Games & Tech,  Persoonlijk

Gearview: Kingston HyperX 3K 240GB SSD upgrade kit @ Female-Gamers

De mensen van Kingston zijn zo vriendelijk geweest om ons een Kingston HyperX 240GB SSD op te sturen om te reviewen. Nu hoor ik je denken, een SSD, wat is dat? Het is een beetje een technisch verhaal maar hier komt het.nnnn
rn

rnEen solid-state drive (SSD) is een medium om digitaal gegevens op te bewaren, net als een hardeschijf die nu ook in elke computer of laptop zit. Typisch aan solid-state drives is dat er geen bewegende onderdelen gebruikt worden zoals ronddraaiende platters die wel in traditionele harde schijven te vinden zijn. Dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen is de toegangstijd tot een willekeurig gegeven verwaarloosbaar klein en zullen er (weinig tot) geen mechanische fouten meer optreden. Elk gebied op een SSD is even snel. Een harde schijf is op zijn laatst langzaam omdat er op de binnenste ring van de platter minder sectoren per omwenteling zitten. Bij een SSD geldt dit in zijn geheel niet.rnrnDe essentie van het verhaal, een SSD maakt het opstarten van Windows, programma’s en games een stuk sneller en een SSD gaat een stuk langer mee.rnNu dat achter de rug is kunnen we beginnen aan het uitpakken van ons pakketje!rnrn

rnWat zit er in het pakket?rnEen 2,5″ Kingston HyperX SSD van 240GB met een 3,5″ mount plaatje en schroefjes zodat je hem netjes in je PC kan bevestigen. Een SATA II kabel om hem aan te sluiten op het moederbord van je PC of laptop, een super handige schroevendraaier met verschillende opzet stukjes en een CD met “clone software”. Tot slot zit er een hele handige USB Casing bij waar je de SSD zo in klikt en hem dus als USB schijf kan gebruiken!rnrn

rnSpecificaties:rnFormaat: 2,5 inchrnGrootte: 240GBrnLees snelheid: 555MB/srnSchrijf snelheid: 510MB/srnrnInstallatiernWij hebben gekozen om de SSD in een PC te bouwen en niet in een laptop. De installatie verliep vlekkeloos, Kingston had een duidelijk handleiding via de mail meegestuurd die we stap voor stap konden volgen. Het was een kwestie van SSD op het mount plaatje schroeven en deze vervolgens in de hardeschijf bay van de PC schroeven. Nog even kabeltjes aansluiten en de PC kon al weer aan.rnrn

rnKloon processrnDe bijgeleverde “clone software” is een groot plus punt. Waar je normaal uren bezig bent met het opnieuw installeren van Windows, je programma’s en al je games was dat nu in een half uurtje klaar. Het was een kwestie van opstarten vanaf CD, als bron de oude hardeschijf en als doel de nieuwe SSD kiezen en de software deed de rest. Na 30 minuten was de hardeschijf helemaal gekopieerd naar de SSD en kon de oude hardeschijf eruit. rnrn

rnDe testrnNu onze test PC gebruik maakte van de SSD was het natuurlijk tijd voor het testen van de snelheid. We zagen meteen tijdens het opstarten dat die een stuk sneller was! Hieronder de resultaten van onze test:rn

rn

rn

rn

rn

rn

Programma: Before: After:
Windows opstarten 58 sec. 32 sec.
StarCraft II 30sec. 7 sec.
Diablo 3 25 sec. 11 sec.
Photoshop CS 5.1 8 sec. 3 sec.
Call of Duty MW 2 SP 12 sec. 8 sec.

rnConclusiernDe Kingston HyperX SSD is een product dat mede door het complete pakket dat ze leveren een echte aanrader is. Natuurlijk gaat het om de snelheid van de SSD, welke boven verwachting was, maar de extra USB casing en clone software maakte het voor ons helemaal af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

31 + = 41

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.