Challenges,  Kids,  Leestafel

30 DBC – Dag 16: Mijn lievelingsboek als kind?

Voorlezen is hartstikke goed.. Zelf lezen nog beter. Lieke kan ook al een beetje lezen, hartstikke leuk en zeker belangrijk om te stimuleren. Nu zijn er tegenwoordig zoveel leuke kinderboeken die wij zelf ook in ons bezit hebben, maar ik weet eigenlijk niet meer welk boek ik als kind zo leuk vond.

Laat staan dat ik een lievelingsboek had. Ik vind de verhalen van Jip & Janneke leuk, daar hadden we zelf ook een boek van, nu hebben we een vijftal kleine boekjes, die makkelijk mee te nemen zijn. Ik wilde lezen als ik daar zin in had, dus op school vond ik dat ook niet leuk als het MOEST. Ik heb wel heel veel Donald Ducks gelezen en de Tina las ik ook nog wel.. Maar dat zijn weer strips, Suske & Wiske vond ik ook altijd zo leuk, dat valt onder stripboeken toch? Ik las wel van die boekjes voor mijn leeftijd van vriendinnen die moesten oppassen, gewoon relaxt, maar ik weet niet meer de naam hiervan. Wel staat me iets bij van de Olijke Tweeling.

Bij de Kruidvat hebben ze wel eens boekjes liggen van Marianne Busser & Ron Schroder die zijn zo leuk!! Koning en Koningin Bobbel lezen we hier thuis nu wel uit voor, knotsgek zijn die twee. Daar kan je wel goed van slapen. Of het boekje van de krokodil die wel een kindje zou lusten die hebben we ook al heel vaak voorgelezen. Het is dan heel leuk om te zien hoe kinderen het verhaal, dat vaak voorgelezen wordt ook uit hun hoofd gaan kennen. Alleen ben ik vergeten welk boek ik nu zo leuk vond toen ik klein was..

Weet jij het nog wel?

Ik heb in dit stukje gebruik gemaakt van Afilliate linkjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 6 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.