Games & Tech,  Kids,  Persoonlijk

Gearview: PDC Touch handheld @ Female-Gamers

Voor jullie heb ik de PDC Touch mogen testen! PDC staat voor Pocket Dream Console. Voor velen wellicht een naam die weinig zegt, maar daar komt zeker verandering in, na het lezen van mijn gearview!nnnn
rnAl eerder heb ik de handheld Mi2 mogen reviewen, tegelijkertijd had ik ook de PDC Touch in mijn beheer om eens grondig te testen. Ik maak geen vergelijking tussen de beide handhelds, ik heb ze beide apart bekeken en getest en mijn bevindingen lees je natuurlijk hieronder.rnrn

rnDe looksrnDe PDC Touch is klein, je kan het vergelijken met de huidige iPhone of Samsung Galaxy kwa formaat. Je stopt hem dus zo in je broekzak. Hij is ook nog eens een stuk lichter, handig voor in je overvolle en toch altijd te zware handtas, hij weegt bijna niets. Mijn exemplaar om te reviewen is wit,en het scherm (3.0 inch) neemt meer ruimte in dan de rest van het oppervlakte. Op het eerste oog heeft het wat weg van de Nintendo DS, maar dan alleen het onderste deel er van.rnrnHet gebruikrnBij de PDC Touch worden de onderdelen mooi in de doos meegeleverd. Je moet dan ook zelf de batterij erin stoppen voor je ermee aan de slag gaat. Deze kan je heel gemakkelijk in de PDC stoppen door op de achterkant even een schuif te bewegen. Je hebt verder de pijltjes toetsen om mee te sturen, een power knop, een menu knop en een A en B knop op de bovenkant zitten. Aan de zijkant zit een stylus verborgen en een smalle volumeknop. Aan de bovenkant zit een klepje waar je jouw headset in kan stoppen en is er de mogelijkheid om een mini-USB kabel erin te stoppen. De kabel(s) die erin kunnen, kan je gebruiken om de PDC aan te sluiten op je tv en je kan de adapter om op te laden eraan koppelen.rnrnBesturingrnDe besturing van de games is vrij makkelijk. Je hebt natuurlijk je pijltjes om te bewegen en de A en B knopjes om speciale verrichtingen mee te doen. Maar ook spellen die gebruik maken van de Touch screen functie, de stylus. In de bijgeleverde handleiding kan je de uitleg vinden van de games. Wat erg handig kan zijn, tenzij je alles graag zelf uitzoekt, dan natuurlijk niet. Maar bij enkele spellen is het handig om toch even te kijken.rnrn

rnDe GamesrnMet 132 ingebouwde games kom je de nodige tijd wel door. De games zijn verdeeld in verschillende categorieën en is voorzien van de nodige casual games. Maar ‘Dora’ en ‘Go Diego Go’ ontbreken niet op de PDC. Beide, bekende, tv personages hebben verschillende games te bieden. Verder zijn de games onder te verdelen in de categorieën: rn

  • Puzzlern
  • Actiern
  • Relaxrn
  • Klassieke games, te verdelen onder;rn – Puzzlern – Venturern – Sportrn – Actiern – Tafel gamesrn – Relax

rnZoals je kan zien, 134 games onderverdeeld in verschillende groepen. De ene game nog leuker en verslavender dan de andere. Geschikt voor zowel jongens als voor meisjes en andersom! Er zijn typische meiden games, typische jongens games en games die je als ouder iemand leuk vindt om te spelen. Hieronder vallen dan de tafelgames als poker en slotmachines. Al moet ik wel zeggen dat de relax games niet allemaal heel rustgevend zijn, dit zijn over het algemeen time-management games.rnHet is niet mogelijk om meerdere games te downloaden voor de PDC Touch, wat je ziet is wat je krijgt!rnrnBeeld & GeluidrnHet beeld ziet er goed uit, de games zijn mooi gekleurd en alles is duidelijk te zien op je kleine scherm. Het geluid is natuurlijk ook per game weer anders. Het ene deuntje is mega irritant (waar is de volumeknop?!) de ander begin je op een gegeven moment mee te neuriën. Het ligt er helemaal aan wat je speelt. Het menu heeft wel een erg harde piep als je tussen de menu’s wisselt. Deze is minder prettig, maar makkelijk te bedienen met de volumeknop. rnrn

rnAccessoiresrnBij de PDC Touch krijg je verschillende accessoires meegeleverd. Onder deze accessoires vallen de stylus, een adapter die je zowel voor het laden van de accu kan gebruiken op netstroom, of met een andere kabel laden via je USB poort van je PC. Verder nog een kabel om de PDC aan te sluiten op de tv, maar geen oordopjes. rnVolgens de website videojet-jeux.com, volledig Franstalig, zijn er accessoires beschikbaar, alleen in Nederland kon ik ze niet zo snel vinden. Maar aanvullende accessoires zijn een hoesje om de handheld in te bewaren, setje stylus pennen en een stekker om in de auto te gebruiken.rnrnDe PrijsrnWat kost dit speeltje eigenlijk? Op dit moment betaal je 39,99 euro voor de PDC Touch. Een aardig prijsje voor een super kleine handheld, voorzien van ruim 130 games die geschikt zijn voor vele gamers onder ons. Zoals al eerder genoemd is de PDC Touch voorzien van de nodige casual games, dus als je met het openbaar vervoer gaat, of even ergens moet wachten of gewoon lekker wilt relaxen is het zeker een aanrader voor deze prijs.rnrnOordeelrnWat een leuk, simpel, klein en licht dingetjes! je mikt hem zo in je tas en voelt er niets van. Verschillende games die mij zeker aanspreken! Maar ook anderen kunnen hier veel plezier van hebben. Geschikt voor zowel jong als oud en als je niet van de allernieuwste games bent, dan is het helemaal ideaal. Want je kan er geen nieuwe spellen opzetten. Ik mis bij de games een save functie, vooral omdat ik zelf dol ben op het verder spelen na een pauze. Maar telkens opnieuw beginnen vind ik zelf niet heel erg leuk. rnrnVerder is het echt een leuke handheld. Geen verdere poespas, gewoon een super lichte handheld met veel verschillende spellen voor een aardig prijsje. Zeer geschikt als je een klein budget hebt en af en toe iets anders wilt doen. En voordat jij al die 134 spellen volledig hebt gespeeld ben je alweer een hele tijd verder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 − = 89

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.