Games & Tech

Review: Gardening Mama: Forest Friends (3DS)v

Hoe staat het met jouw moestuintje van de AH? Ik ben er zo slecht in, het gaat altijd mis met dit soort dingen. Maar in Gardening Mama: Forest Friends gaat het er een stuk beter aan toe, bijna geen oogst mislukt en ik mag ook nog mijn tuintje mooi maken!

Onze favoriete Mama stapt weer eens uit haar vertrouwde keuken en gaat aan de slag in de tuin. Hoewel ze voornamelijk tips geeft en ik al het harde werk doe, doen we het toch samen. Ze legt alles uit, in het Engels, en is mijn thuisfront aan het einde van de dag.

img_gardening_mama_forest_friends1

Ik start met het spelen van mini-games om groente, fruit en zaden vrij te spelen. De mini-games missen soms een duidelijke uitleg maar zijn over het algemeen vrij gemakkelijk. De mini-games zijn zeer afwisselend en het zijn er veel! Als je ze op 100% hebt gehaald krijg je pas een serie zaadjes om te gaan planten.

img_gardening_mama_forest_friends2

Als ik dan de zaden heb verzameld mag ik ze planten en water geven. Dan is het wachten tot ze beginnen te groeien. Het water geven kan op een goede manier, dan verschijnt er een groene cirkel. Gaat het fout? Dan krijg je een rood kruis het maakt niet veel uit voor je oogst, hij zal niet gauw mislukken maar je krijgt er wel een gouden, zilver of bronzen medaille voor. De meeste planten hebben zo’n drie dagen (in de game) nodig om te groeien en tot bloei te komen. Alles wat je verbouwt sla je op in je schuur.

img_gardening_mama_forest_friends3

Dan komen er bosbewoners langs die een winkel willen starten en vragen of ik hun wil helpen met wat grondstoffen. Ze vragen om een bepaalde groente, over het algemeen kan je dan pas de mini-game pas spelen en de zaden vrijspelen en planten in de tuin. Dan is het afwachten en ondertussen gaan de aanvragen verder en komen er meer bosbewoners die een winkel willen starten. In je schuur kan je zien wat de bosbewoners willen hebben voor hun winkels en kan je hun bestelling afleveren.

img_gardening_mama_forest_friends4

Je speelt punten vrij door de dagelijkse verzorging van je tuin en het helpen van de bosbewoners. Deze punten kan je uitgeven aan diverse producten om je tuin op te fleuren. Nieuwe hekjes, nieuwe wandelpaden enzovoorts. Op een gegeven moment wordt er aangegeven dat het tijd is om te stoppen, oftewel het is het einde van de dag. Je kunt nog wel doorgaan hoor met het water geven van je planten. Pas als je naar Mama’s huis gaat worden de punten van de dag bekeken.

Patricia’s oordeel: review_cijfer_7.2
Je blijft bezig met Mama die weer uit de keuken komt en weer eens een frisse neus wil halen. Het oogsten, de vele mini-games en de bosbewoners zijn allemaal een fijne toevoeging waar je de nodige tijd aan kan besteden. Je hoeft je niet gauw te vervelen in deze kleurrijke game.

+ De afwisselende mini-games zijn zeker een fijne toevoeging. Vooral omdat het van die afwisselende games zijn.

– Het kan op een gegeven moment wat eentonig gaan worden, het wachten op de planten die groeiden duurde mij soms te lang.

Kopen als je: niet van viezigheid als modder houdt en toch een tuintje wilt onderhouden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 2

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.