Challenges,  Persoonlijk

30 DBC – Dag 19: 10 dingen waar ik blij van word

Ik heb al eens eerder een top 10 van dingen waar ik blij van word geschreven. Maar deze stond in het teken van de Blauwe Maandag en waren deze gericht op dingen die blauw zijn zoals de naam enigszins al doet vermoeden. Of ik van dezelfde dingen heel blij word of dat er toch nog iets gewisseld zal worden? Het zou maar zo kunnen.

De lijst heeft eigenlijk maar weinig overeenkomsten, want nu hoeft het niet aan een kleur gekoppeld te worden, dus gaan we lekker los, in willekeurige volgorde!

1. De zon
Zonder zon geen licht, zonder licht is het donker en dan word ik wel een beetje sip hoor! Ik heb dus de zon nodig, lekker vitamientjes D opnemen, heerlijk! Alles ziet er ook beter uit met de zon, vrolijker. Het hoeft ook niet per se knetter warm te zijn zoals nu (net voorbij de helft van de maand juli)! Maar heerlijk, de zon!

2. Mijn kinderen
Een dagje zonder ze is fijn, maar ik ga ze ook wel erg missen! Het is wel gezellig met onze guppy’s en ik word er wel blij van hoor als ze bij me zijn!

3. Winkelen
Zo nu en dan is het nodig om de stad in te gaan en lekker te winkelen! Er moet wel de mogelijkheid zijn om geld uit te geven want het is niets aan om altijd maar te moeten winkelruit shoppen, kijken wat ze verkopen. Ik ben helemaal dol op de uitverkoop en daar nog iets leuks tussen vinden. Maar daarnaast vind ik nieuwe dingen ook erg leuk! Rondje tuincentrum of Ikea kan ik ook best blij van worden!

4. Films/series met Bart
Samen naar de bioscoop, of lekker op de bank een film of serie kijken! Eerder vond ik veel series die Bart volgt niks aan, maar dan zit ik toch mee te loeren vanaf een afstandje. Dan  ben ik vaak nog met iets anders bezig op een afstandje. Uiteindelijk schuif ik richting de bank naast Bart om vervolgens maar gewoon mee te kijken. Omdat ik eerder ga slapen en dan wel de volgende aflevering wil zien, kan Bart op dat moment even niet verder kijken. Ik geloof niet dat hij hier dan heel blij van word, maar het is wel fijn om samen op de bank tv te kijken!

5. Goed slapen/uitslapen
Als ik een nachtje goed heb geslapen (komt niet heel vaak voor) ben ik blij! Of in het weekend uitslapen, de nasleep van een drukke week weg slapen word ik ook heel blij van! Ook een fijn zacht bed want als hij te hard is krijg ik allemaal pijntjes, haha. Dus een zacht bed, goed slapen en uitslapen is een grote blij (zoals mijn schoonnichtje zou zeggen!)

6. Opgeruimd huis
Mijn huis is regelmatig een chaos. Door de kinderen en hun speelgoed maar soms ook door ons. Ik probeer op te ruimen maar als ik dan in de keuken begin, iets zie in de woonkamer, langs de slaapkamer loop, iets in de badkamer leg ben ik overal geweest en heb ik nog maar weinig gedaan. Terwijl ik er wel van geniet als het is opgeruimd in huis. Opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik blijf opruimen, spullen weggeven of wegdoen en minimaliseren. Ook een puntje is dat ik voor veel dingen geen vaste plek heb, en dat komt dat ‘ergens’ in de weg te liggen en oogt het al gauw rommelig. Work in progress!

7. Bloggen
Vroeger had ik een penvriendin, schreef ik briefjes voor mijn buurmeisjes en probeerde ik een tijdschrift te maken voor mijn buurmeisjes en mijzelf. Helaas lagen we niet op dezelfde lijn en werd ik erg blij toen ik kon gaan bloggen. Er mist alleen regelmaat, want ik heb zoveel om over te schrijven en ik plan er te weinig tijd voor. Daarnaast tracht ik ook nog voor Female-Gamers.nl te schrijven, dat is ook gewoon zo leuk om te doen. Dus als ik er zoals vandaag (22 juli) de tijd voor kan nemen word ik wel blij!

8. Uitje met gezin
Met ons viertjes op stap gaan is gezellig! Nieuwe dingen doen en ontdekken is helemaal leuk. Hoewel het vaak spannend is om naar een nieuwe locatie te gaan en er een lichte strijd aan vooraf gaat hebben ze het vaak wel erg naar de zin gehad. Hoewel ik zelf niet heel zwemmerig ben, kan ik er van genieten (en dus blij van worden) als mijn kinderen plezier hebben in het water.

9. Kleuren & Creatief zijn
Als je mijn Instagram volgt zie je zo nu en dan wel eens een kleurplaatje voorbij komen die ik heb gekleurd. Samen met Lieke kunnen we wel een middag kleuren, tot het af is. Ik heb moeite om halverwege te stoppen, haha. Maar het is ook best heel leuk om te doen. Gelukkig zijn er ook kleurplaten en boeken voor volwassenen maar ook via het internet eentje uitprinten werkt ook heel goed. Ook cadeautjes of cadeaupakketjes samenstellen vind ik leuk om te doen, iets zoals wat we laatst aan de juffen hebben gegeven aan het einde van het schooljaar.

10. Chocolade
Milka chocolade met nootjes, jammie! Meer woorden hoef ik er niet over kwijt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 − 27 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.