Games & Tech

Review: LBX – Little Battlers eXperience (3DS) @ Female-Gamers

Voor Female-Gamers heb ik weer een aantal reviews mogen schrijven. Begin oktober heb ik LBX – Little Battlers eXperience voor de Nintendo 3DS mogen reviewen. Middels een eShop code voor de 3DS ben ik gaan downloaden en kon ik hem spelen en uiteindelijk reviewen. Mijn bevinding van de game kan je hieronder lezen.

Ben je toe aan en nieuwe game waarbij je een leuke verhaallijn hebt, voldoende cinematics voor je neus krijgt, op avontuur gaat en vecht met robots? Dan zou dit wel iets voor je zijn. Klinkt het te suf? Schrijf het niet meteen af!

img_lbx01

In Little Battlers eXperience, dat gelukkig overal afgekort wordt tot LBX, ben jij Van een 13-jarige jongen die per toeval in de wereld van de robots terecht komt. Het begint eigenlijk wel verdrietig, Van zijn vader is uitvinder en zijn vliegtuig is ineens verdwenen. Hij blijft met zijn moeder achter en gaat naast school regelmatig naar de LBX matches kijken. Hoewel daar niet veel van over zijn omdat het in eerste instantie als speelgoed werd verkocht, maar toch iets te gevaarlijk bleek te zijn en uit de handel werd genomen.

img_lbx05

Toch zijn er nog LBX-en te vinden en krijgt Van een heel bijzonder exemplaar in handen van niemand anders dan… Op dat moment begint ook mijn training om LBX vechter te worden en samen met Van en zijn vrienden onze speciale LBX te beschermen. Dit exemplaar mag natuurlijk niet in verkeerde handen terecht komen. Want binnenin mijn nieuw hoopje schroot zit een geheim dat de wereld kan veranderen en dat is niet een positieve verandering.

img_lbx03

Na de eerste handeling hoe te vechten en later het onder de knie krijgen van combo’s maken is het een leuke afwisseling van verhaal en gevechten. Je LBX kan je customizen en voorzien van diverse armor en hiermee pas je meteen de looks aan. Je kan het hoofd, de romp, de armen en benen aanpassen. Daarbij kan je twee wapens toewijzen en mee afwisselen tijdens het gevecht. De keuze is ook nog of je gaat voor defensief spelen of ga je voor de aanval?

img_lbx04

Je kan een kijkje nemen naar de stats van je tegenstander en hieraan jouw armor aanpassen. Het vechten is soms wat overweldigend, het gaat snel en soms leek het maar alsof ik wat deed. Toch won ik en kon ik mijn armor levelen en sterker worden. Om aan nieuwe wapens of geld te komen kan je Quests volgen en speel je weer dingen vrij.

img_lbx06

De looks zien er goed uit! Je gaat naar verschillende locaties en verschillende gevechtsplekken. Deze gevechten vinden niet alleen buiten plaats maar ook op speciale locaties waaronder de koffietafel. Ondanks dat deze game in 2012 al op de Japanse markt werd uitgebracht, en de franchise al in 2008 van start ging, zijn de looks niet achterhaald maar kan het prima voor een game van 2015.

Er is ook nog een multiplayer optie. Je kan niet online, dus die droom kan je meteen voorbij laten gaan. Wel kan je met maximaal zes vrienden de game spelen en samen de strijd aan gaan. Je moet dan wel samen in een ruimte zijn om dot dan te doen.

review_cijfer_7.4Conclusie: Als je op zoek bent naar een game die je vanaf het begin oppakt en moeilijk weer aan de kant kan leggen is dit wel iets voor jou. Het gaf me zo nu en dan een Pokémon gevoel, het vechten met de jouw gepersonaliseerde LBX en hoe de game eruit zag. Het volgen van de verhaallijn, de afwisselende cinematics geven je het gevoel dat je dit samen met Van doet.

+ als je van robots, pokemon, goed verhaal en quests houdt
– je niets hebt met robots en ingewikkelde vecht strategieën

Kopen als je toe bent aan een nieuw avontuur en de vloer wilt aanvegen met wat gesloopte stukken oud ijzer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 − 45 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.