Games & Tech,  Persoonlijk

App Check: Gardenscapes (iPad) @ Female-Gamers.nl

Zo nu en dan komt er een review van een App voorbij op Female-Gamers.nl. Deze kan zijn voor je Android toestel of voor je iOS (iPad of iPhone) en zijn over het algemeen gratis te downloaden. Zo speel ik al een tijdje, zo’n twee maanden, Garden Scapes op de iPad en heb ik er een tijdje geleden een App Review over geschreven. Gratis game die je met echte centjes kan aanvullen, zoals je bij veel gratis games kunt.

Jaren terug heb ik al eens de PC game van Gardenscapes gespeeld. Deze game was ook nog eens voor de Nintendo DS verschenen en nu kan je hem op je tablet of smartphone spelen.

In onze App Check spelen we apps minimaal een uur, na deze tijd kunnen we bepalen of we de game aanraden of dat je hem misschien toch beter links kan laten liggen. Binnen een uur moet een game je toch wel te pakken hebben, toch?

img_gardenscapes_ipad1

Je volgt een verhaallijn waarin je kennis maakt met Austin de butler. Hij woont in het huis waar jij nu in gaat wonen waarvan de tuin al jaren niet is onderhouden. Deze ga je samen dus weer opknappen en kan bijna helemaal naar eigen wens en smaak.

Om de tuin op te knappen speel je 3-op-een-rij spelletjes. Deze zijn zeer divers waarbij je limonade glazen moet verzamelen, nootjes/bloemen/waterdruppels/bladeren/peren/appels moet verzamelen, tuinkabouters (gnomes) vinden enzovoorts. Dit is per level anders opgezet waarbij je er soms zo doorheen fietst terwijl je een andere level een aantal keer over moet doen.

img_gardenscapes_ipad2

Je hebt in principe een vijftal levens om te gebruiken. Als deze op zijn moet je eerst weer wachten voor er eentje op de teller bij komt. Met wachten heb ik het over 20-30 minuten voor een nieuw leven. Soms ben je zo bloedje fanatiek bezig dat je haast niet kan wachten op een nieuw leven. Je kan je dan wenden tot je Facebook vrienden die het ook spelen die je dan levens kunnen sturen en jij naar je vrienden of gebruik maken van de ingame aankopen.

img_gardenscapes_ipad3

Het is wel zo dat als je een level voltooid hebt er geen leven van je saldo af gaat. Per gehaald level krijg je een ster die je in de verhaallijn moet gebruiken. In de verhaallijn ga je samen met Austin de tuin weer opknappen en per taak die Austin voorstelt heb je een bepaald aantal sterren nodig. In het eerste stukje tuin kom je nog met één ster weg, maar hoe verder je komt, hoe meer sterren je nodig hebt. Leuk opgezet, maar soms ook heel vervelend als je levens op zijn en je verder wilt spelen zonder er echt geld aan te spenderen. Wel spaar je geld bij het voltooien van levels, maar een nieuw leven kopen kost ook al 900 goudstukken.

Als je de voorgestelde taken dan accepteert van Austin kan je samen de tuin weer opknappen. De tuin is in diverse delen verdeeld en speel je in de loop van het spel verder vrij. Je plaatst een nieuwe fontein maar kan uit drie verschillende opties (kleuren en vormen) kiezen. Hetzelfde gaat op voor tuinbanken, bloemen, struiken enzovoorts. Ben je zat van je look? Voor een klein bedrag kan je de nieuwe look in je tuin gebruiken.

img_gardenscapes_ipad4

Gardenscapes is een gratis game, daar zijn we sowieso dol op, maar biedt ook de mogelijkheid om ingame aankopen te doen waardoor het je wel geld kan kosten maar dus niet hoeft. Ook al spelen we apps een uur voor de app check, kan ik je wel vertellen dat ik al de nodige uurtjes erop heb zitten! Mij heeft het wel te pakken weten te krijgen, maar soms vind ik het wel erg lang duren. Misschien moet ik nieuwe Facebook vrienden erbij hebben die het ook spelen?

Je kan Gardenscapes downloaden via:
* iTunes
* GooglePlay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.