Games & Tech

Review: Star Fox Guard (Wii U) @ Female-Gamers.nl

Nog een review die ik was vergeten hier op mijn stukje internet te plaatsen. Ik vind het wel mooi om alles ook hier te hebben staan, dus bij deze de review van Star Fox Guard voor de Wii U. Een defense game waarbij je veel gebruikt maakt van de Gamepad van de Wii U.. Lees de review, bewonder de plaatjes en beleef een nieuw avontuur op je Wii U!

Heb je altijd al willen weten of je het goed zou doen als een bewaker? Die op tig schermen moet kijken en bij onraad actie moet ondernemen? Na een zeer snelle sollicitatie mag ik meteen aan de slag! Samen met mijn Wii U Gamepad en TV ben ik er klaar voor om onraad op te sporen!

img_star_fox_guard02

Gelukkig start ik gelijk al met de eerste level, geen lange uitleg of tutorials! Gewoon meteen aan de slag met mijn nieuwe baan. Ik ben dus een bewaker en moet zorgen dat robots niet in het midden van de ruimte komen. Daarom hangen overal camera’s en zit ik met mijn neus in de TV om alle schermen in de gaten te houden.

Al gauw rolt de eerste robot naar binnen en zie ik hem op mijn camera, tijd om hem uit te schakelen. Er zijn twee verschillende soorten robots met elk hun eigen vervelende trucjes. Zo heb je de Chaos Class Bots die gewoon vervelende stoorzenders zijn en de Combat Class Bots die de boel slopen. Als ik even niet op let doen camera’s het niet meer en kan ik niets meer zien waardoor ik gauw moet kijken of ik de indringers nog op een ander beeld kan zien.

img_star_fox_guard01

De camera’s mag je zelf bijstellen zodat je een bepaalde hoek goed in de gaten kan houden. De ruimte heeft veel muren, hoekjes en doorgangen en alles moet gemonitord worden. Voordat een level start zet ik de camera’s zo neer dat ik het naar mijn idee goed in de gaten kan houden.

Het plaatsen is niet zo ingewikkeld, met mijn stylus sleep ik ze naar de gewenste positie op mijn Gamepad. Via de TV kan ik zien waar ze naar kijken. Oh ja, de camera’s houden niet alleen de boel in de gaten, je kan er ook mee schieten… Heel hightech dus. Hoe verder ik kom hoe sneller het gaat en hoe meer robots er binnen komen.

img_star_fox_guard04

Op een gegeven moment zit het huishouden mee te blèren, camera 4, camera 6, 7, 8!! En zo zit ik als een bezetene op de Gamepad te drukken zodat mijn camera’s schieten, ik hoop niet teveel rookgordijnen te treffen, mijn camera’s niet aan gort geschoten worden of het (tijdelijk) niet meer doen.

Patricia’s oordeel:
review_cijfer_6.6Eigenlijk wel vermakelijk, het heeft ook wel wat weg van Tower Defense. Maar ondanks dat heb ik na een tijdje spelen het ook niet nog eens geprobeerd om nog verder te komen. Star Fox Guard is een eShop titel en heeft geen hoofdprijs zoals sommige andere games dit wel hebben. Deze zou je nog best eens aan je collectcie toe kunnen voegen. Leuk om met vrienden te spelen en te kijken wie het snelste de indringers heeft uit weten te schakelen.

+ Als je toch graag in je tv kruipt
+ Als je Tower Defense-achtige games leuk vindt om te spelen
– Je niets met Tower Defense-isch games hebt

Kopen als.. Je een carrière als bewaker ambieert, wellicht kan je het op je CV melden als je gaat solliciteren bij een museum?!

Bewaren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

76 − 67 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.