Apeldoorn,  Dagje Uit!,  Gezin & Familie,  Kids

Prinsen en Prinsessendag 2018 op Paleis het Loo

Voor het derde jaar op rij zijn we naar de Prinsen en Prinsessendagen op Paleis het Loo geweest. Net zoals de afgelopen jaren een feestje op Paleis ‘t Loo voor de kleine Prinsen en Prinsessen. Deze zomer zijn er bijna elke week wel Prinsen en Prinsessendagen waar je heen kunt gaan. Verschillende activiteiten om je kids een ware Prins of Prinses te doen voelen. Wij waren er dit jaar ook weer bij en we hebben een aantal fotootjes gemaakt.


In 2016 gingen we voor het eerst heen met vriendinnetje E. en haar mama. Afgelopen jaar zouden we ook gaan, helaas was E. ziek en namen we mijn bonus schoonzusje S. mee. Dit jaar gingen we met ons allen en waren we met ons vijven. Het weer? Warm! Drukte? Viel reuze mee!

In de voorgaande edities (voor zover ik dan weet) zijn er maar enkele Prinsen en Prinsessendagen op het Loo. Dit jaar tijdens de zomervakantie eigenlijk wekelijks wel op dinsdag en woensdag. Wij zijn op dinsdag 24 juli heen geweest en zoals ik al aangaf was het best al warm, eigenlijk gek als je heen gaat. Maar we moesten het ook tussen onze vakanties heen plannen en deze dag kwam het beste uit.


Terwijl ik dit typ (6 augustus) is het nog steeds heel warm! Doordat de Prinsen en Prinsessendagen dus wekelijks zijn kan men het dus verdelen en kan de drukte ook meevallen natuurlijk. Er zijn twee soorten programma’s. een mooi weer programma en een regen programma. Bij de laatste is er iets meer overdekt mogelijk en deze werd nu ook gehanteerd. Zo werden er diverse activiteiten overdekt en in de schaduw gehouden.


Net als voorgaande edities zijn er dus diverse activiteiten. Bij de stallen kon je op een paardenkoets stappen, hier betaal je dan €1,00 voor per persoon. Je kan dan met de paardentram of met een hele speciale koets naar het Paleis gereden worden. Maar bij de stallen is nog meer te doen. Naast dat je hier kunt rondkijken kan je op de troon plaatsnemen en op de foto gezet worden (door je ouder). Ook staat er een stand met meiden, van Souza, die je kids kunnen voorzien van schmink, tattoos of plak oorbellen. Een andere stand is die waar je een kroon kunt versieren met glitters, stickers, stofjes en veren.


Vanwege het warme weer was er een theatershow overdekt bij de stallen. Deze was ook weer zo leuk gedaan! Respect voor de acteurs, die hadden het vast ongelooflijk heet in hun outfits! Hierna zijn we op de koets gestapt. Het Paleis en het plein ervoor ondergaan een grote verbouwing dus rijdt de koets naar het restaurant, die wel open is. Via hier kan je (even je tickets showen) door naar de tuinen.


De tuinen zijn altijd geopend, hier is gelukkig niets mee aan de hand. Er waren twee activiteiten bij het restaurant op het veld, stokpaard hordelopen en boogschieten. Lieke vond het boogschieten reuze interessant en na een paar keer oefenen kon ze zelfs het bord raken! Supergoed van haar. Het hordelopen met een stokpaardje was, heel warm, maar ook een wedstrijd tegen haar vriendinnetje E. Reuze competitief was ze. Vorig jaar stond er op dit veld nog een prachtige boom, deze was nu niet meer, snif!


Achterin bij de tuinen, en op weg hier naartoe, waren er ook nog activiteiten te doen. Zo kon je nog op audiëntie bij Koning Willem III en Prinses Mary. Helemaal in gepaste kledij stonden ze ons op te wachten. Natuurlijk kon je er niet zomaar naartoe lopen, je werd door een hofdame (of heer) aangekondigd en kon ze Koning en zijn vrouw een hand geven. Ook mocht je een babbeltje maken, maar het is reuze indrukwekkend als er ineens een Koninklijk paar voor je neus staat, daar zou ik ook van dichtslaan, hihi.


Na wat handen schudden en achteruit lopend (je laat toch niet je billen zien!!) van het koninklijk paar gingen we op weg naar de goochelaar. Maar omdat we iets te lang hadden lopen keuvelen met Willem en Mary hadden we het begin gemist en hebben we een ijsje gegeten! Daarna zijn we nog naar de Prinsen en Prinsessen etiquette les geweest, want hoe gedraag je je op een bal? Hoe buig je? Hoe dans je? Hoe wapper je met een waaier? Hoe houdt je een glas vast en neem je een slokje? Dat soort dingetjes hebben de meiden daar geleerd.


In het midden van de tuinen was nog een poffertjeskraam (food tuck) waar we nog even wat hebben gegeten toen we weer op weg terug zouden gaan. Lieke wilde nog even boogschieten, die had de smaak te pakken! We namen de ‘gewone’ paardentram weer terug naar de stallen en betaalden ons parkeerkaartje en lieten ons flink afkoelen door de airco in de auto.


Bij ons thuis hebben de meiden nog even in het badje gespeeld en werd het tijd om afscheid te nemen! Tot de volgende keer, want ook al is het gericht op de kleine Prinsen en Prinsessen, ook deze mama vind het altijd een groot feest om erheen te gaan.

Wil je zelf ook nog naar de Prinsen en Prinsessendagen? Neem dan even een kijkje op de website van Paleis ‘t Loo elke dinsdag en woensdag tot en met 22 augustus 2018. Wat mij betreft een aanrader, want welk meisje wil nu geen prinses zijn? Ook leuk voor jongens, die hun prinsen charme of ridderlijke stoerheid kunnen laten zien!

Als extra tip wil ik nog meegeven dat je een paar losse euro’s meeneemt, in elk geval voor de paardentram of koets!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 83 = 86

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.