Dagje Uit!,  Foto's,  Gezin & Familie

Legofestijn Brickfest in Zutphen was leuk!

In juni zijn we afgereisd naar Zutphen, de Hanzehal, waar voor de eerste keer Brickfest werd georganiseerd. Wij als ware LEGO-fanaten wilden hier wel eventjes kijken en we keken onze ogen uit!

Wat was er allemaal te doen op Brickfest? Naast diverse verkoopstrand waar je complete sets kon kopen, nieuw of wat ouder (maar toch nog nieuw) of tweedehands er waren diverse mogelijkheden. Je kon ook nog op zoek naar missende onderdelen voor oudere sets, losse figuurtjes, steentjes enzovoorts. Het was bij verschillende aanbieders aanwezig. Naast dit alles kon je ook diverse bouwwerken bewonderen en een aantal hiervan deel ik nu graag met je.

Ben je één van de makers van de sets die ik hierboven heb afgebeeld, ik zou je graag de credits willen geven door je naam erbij te zetten. Ben je of ken je de maker(s) stuur me dan even een email!

Bij binnenkomst liep je bij-na tegen dit kunstwerk aan! Een werkende achtbaan van en door LEGO van Chairudo Creations. Daar is wel wat tijd in gaan zitten.
Wat te denken van dit reuzen reuzenrad! We hebben zelf een LEGO Friends versie, NOU, die kan hier niet aan tippen hoor!
Hij was heel erg groot, uit mijn hoofd dacht ik zo’n 3 meter doorsnede..
Kijk, ik vond nog een foto. Hij is 365 cm hoog! Met 40.000 steentjes waar zo’n 300 uur werk in zit. En dan komt de maker ook nog niet uit de buurt van Zutphen en moet hem dus ook deels uit elkaar halen voor een beurs..
Zo kan het ook, een kleine speeltuin/attractiepark. Meer op LEGO-figuurtjes niveau.
LEGO City pleintje
Halve stad!
Er was een meneer die van LEGO een apparaatje had gemaakt, die armbandjes ‘vlecht’. Je mocht zelf een donatie doen en de kleurtjes touw uitzoeken. Leuk gedaan en op de foto zie je de kleuren die Lieke had uitgekozen voor haar armband.
Kijk dan hoe hoog! Allemaal LEGO steentjes..
Aapjes kijken!
Creatief met LEGO diertjes. Hier zie je kettingen en oorbellen van voornamelijk LEGO Elves en enkele van Friends.
Superhelden armbandjes! Leuk, maar toch vond ik ze erg prijzig.
Nagemaakt vanaf een foto!
Bijzonder hé? Mij lukt zoiets in De Sims spellen nog wel, met LEGO heb ik iets minder geduld.
Deze doet me denken aan Belle & het Beest!
Daarover gesproken, dit was de set die ik nog zag liggen en al een tijdje op mijn wishlist had staan. Dus deze heb ik aangeschaft. Leuk om te bouwen, alleen viel hij wel kleiner uit dan ik had verwacht eigenlijk.

Of er in 2019 weer een Brickfest beurs zal zijn, geen idee! Er was wel superveel feedback gegeven waar ze mee aan de slag konden (zoals ik op Facebook had gelezen in elk geval.) We gaan het zien en anders kan je gewoon even op hun Brickfest Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 − 46 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.