Persoonlijk

30DBC – Dag 12: Waar ik bang voor ben..

Door deze vraag zou ik al bijna niet meer mee doen aan een 30 Dagen Blog Challenge. Het word nu wel heel heel persoonlijk! Ik ben voor verschillende dingen bang, vooral de dingen waarop je geen controle kunt uitvoeren..

Ziektes..
Tegenwoordig hoor je het zoveel, kanker.. Hoewel sommige varianten te genezen zijn of aan te opereren valt, blijf ik het een hele enge ziekte vinden. Ik heb mensen in mijn directe omgeving die hier iets mee te maken hebben. Ook heb ik iemand aan deze ziekte verloren in mijn directe en indirecte omgeving. Maar ook zijn er mensen die ik heb mogen leren kennen die de ziekte hebben overwonnen, gelukkig!! Toch blijft het een enge sluipmoordenaar die maar zo kan verschijnen en waar je soms geen enkele controle over lijkt te hebben.

Hoogtes..
Ik vind het zo knap als mensen in het reuzenrad durven! Het is natuurlijk ook wel erg mooi, zo de verte inkijken en genieten van het mooie uitzicht. Ik ben wel eens in een reuzenrad geweest hoor, maar ik vond het echt VRE-SE-LIJK!! Ik hield me stevig vast aan de paal, alsof je dan veilig bent als het bakje naar beneden lazert?! Ook heb ik vroeger de Martinitoren beklommen (heel veel trapjes oplopen) het uitzicht was wel heel gaaf maar om dit nu nog eens te doen, neuh dat hoeft ook niet hoor. Nu wil dochterlief nog eens naar de Julianatoren toe.. Ze wil dan dolgraag in het reuzenrad.. Ik hou mijn hart dan vast want ik durf dat echt niet en je moet natuurlijk als ouder zijnde stoer zijn, nergens bang voor zijn om je kind ook zo stoer mogelijk op te voeden, maar heus niet dat ik dat kan of durf. Noem me maar een mietje, een schijtbak of wat je maar wilt. Ik pas wel op de tassen en hou mijn hart vast als ze over de rand van het bakje naar beneden kijkt en naar me zwaait..


Stilstaan op het treinspoor..

Hoewel een auto ter water ook niet heel tof zou zijn.. Ik zou het nog enger vinden als je met je auto op een treinspoorovergang komt stil te staan en er een trein nadert.. What are the odds? Toch geef ik graag een extra beetje gas zodat we er in elk geval overheen komen.

Zo heeft iedereen wel fratsen waar je bang voor bent of gewoon niet zo heel leuk vindt. Spinnen vind ik ook niet leuk, slangen vind ik niet heel erg bijzonder. Ik heb wel eens een slang geaaid en eentje om mijn nek gehad.. Een ratelslang zou ik iets minder tof vinden denk ik, haha. Maar ik heb vaak genoeg naar Discovery en National Geographic gekeken hoe ik dat varkentje zou moeten wassen. De Groningse aardbevingen ben ik niet meer bang voor. Want in Apeldoorn heb je die niet, hihi.

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 1

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.