Gezin & Familie,  Kids,  Vakantie

Vakantie juli 2017 – Landgoed de Hellendoornse Berg

Op donderdag 6 juli was Lieke haar laatste schooldag, maar wat een hectisch gebeuren allemaal. Ze werd nog een dagje flink ziek, hadden nog een dag waarin ze verkleed mochten komen en natuurlijk de allerlaatste schooldag die op het schoolplein van start ging!

De vrijdag was Lieke dus vrij en leek het ons wel een geschikt moment om meteen diezelfde dag een week weg te gaan. Lieke had nog wel een kinderfeestje van een klasgenootje (die nu ook verhuisd is..) en kon ik nog even de laatste spullen inpakken. We hadden een huisje gehuurd op het Landal park, Landgoed de Hellendoornse Berg, waarbij we hebben gekozen voor een kindvriendelijk huisje. Het sprak meteen aan dat er een hek om de tuin zat, zo kon kleine Aaron niet ontsnappen en zouden wij wellicht ook wat rust krijgen.

We waren al eerder in een Landal huisje geweest die kindvriendelijk was, denk dan aan dicht bij een speeltuin en het huisje enigszins hufterproof ingericht. Ook dit huisje was van top tot teen beveiligd. Kinderen konden hun vingers niet tussen de deur krijgen, want, beschermhoezen. Kastjes en lades voorzien van beveiligingshaakjes, trap hekken enzovoorts. Ook is er dan iets meer aandacht aan de kids besteed bij de inrichting van een huisje. Speciaal stoelen voor de kids, wat extra speelgoed, leuke slaapkamer(s), in dit geval een tuintje met trampoline, glijbaan en zandtafel. In dit huisje van de Hellendoornse Berg was er een kindertoilet in de badkamer, een kleine wastafel en een konijnen douchekop.


Omdat we ‘maar’ met ons viertjes zijn kiezen we wel vaak voor een 6-persoons huisje. Tot nu toe willen de kids wel bij elkaar op de kamer slapen, maar een beetje extra ruimte is nooit weg natuurlijk. Iets meer bewegingsvrijheid vinden wij wel fijn. Soms maakt dat met de totaalprijs niet veel verschil, een enkele keer maar €20,00.


Het werd tijd om Lieke op te halen van haar piratenfeestje, de taart die ze gemaakt hebben mee te nemen en op weg te gaan naar ons vakantie adres van een week! Een hele week, die uiteindelijk nog wel veel langer had mogen duren! Bij aankomst even inchecken, zooi in het huisje mikken en op weg naar het ‘centrum’. In dit geval was dit ‘het plein’ met een terras, restaurant/café? supermarkt, snackbar, speelzolder en een stukje verder een speeltuin en Bollo’s recreatieruimte. Na een check van de speeltuin kwamen we Bollo tegen, die grote vriendelijke beer die even een knuffelmomentje inlaste voor de (nieuw aangekomen) kindjes.

Zo’n eerste dag ben je er meestal rond een uur of 15:00, ga je je huisje verkennen, slaapplekken indelen, zooi neergooien en alvast het park verkennen. We zaten in huisje 89, tegen de rand van een stukje bos met daar vlak achter de autoweg (die eigenlijk niet eens hinderlijk was!) en verder bos. Door de hoge bomen hadden we tijdens de eerste dagen lekker wat schaduw.

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.