Gezin & Familie,  Persoonlijk

Help!! Mijn kind was weg..

Er zijn diverse momenten in het leven die zeer slecht zijn voor je hart, zeker met kinderen, en dan vooral met zeer ondernemende kinderen welteverstaan. Zo was mijn zoon, Aaron weg uit onze tuin.. ontsnapt op zijn fiets!

Sinds een paar weken kan Aaron zelf fietsen, met zijwieltjes en is reuze snel. Hij wil vaak fietsen op een Fietsbaan hier vlakbij ons huis. Deze baan is geasfalteerd en kan je lekker rondjes fietsen, dus snap ik dat wel dat dit leuk is om te doen.

Nu was hij gisteren in de tuin aan het spelen, de deur van de schutting hebben we voorzien van een schuifslot, die we al hoger hebben opgehangen zodat hij er niet bij zou kunnen. Nou, dat was echt stom van ons, want dan klim je natuurlijk gewoon op de schutting en maak je hem alsnog open. Hij was dus met zijn fiets de tuin uitgegaan en had dit vrij stilletjes weten te doen.

Toen was hij dus weg!! Mijn eerste gedachte was de fietsbaan dus was ik daar geen gerend! Jaja mensen, ik heb meters gemaakt. Ik had Lieke en buurjongen R. al gevraagd of ze bij de parkeerplaats wilden kijken. Een buurman was met de schutting bezig en Aaron had er eerder al met mij erbij staan kijken.

Aaron was niet bij de Fietsbaan en dus snelde ik weer terug naar huis om te kijken of Lieke en buurjongen R. meer succes hadden. Ondertussen kwam ik buurvrouw C. tegen en vroeg of ze Aaron had gezien. Nee, maar buurman N. had wel iets gezien en was met de auto er weer heen gereden.

Ondertussen bleef ik nog rustig, zolang ik geen sirenes hoorde was ik nog enigszins gerust dat er niets ernstigs aan de hand was. Ik rende dus door naar de Arnhemseweg, voor de mensen die niet bekend zijn bij mij in de buurt, de Arnhemseweg is een vrij drukke straat die uitkomt op een grote kruising, voorzien van zo’n drie banen, Google het anders.

Toen zag ik mijn kleine ontdekkingsreiziger, op zijn fiets met een wildvreemde mevrouw. Aan de OVERKANT van de straat. Zij zat in een auto die voorbij reed en dacht, er klopt iets niet en was bij de stoplichten uitgestapt (de bestuurder was doorgereden en gekeerd). Buurman N. was ook net aan komen lopen en ik kwam er ook net aan.

Hij was ongedeerd!! Maar djeez wat ben ik geschrokken.. ik heb de dame die hem bij zich hield wel 30 keer bedankt!! Buurman N. ook, hij had wel mooi de moeite genomen om terug te rijden. Op weg naar huis fietste Aaron ook supersnel voor me uit, toen ik stop riep ging hij lachen en nog een tandje harder fietsen. Toen heb ik hem even van zijn fiets getrokken..

Hij heeft totaal geen besef van gevaar, doet waar hij zin in heeft en is niet zo bang aangelegd. Maar waar wilde hij dan nu zo graag heen? Naar de tunnel.. Vlakbij ons is er een treinspoor en daar gaat het overige verkeer onderdoor.. Daar wilde hij dus heen en was al een heel eind..

We hebben nu een extra ketting om de schutting hangen met een slot erop. Ik heb een SOSarmband besteld en ben benieuwd naar ervaringen met GPS trackers. Of heeft iemand nog een andere tip? Een enkelband hebben ze niet in zeer kleine maten..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 8 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.