Games & Tech,  Persoonlijk

Gearview: ROCCAT Kone Pure Inferno Orange Muis @ Female-Gamers

Onlangs hebben we een drietal producten van ROCCAT mogen ontvangen om voor jullie te reviewen. In deze Gearview deel ik mijn ervaring met de ROCCAT Kone Pure Inferno Orange muis.nnnn
rnDe ROCCAT Kone muis bestaat alweer 5 jaar en het bedrijf brengt daarom een Kone Pure color edition uit. Deze is beschikbaar in vier, typisch Nederlandse, kleuren namelijk: Phantom White, Inferno Orange, Hellfire Red en Polar Blue. Het betreft wel een limited edition, wees er dus snel bij om hem aan je gamecollectie toe te voegen.rnrn

rnDe looksrnBij het openen van de verpakking en het daadwerkelijk aanraken van de muis lijkt het alsof de muis voor een linkshandig iemand gemaakt is. Maar zodra ik mijn rechterhand erop leg is het tegendeel direct bewezen. De Inferno Orange is verdeeld in twee kleuren, een zwarte bovenkant en een oranje onderkant. Het logo van ROCCAT staat achterop de muis afgebeeld, deze geeft licht. De Kone muis heeft een USB aansluiting en is dus voorzien van een snoertje en bevat verschillende knopjes. Zo heb je de linker-, en rechtermuisklik, links bij je duim twee knopjes en bovenop een scrollwieltje met daarachter nog twee knoppen.rnrn

rnGebruik & GamenrnAls je de Kone muis hebt aangesloten, moet je de betreffende drivers downloaden van de ROCCAT-website. Er zit geen CD bijgeleverd en je bent dus meteen afhankelijk van internet om dit te doen. Voor de een is dit misschien gemakkelijk, maar soms is een bijgeleverde CD ook wel fijn. Als de muis eenmaal is geïnstalleerd, dan kun je door een mooi menu heen bladeren. Deze is voorzien van verschillende tabbladen en geeft je de mogelijkheid de muis naar wens te configureren. In het menu kun je zien of je de laatste drivers gebruikt van de muis. Maar het zou veel handiger zijn als er automatisch een melding van zou komen. Ik vergeet dit soort dingen altijd.rnrnDe Kone heeft dus niet superveel knoppen op de muis zitten: negen in totaal inclusief het scrollwiel. Het scrollwiel maakt gebruik van een zogenaamde ‘Titan Wheel’, waarbij maar liefst 24 stappen per rotatie hebt. Maar ik vind het een gewoon muiswieltje dat licht en soepel werkt. Je kunt gebruik maken van twee verschillende muisopties. Zo heb je de ‘default’ knopinstelling, maar kun je ook heel snel naar de ‘easy-shift’ instelling gaan waardoor je dubbel zoveel opties hebt. Alle knoppen zijn in te stellen en je kunt macro’s maken om het jezelf nog makkelijker te maken. Ook dit is heel simpel te doen in het bijgeleverde menu, het is wat klikjes met de muis en je macro is ingesteld. Let the games begin! rnrn

rnErgonomischrnDe Kone is een lichtgewicht muis. Er zijn geen gewichten bijgeleverd dus kan je hem niet zwaarder maken als je dat fijner vindt. Hij glijdt soepel over elk soort oppervlak heen en ligt, erg belangrijk, fijn in de hand. Hij is niet zwaar dus heb ik ook niet het idee dat hij moeilijk voorruit te branden is. Dat vind ik zelf wel erg fijn, maar als je een zwaardere muis gewend bent voelt het een beetje als een verademing dat deze zo licht en soepel is. Geen extra belasting voor mijn pols. De muis zelf is voorzien van een glad oppervlakte en heeft geen randjes of vreemde bobbels waar je last van zou kunnen krijgen. En alle knoppen zitten binnen het bereik, dus kun je supersnel wisselen van opties. Het is wel even wennen om gebruik te maken van de ‘Easy Shift’ optie. Maar na een paar shooters of MMO’s is dit ook kinderspel.rnrn

rnExtra’srnIk ben dol op extraatjes! Zo kan je het ROCCAT logo op je muis van kleur doen veranderen. Je kan uit onder andere de kleuren kiezen als roze, paars, groen, blauw, rood, geel en oranje. Maar uiteindelijk kan je zo’n 16,8 miljoen combinaties maken. Bij deze Inferno Orange past oranje het mooiste. Maar ik kan ook nog kiezen om het logo altijd verlicht te laten of het als een pulserende hartslag/ademhaling aan en uit laten gaan. Wat ik ook een leuke toevoeging vind is dat er statistieken bijgehouden worden. Het kan enigszins confronterend zijn hoe vaak je de linkermuisknop gebruikt. In een shooter of MMO kan dit helemaal snel oplopen, maar ik ben toch ook wel een fanatieke surfer… rnAl met al een zeer geschikte gaming muis! Ik zou hiervoor mijn huidige gaming muis (Logitech MX 518) de deur uit doen. Het is alleen dat ik niet van oranje houd! Op de website van ROCCAT kan je de Kone collectie bewonderen. De muis is voor €69,95 aan te schaffen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 + = 72

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.