Games & Tech

Review: Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks (3DS) @ Female-Gamers

In deze 3DS titel voelt het alsof je Pokémon en voetbal met elkaar in een pan hebt gegooid. In Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attcks is er nog veel meer dan alleen een beetje tegen een bal aantrappen, ik neem je mee in de wereld van deze RPG.nnnn
rnInazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks is het derde deel van de Inazuma raaks. Eerder kwamen Lightning Bolt (originele naam Sprak) en Bomb Blast (originele naam Bomber) gevolgd dus door de derde in de reeks: Team Ogre Attacks. Japan maakte in 2010 al kennis met deze serie in Europa moest men wachten tot 2012 waar de titels wel vrij gauw achter elkaar uit kwamen, 2012, 2013 en 2014.rnrn

rnHet is niet zo dat je op zoek moet naar bepaalde beestjes zoals je in Pokémon doet. Maar door de sfeer van anime voelt het wel zo. De game schijnt al eerder uitgebracht te zijn, maar is speciaal voor de 3DS in een nieuw jasje gestoken. Hoewel fans laten weten dat er weinig anders is dan de voorganger. De intro is opnieuw ingezongen en het verhaal is hier en daar vernieuwd.rnrn

rnHet komt er kort gezegd op neer dat ‘Team Ogre’, de bad guys die uit de toekomst komen, niet zo van voetballen houden en dit dus willen stoppen. Daarom zal er een top voetbalteam samengesteld moeten worden om Team Ogre tegen te houden. Hierbij komen bekende gezichten uit de voorgaande games voorbij. Het is geen gewoon potje voetbal maar een waar spektakel, want de spelers beschikken over verschillende krachten. Al vind ik de video’s tussendoor er veel cooler uit zien dan de game zelf. rnrn

rnAl snel maak je kennis met Mark Evans, schijnbaar een hele goede keeper. Maar daar kom je pas later achter, omdat je eerst de intro krijgt waarbij je veel moet lezen. Ik ben geen doorgewinterde RPG-speler, dus bij mij zakt de moed me al snel in de schoenen. Ik vind het niet erg om een beetje te lezen, maar uiteindelijk duurde het zo lang dat ik de game eerst heb weggelegd en met tegenzin verder ben gaan spelen. Al kan ik me voorstellen dat als je de serie kent en vaker hebt gespeeld, je dit juist een fijn thuiskomen zal vinden. rnrn

rnWat ik wel bijzonder aan de game vind is dat je het voetballen speelt met je stylus! Daar waar je over het algemeen met de knopjes aan de slag gaat, mag je nu je pennetje erbij pakken. Ook voor je eenmaal een balletje mag trappen ben je weer veel aan het lezen. Leuk om te vertellen is dat je met een gemixt team speelt, dus ook de dames worden goed vertegenwoordigd in Inazuma Eleven 3! Wandel door de Japanse straten, zoek de beste voetballers voor je team en veeg de vloer aan met Team Ogre.rnrnAls je de Japanse sfeer houdt, voetbal en een vleugje RPG dan is dit de game voor jou!! rnrnrnPatricia’s Score
rnGameplay: 6/10rnFun: 6/10rnLevensduur: 5/10rnGraphics: 6/10rnOriginaliteit: 7/10rnrnTotaal volgens reviewer: 6,0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 25 = 31

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.