Gezin & Familie,  Kids,  Vakantie

Vakantie juli 2017 – Kennis maken met het Fun & Entertainment programma

Bij aankomst op elk Landal park krijg je een planning met activiteiten. Naar mijn idee zijn deze er altijd wel maar volgens Bart alleen in de zomerperiode. Als jij deze discussie kan eindigen, laat dan vooral in de comments weten wat het nu is! Op onze tweede dag maken we kennis met dus het Fun & Entertainment programma. Ook hadden we binnen 24 uur al een gewonde..

In de ochtend hadden we kennis gemaakt met het zwembad. Er was een vrij ruim baby/peuter bad en een niet heel groot dieper bad maar prima genoeg. Er was een stroomversnellingkje en een glijbaan. En die glijbaan hebben we veel gebruik van gemaakt. Vooral Bart en Aaron, die bleven maar glijden. We zijn er achter gekomen dat Aaron DOL is op glijbanen, dus niet alleen in de speeltuin maar nu ook in het zwembad. Hij ging er ook semi-alleen vanaf! Bart ging als eerste en ving hem dan op als hij in het water kwam. Wat had dat mannetje het er druk mee. Lieke was vooral aan het oefenen met onder water zwemmen en ‘duiken’. Wat een waterratjes zijn ze allemaal ook.

Hoewel we meestal een weekend of midweek in een huisje zitten moesten we nu wel ‘iets’ gaan doen tijdens onze hele week vakantie, elke dag zwemmen was niet echt mijn idee.. Bij aankomst kregen we een plan voor de week en konden we zien wat het Fun & Entertainment team de bezoekers had te bieden. Er waren diverse activiteiten maar niet alles was geschikt voor ons of onze kids, maar we hebben wel op de tweede dag meegedaan aan het pizza maken en pizzadoos versieren.

Men nemen een stuk deeg, wat ingrediĆ«nten die je erop kunt doen als ham, salami, kaassnippers en redelijk uit de kluiten gewassen ananas. Nadat de pizza was versierd werden ze van iedereen meegenomen om gebakken te worden. In de tussentijd konden de kids en in ons geval Lieke, de pizzadoos versieren met stiften. Leuk om te zien hoe creatief kinderen zijn, ideetjes opdoen van elkanders pizzadoos en na zo’n 45 minuten er helemaal klaar mee zijn. Gelukkig kwamen de pizza’s ook en konden we deze in ons huisje op smikkelen!

Ik had in de ochtend nog wat fotootjes gemaakt en zoals je kunt zien stond Aaron hier nog lekker frisjes op de foto. In de middag maakte hij op zijn loopfietsje een flinke smakker en had een flinke glup in zijn lip (tanden door de lip) naar mijn idee liters bloed verloren en heel zielig! Het was ook een fikse bloedpartij natuurlijk, met als resultaat een dikke lip. Wat was hij zielig zeg, wat een verdrietig mannetje.. Bart was met Lieke samen naar de snackbar gesjeesd om een ijsje te halen. Tja, en toen hadden we dus de 24 uur zonder brokken te maken niet vol kunnen maken, maar konden we verder wel met een gerust hart vakantie vieren.

Zoals ik al vertelde had ik nog wat foto’s gemaakt. Foto’s van de inrichting van het huisje, sorry voor de chaos maar ik had ook vakantie en iets met kinderen *ahum*.. en ons directe uitzicht van ons stukje bos.


Rond het avonduur waren we nog even op ‘het plein’ en bleek er een kinderdisco te zijn! Hartstikke gezellig!! Lekker meezingen met zeer foute maar oh zo zulke catchy liedjes en de kinderen konden lekker meedansen. Uiteindelijk liet Bollo zich ook nog eventjes zien en na een ‘Bollo knuffelronde’ konden de kids rustig naar bed. Hoewel we eerst nog even moesten eten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 75 = 77

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.