Kids,  Persoonlijk

Playmobil voor een prikkie

Ik mag graag op Marktplaats kijken, beetje zoeken naar leuke koopjes, dingen die we nodig hebben voor een schappelijke prijs aanschaffen. Zo nu en dan bied ik op dingen en is het maar de vraag of het geaccepteerd zal worden of niet. Zo stuitte ik op een hele lading Playmobil, een (laag) bod op gedaan waarop ik al snel de vraag kreeg wanneer ik het op kwam halen, uh.. Zo snel mogelijk natuurlijk!

Uiteindelijk kwam ik met vier tassen bij deze meneer en mevrouw weg en had ik een hele verzameling Playmobil, deels missen er voorwerpen maar dat is niet erg! Omdat ik natuurlijk zo’n Pietje Precies ben wilde ik weten welke sets we nu in ons bezit hadden en ging ik op onderzoek uit!

Aan de kleur te zien van sommige voorwerpen (bruin/oranje) moest het wel om oudere sets gaan en na wat zoekwerk kwam ik de sets tegen zoals ze (gok ik) dan moeten zijn.

img_playmobil_camper_set3647

Camper – Set 3647
De camper is een ouwetje en mist wel wat onderdelen. De tafel klopt niet helemaal meer maar deze past er ook prima bij. Er mist ook een slaap’ding’, zo’n blauwe en wat servies. Maar verder nog helemaal prima mee te spelen. Een van de kindjes is ook veranderd, dochterlief vond dat die er niet bij hoorde, hihi.

img_playmobil_slager

Slager – Set 4412
Kijk wat er nog veel bij zit! Er horen nog touwtjes bij om vleesbouten aan te hangen, een spit voor bij de ‘oven’ en een toonbank om de kassa en weegschaal op te zetten.. Tenminste voor zover ik dat op internet heb kunnen vinden. Prima om mee te spelen, winkeltje is altijd goed en de andere Playmobil poppetjes moeten toch ook gewoon eten?

img_playmobil_kapper

Kapper – Set 4413
Sommige Playmobil poppetjes willen eens een andere look, of lekker hun haren gewassen hebben en willen naar de kapper. Ook deze set is praktisch compleet, hier zijn alle kleine onderdelen (shampoo flesjes) nog bij! Ik heb op een tweedehands website voor Playmobil spullen de set gezien en hij zag er vrij compleet uit.

img_playmobil_schoolkantine

Schoolkantine – Set 4327
Volgens mijn tweedehands Playmobil website zouden alle spullen die ik had liggen deze schoolkantine set vormen. Ook hierbij weet ik geen set nummer maar het is wel zo logisch eigenlijk. De concierge voorziet de kids in de pauze van wat natjes en droogjes en neemt daarna zijn klusspullen mee om de boel te repareren. De automaat werkt ook nog gewoon, mits de flesjes er goed in zitten..

img_playmobil_bloemenwinkel_set4481

Bloemenshop – set 4481
Wat heb ik moeten zoeken om deze set te kunnen vinden, maar het is gelukt! Het is ook de meest incomplete set die erbij zit maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Ik dacht eerst dat het rek een steiger was die bij de klusspullen hoorden van de schoolkantine, niet helemaal dus. Van de kas is alleen nog het dak aanwezig, de vlaggenstok mist ook maar de vlag kan ook goed aan het rek/steiger gehangen worden. Er is in elk geval nog voldoende om er iets van te kunnen maken.

img_playmobil_vakantiehuis_set3230

Vakantiehuis – set 3230
Ook hier missen een paar dingen maar dat is wederom klein spul. Het gezin is ook bijna compleet, dochterlief vond dit een mooier gezin, allemaal geel haar. Het kleine terras mist wat ik een beetje jammer vind maar je kan er nog zo leuk mee spelen. Pas na weken (misschien zelfs maanden) kwam ik er achter dat de bankjes in het huisje uitgeklapt konden worden! Ik vroeg me al af waar de papa en mama moesten slapen, nou daar dus.

Wij hebben het huis aangevuld met een mandje kittens, die waarschijnlijk ergens anders bij horen maar ze passen hier ook nog prima tussen. Nog steeds is dit vakantiehuis te koop! Prijzig (check even meerdere websites voor de prijzen of kijk op Marktplaats), maar oh zo leuk.

img_playmobil_mamametluiertafel_set5368

Mama met luiertafel – set 5368
Van haar eigen geld heeft Lieke de mama met luiertafel gekocht. We hadden hem voor haar nichtje gekocht, maar ze vond hem zelf ook wel erg leuk dus toen we eens naar de stad gingen hebben we hem ook maar gekocht. Allemaal kleine flesjes met lotion voor de kleine baby en de commode is ook nog omhoog te zetten waardoor je de baby in een badje kan doen. Deze is momenteel volop te koop in de (online) winkels.

Ik heb zelf vroeger eigenlijk nooit met Playmobil gespeeld maar jemig wat een leuk spul zit ertussen zeg!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 69 = 73

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.