Games & Tech

Indiemaand: ENKI (PC Steam) @ Female-Gamers

In oktober hebben we een Indiemaand gehouden op Female-Gamers. Elke dag van de maand hebben we een Indie besproken en werd er door de meiden van het team gerouleerd en heb ik onder andere ENKI mogen spelen, totaal NIET mijn type game maar toch wel interessant! Alle Indie games die we hebben besproken kan je hier vinden.

Je nachtmerrie word werkelijkheid in de game ENKI! Een seriemoordenaar heeft je opgesloten in zijn keldertje en jij moet zien te ontsnappen. Ontsnappen kan op diverse manieren, alleen heb je maar beperkt de tijd.

img_enki3
Eind juli is de game ENKI uitgekomen en zal in het najaar ook naar de consoles gaan komen. Je kan spelen met een controller of met je toetsenbord met muis en krijgt voor je daadwerkelijk gaat spelen de toetsen die je kan gebruiken om door de game te wandelen. Ga met je muis over de voorwerpen die je ziet liggen om te kijken of je ze op kan pakken en er iets mee kunt in de nabije toekomst.

img_enki4
ENKI is donker, horror en iets dat je hopelijk nooit mee zal maken. Want hoe je het ook went of keert, je krijgt maar 30 minuten de tijd om vanuit de kelder te ontsnappen. Je gaat van de ene ruimte naar de andere en je hebt geen idee wat er achter de deur zal zitten. Je weet ook niet of je het zal overleven.

img_enki2
Een game als ENKI zal ik normaliter niet gauw aanschaffen of überhaupt spelen. Toch heeft het wel iets, het zoeken van voorwerpen en de uitweg zien te vinden, het voelt als een mysterie oplossen. Als je het niet red binnen de tijd is het afgelopen en kan je gelukkig opnieuw beginnen. Maar als je opnieuw begint weet je nog niet wat je te wachten staat.

img_enki5
Je einde kan telkens anders zijn. Het ligt eraan wat voor aanwijzingen je tegen komt en de puzzels die je oplost. Doordat er gebruik is gemaakt van een ‘random generation’ weet je dus niet waar je aan toe bent. Een game die je telkens opnieuw kunt spelen om meer te ontdekken en hopelijk een mooi einde weet te krijgen.

img_enki1
Met een hoofdkwartier in Rotterdam is SOEDESCO is een wereldwijde multiplatform ontwikkelaar, uitgever en distributeur van interactief entertainment. SOEDESCO werkt samen met verschillende ontwikkelaars en uitgevers in de games-branche. Het is nog even afwachten tot je ENKI op je console kan spelen. Tot die tijd kan je je wenden tot Steam waar je de game kunt aanschaffen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 7 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.