Dagje Uit!,  Foto's,  Gezin & Familie,  Weekendje weg

Gevangenismuseum Veenhuizen, november 2012

Tijdens ons weekendje weg naar Landal, Land van Bartje, zijn we die zaterdag naar het gevangenismuseum geweest. Ik heb er giga-veel foto’s gemaakt, maar heb een selectie die je hieronder kan bewonderen.

Het Gevangenismuseum ligt in Veenhuizen en daar zijn we dus met de hele blups heen gereden. Het leuke is dat je er gewoon rond kan kijken, maar voor kinderen is er een speurtocht (Vloek van Veenhuizen) waarbij ze dus hints moeten volgen, op buizen moeten tikken en een mysterie op moeten lossen.

Je gaat eerst de geschiedenis in en krijgt een aantal martelwerktuigen te zien. Maar kan ook over een aantal gevallen teruglezen of luisteren. Hoe zagen de dagen eruit? Hoe was het leven, dat krijg je allemaal een beetje te zien. Er was ook een rechtszaal, daar ben ik nog nooit geweest, dus voor mijn eerste keer nam ik meteen maar plaats op de stoel van de rechter!

Ik heb nog veel meer foto’s maar er moet nog wel iets te zien blijven voor jou natuurlijk. Zelf een keertje naar het gevangenismuseum? Neem een kijkje op hun website gevangenismuseum.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.