Games & Tech

Indiemaand: Coffin Dodgers @ Female-Gamers

In oktober hebben we een Indiemaand gehouden op Female-Gamers. Elke dag van de maand hebben we een Indie besproken en werd er door de meiden van het team gerouleerd en heb ik Coffin Dodgers mogen spelen, een leuke aanrader! Alle Indie games die we hebben besproken kan je hier vinden.

Die lieve Sam zei het al, “Patries, jij moet deze game echt spelen, echt iets voor jou!”. Bedoeld ze nu dat ik al oud ben? Ik ben maar aan de slag gegaan en ik zag iets over je scootmobiel pimpen? Racen tegen de dood? Het is allemaal te zien in deze Indie; Coffin Dodgers.

Het was eens zo rustig in Sunny Pines, de bejaarden genoten van de rust en konden eindelijk lekker genieten van hun pensioen. Totdat er een nieuwe buurtbewoner genaamd ‘Grim Reaper’ in de kwam wonen. Het was gedaan met de rust!

img_coffindodgers_overview

Nu moet iedereen het opnemen tegen de Grim Reaper in een race door Sunny Pines. Jij en nog wat buurtbewoners willen natuurlijk nog een tijdje rond blijven lopen schuiven.. Dus neem je de uitdaging aan en stapt op je scootmobiel en neemt je wandelstok mee, gewoon voor de zekerheid.

img_coffindodgers_grandpa

Als je de Steam community reacties leest zie je dat de vergelijking veel gemaakt word met Mario Kart en dat is ook een van de eerste dingen die ik dacht. Je racet, er hangen blokken boven de weg die je een power-up geven om je tegenstanders dwars te zitten en alles ziet er vrolijk gekleurd uit. Ondanks dat zullen bijna alle race-games vergeleken worden met de immens populaire Mario Kart dat het voor iedereen lastig is een nieuwe race-game te maken die dit kan toppen. Laat ik het dan houden op een leuke variatie erop!

img_coffindodgers_racetrack

Het racen zelf vergt nogal wat oefening, of ik ben gewoon niet zo goed maar is zeker even uitvogelen hoe het werkt. Je racet niet met een controller maar met je toetsenbord waarmee je dus moet sturen, gas geven, remmen en de power-ups gebruiken. Ik vond het soms nogal pittig en kwam vingers tekort. De scootmobiel lag ook iets te licht op de weg waardoor ik zo makkelijk uit de bocht vloog. De power-ups zijn ook zo vervelend! Het gaat om olie op de weg of raketten die op je afkomen.

img_coffindodgers_results

Wat wel belangrijk is om in de top van de race te blijven anders komt de Grim Reaper een bezoekje brengen en dat wil je dus niet! Ondertussen ga je van race naar race en kan je weinig genieten van de omgeving in Sunny Pines omdat je er telkens doorheen raast. Maar van wat je kan zien als je toch even voor pampus naast de weg ligt is dat het er leuk uit ziet.

img_coffindodgers_grimmy

Er zijn verschillende race-tracks die je tegen zult komen en als je met wat vrienden gaat racen is het gegarandeerd fun! Want hoe leuk is het om een van je vrienden voorbij te racen en hem even een tikje met je wandelstok te geven? Alleen is het ook wel leuk, maar na een uurtje heb je het wel even gehad.

De game Coffin Dodgers is te vinden op Steam en aan te schaffen voor €9,99.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.