Games & Tech

Review: De Sims 3 Vooruit in de Tijd (PC) @ Female-Gamers

Voor Female-Gamers.nl heb ik een review mogen schrijven over De Sims 3 Vooruit in de Tijd. Vroeger keek ik naar de tekenfilms van The Jetsons, een familie die ver in de toekomst leefde en allerlei avonturen meemaakte. Mede door deze tekenfilm en de huidige films heb ik een beeld over de toekomst gevormd en laat ik dat nu kunnen ervaren met De Sims 3: Vooruit in de Tijd.nnnn
rn

rnHet is vaak afwachten met wat voor uitbreiding EA Games op de proppen komt voor De Sims 3. In principe zijn de meeste uitbreidingen die al eens voor De Sims 2 en 1 zijn verschenen opnieuw uitgebracht. Maar dit zo in de toekomst is toch een heel ander verhaal. Het brengt nieuwe verhalen, mogelijkheden, outfits, kapsels en een nieuwe buurt met zich mee.rnrn

rnHet is aan jou of je naar de toekomst wilt reizen, maar als je deze uitbreiding hebt aangeschaft ben je dus al wel nieuwsgierig geworden. Na het installeren vroeg ik me al snel af, hoe kom ik in de toekomst terecht? Daar kreeg ik al snel antwoord op, want er verscheen iemand uit de toekomst via een portaal en liet me een aantal opdrachten uitvoeren. De opdrachten kan je vergelijken met het verkrijgen van Visumpunten in De Sims 3: Wereldavonturen. rnrn

rnAl snel gingen mijn twee Sims, die ik zojuist gecreëerd had, op naar de toekomst, een ‘normale’ toekomst. Ook hier gaan de opdrachten verder om meer te weten te komen over de omgeving, de mogelijkheden en de nieuwe voorwerpen. Ik vind de opdrachten wel leuk om uit te voeren, want ze geven informatie en uiteindelijk punten en dat is altijd mooi meegenomen. Al snel zweven mijn Sims met hun jetpacks door de buurt heen. Om alles goed te kunnen bekijken heb ik een huis gekocht, maar hiervoor heb ik wel even moeten cheaten met ‘motherlode’. rnrn

rnEenmaal in ‘ons’ nieuwe stekje aangekomen is het allemaal futuristisch ingericht. Strak, koele kleuren, veel ruimte, grasveldje in huis met rotsen en water… Omdat het huis al ingericht is maak ik ook snel kennis met de Droompod. Dit is een bed waar je naast slapen en de nodige Ojaa’s, ook nog eens je Sim kan laten dromen. Ook kan je kiezen waar de dromen over gaan en dit zal in de loop van je speeltijd meer keuzes bieden. Je kan een partner ook dezelfde droom geven. De dekens zijn overigens verdwenen, want in de toekomst komt er een soort koepel over het bed heen.rnrn

rnMaar er zijn natuurlijk nog veel meer nieuwe items naast de jetpack en de Droompod! Je kan je hele huis voorzien van een toekomstig tintje. Waarom nog het risico lopen van een keukenbrand tijdens het koken? Er is nu een apparaat waarin je verschillende menu’s kan bestellen. Alles is niet supervers, maar het scheelt een hoop gestuntel en gevaarlijke situaties. Ook kan je robots maken. Deze kan je ook in een Create A Bot (CAB) menu aanpassen. Wil je een zwevende robot? Of liever eentje met benen? Je kan allerlei kanten op. rnrn

rnAls je robot is gecreëerd kan je Sim aan de slag om emoties en vaardigheden te ontwerpen. Zo is je robot bijna een echte Sim met gevoelens en ze kunnen zelfs werken en een beetje extra geld verdienen. Een nadeel is wel dat ze (vooral in het begin) veel moeten opladen voor een beetje energie.rnrn

rnDe nieuwe buurt ziet er ook zo gaaf uit! Mooi groen, witte gebouwen, geprojecteerde beelden in de lucht, zwevende mensen en robots, zwevende auto’s, je kijkt je ogen uit. Het stadje is groen, maar dat komt omdat al het water door een grote dam wordt tegen gehouden. Wat onder deze dam ligt is een soort woestijn.. Met een UFO! Om hier binnen te treden moet je een aantal opdrachten doen. Ik ben al binnen geweest, maar vond het tot nu toe nog niet zo bijzonder. Er hadden wat mij betreft wel meer opdrachten mogen zijn, geeft net even een extra doel in het spelen van De Sims 3.rnrn

rnFamilie! Ik kwam ook nog eens de familie van mijn Sims tegen. Een opdracht is ook om contact met ze te leggen, maar dat is nog best lastig. Wie weet gaat het me nog lukken in de toekomst. Over de verdere toekomst gesproken, je kan als je in het heden bent kiezen wat voor toekomst je wilt hebben, een Utopia waarin iedereen vrolijk rondhuppelt en alles koek en ei is, de zon schijnt en er bij wijze van spreken overal lieve schattige bloemetjes groeien. rnrn

rnMaar je kan ook kiezen voor een Dystopia, waarbij alles niet zo fris is, de lucht is vervuild, overal ligt rommel en je kan de beestjes die je normaal verzameld ook eten. Of een soort van gewone toekomst, niet veel bijzonders, het dagelijkse leven net als in je gewone stadje in het heden. Het is zeker leuk om ze allemaal eens te proberen, gelukkig kan je wisselen en kan je de chaos ook weer achter je laten.rnrn

rnEr is zoveel te ontdekken en te doen in deze nieuwe uitbreiding dat je er wel even zoet mee bent om alles te ontdekken. Want er zijn meer items te verzamelen, nieuwe recepten te leren en je kan zelfs een nieuwe baan nemen als robotmaker. Bevalt de toekomst je goed? Blijf er dan vooral in hangen. Je kan altijd nog terug! Nog een leuke optie is een eigens tandbeeld verdienen in de toekomst. Bekijk bijvoorbeeld de loterij uitslagen van het verleden, in de toekomst. Reis terug naar het heden en koop een loterij kaartje, een standbeeld heb je bijna zo verdiend. Oh en dan heb ik het nog niet eens gehad over je nieuwe vriendje Spriet! Dat bedoel ik dus, je blijft zoveel zien en ontdekken, uitgespeeld ben je niet zo gauw!rnrnOm nog even gauw terug te komen op mijn intro waarin ik naar The Jetsons-tekenfilm refereer, je kan het intro muziekje en bijbehorende beelden bewonderen via deze link.rnrnPatricia’s Score:rnrnGameplay: 8/10rnFun: 8,5/10rnLevensduur: 9/10rnGraphics: 8/10rnOriginaliteit: 10/10rnrnMijn score: 8,7

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 16 = 20

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.