedkoper uit. Ook omdat er voor de Mi2 games, als een Totally Spies of Dora, zijn die je kan downloaden. Je bent voor de Mi2 momenteel zo’n 59,99 kwijt, voor 105 games! En dan nog de andere features die de handheld bevat.rnrn

rnOordeelrnJe hebt niet de laatste en meest hippe games om te spelen, al wordt daar wel aan gewerkt door middel van de optie om games te downloaden. Heel uitgebreid is deze ‘shop’ niet en ben je denk ik vrij snel uitgekeken op je nieuwe spellen. Lastig is dat als je de handheld 5 minuten niet gebruikt, hij automatisch uit gaat, tenzij je in een bepaalde modus zit met foto’s… Aan de ene kant fijn, aan de andere kant kan je weer opnieuw starten met je spel. Een ‘save’ functie heb ik ook niet kunnen vinden. Juist als je al een stukje op weg bent in een spel, is het fijn om toch op te kunnen slaan. In sommige games word wel bijgehouden welke vorderingen je maakt, voorbeelden zijn Speed Spot en Virtual Life.rnrnDe educatieve spellen zijn te begrijpen voor jong en oud omdat het in het Nederlands wordt uitgelegd en gesproken. Anders heb je de handleiding nog die je precies kan vertellen wat je moet doen. Het is een ideale handheld om straks aan te schaffen voor de vakantie(s) en je een lange autorit gaat maken. Maar ook als je als ouder zijnde niet teveel geld uit wilt geven aan zo’n dure handheld als een PlayStation of Nintendo DS, is dit een aardig begin. En met de eerste lading van 105 games en de overige features kom je eerst wel een heel eind!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.