Games & Tech,  Persoonlijk

Gearview: R.A.T.5 Gaming Mouse @ Female-Gamers

Bij het zien van de R.A.T.5 Gaming Mouse moest ik meteen denken aan de Transformers. Maar al snel kwam de vraag, is zo’n muis wel geschikt om mee te gamen? Ik heb het voor je getest!!nnnn

rnDe LooksrnAlsof je muis stiekem een Transformer is, zo gaaf ziet hij eruit. Over het algemeen heb je, wanneer je een muis uit een doos haalt, een object dat je vrij snel aansluit om naar wens te configureren. Bij de R.A.T.5 had ik dit totaal niet! Je blijft namelijk kijken naar hoe de muis is opgebouwd, hoe hij in elkaar zit en wat allemaal wel en niet los kan. Heel even bleef ik me afvragen of ik er niet op de een of andere manier toch een robotje van zou kunnen maken… rnrn

rn

rnJe kan hem op verschillende manieren instellen, inschuiven, zwaarder maken of juist licht houden. De R.A.T.5 is beschikbaar in drie verschillende kleuren: wit, rood en zwart. Het zwarte met de zilver accenten staat wel erg mooi. De muis is voorzien van een kabeltje met een USB-aansluiting.rnrnrn

rnGebruik & GamenrnVoor het algemene surfen is de muis uitstekend en kleine werkzaamheden zijn ook goed te doen. Maar daar heb je de muis natuurlijk niet voor aangeschaft. Tijdens het gamen is de muis erg precies en kan je hem instellen zodat je hem helemaal naar wens kan gebruiken. Omdat er gewichtjes bijgeleverd worden kan je hem zwaarder maken waardoor hij erg fijn speelt. Als je er teveel in stopt kan het weer te stroef worden, wat ik dus niet zo fijn vond spelen. Je kunt dit dus naar wens gebruiken en achterin de R.A.T.5 toevoegen, via dat lichtgrijze puntje.rnrn

rnEr zijn zes instelbare knoppen en met een soort schakelaar kun je ook nog wisselen tussen de verschillende DPI (dots per inch) instellingen. In Jip en Janneke taal: het heeft te maken met de snelheid en precisie waarmee je muisje over het scherm gaat. Een standaard muis heeft vaak 600 DPI de R.A.T.5 5600 DPI. Handig is ook dat je voor verschillende games verschillende instellingen kunt bewaren en als je deze nodig hebt gebruiken. Voor een shooter had ik voldoende aan de zes instelbare knoppen. Voor een MMORPG kwam ik soms wat te kort.rnLinks van de muis zit een ‘duim scroll’, die ik op een vreemde plaats vind zitten. Mijn duim kan er niet bijkomen, ook niet halverwege. Het idee is dus leuk, maar eigenlijk niet praktisch. rnrn

rnrnErgonomischrnOmdat je de muis op verschillende punten in kunt stellen, kan hij erg ergonomisch in gebruik zijn, niet iedereen heeft even grote handen. De positie van de knoppen is ook erg fijn en makkelijk te gebruiken. Doordat je het gewicht kunt bepalen is de muis of lekker licht in gebruik of juist wat zwaarder, maar omdat je dit met de bijgeleverde gewichtjes naar wens kunt bijstellen is hij fijn in gebruik. rnrn

rnDe R.A.T. 5 is onder andere te koop bij Bol.com voor € 73,99.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 12 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.