Kijk & Luister,  Lifestyle

Radiomannen Edwin Evers, Rick & Niels stoppen met de ochtendshow

Wauw, na 21 jaar stopt de grote Edwin Evers met zijn ‘Evers staat op’ show op Radio 538. In de loop van mijn middelbare school ben ik denk ik gaan luisteren naar deze heren en tot op de dag van vandaag nog steeds. Vandaag is de Evers Staat op finale en komt ganzenland aan bekende gezichten langs om afscheid te nemen van Edwin en zijn team.

Vandaag zijn ze 10 uur lang radio aan het maken en kan je al vanaf 6:00 uur in de ochtend luisteren tot vanmiddag 16:00 uur. Er zijn al diverse bekenden langs geweest om afscheid te nemen. Ook werd er een gaaf schilderij onthuld, geïnspireerd op de Nachtwacht werd de ochtendwacht onthuld. Allemaal typetjes van Edwin die geschilderd waren.


Geruime tijd geleden kondigde Edwin al aan dat hij wilde stoppen met de show. Hij wilde niet meer zo vroeg naar bed moeten, wat ik me goed kan voorstellen. Een ochtendshow die duurde van 6:00 tot 10:00 uur in de ochtend had wel de verplichting om altijd vroeg op te moeten staan om beschikbaar te zijn voor al die luisteraars die in de auto zaten of zoals ik een wekkerradio hadden en met dit stelletje theemutsen opstond.

Heerlijk om in de ochtend wakker te worden door het gelach van de heren, langer in bed blijven liggen (sorry schatje) om Henk nog te horen met het nieuws, de meningen van Rick & Niels. Soms zijn ze raak, soms onnodig, maar vaak vatten ze het wel samen wat de meeste Nederlanders denken.

Op vrijdag is of was altijd de column van Peter Heerschop, hij vatte de week altijd mooi samen. Vaak zat ik nog in de auto op de parkeerplaats nog te luisteren voor ik uit kon stappen. Vanmorgen las hij zijn laatste column voor en de dame aan wie hij deze column eigenlijk schrijft (Lieve Marianne) was ook aanwezig, die al aangaf straks in een groot gat te vallen, hihi. Maar zonder gekheid hij wist het mooi te verwoorden en ook vanmorgen weer, zijn allerlaatste column voor 538. Ik zag dat één van de meneertjes van de radio het even moeilijk had, zijn tranen wegveegde en kon het zelf ook niet droog houden.

Het is toch een hele mijlpaal om na 21 jaar samen te stoppen. Zoiets voelt als een break-up en dan moet je die eigenlijk ook nog delen met het ganse land. Hoewel ze al maanden naar dit moment toeleven is het (lijkt mij) best zwaar. Heel zwaar om dan publiekelijk afscheid te nemen, maar wel op een fijne manier. Ik heb al zoveel mensen voorbij zien komen, want ik kijk op TV mee, op SBS6. In de auto luister ik naar de radio en moeten de kids zich vandaag maar eventjes aanpassen. Maar mij kan je denk ik om 18:00 helemaal opvegen, haha.

Edwin Evers gaat niks doen na de show. Ja vast en zeker wel optreden met zijn band. Misschien is hij wel vaker op tv te zien.. Maar hij hoeft niet meer rond de klok te leven. Rick & Niels gaan naar Veronica om aan te schuiven bij Wilfred Genee. Ik weet niet wanneer en hoe laat maar fijn dat ze bij elkaar kunnen blijven.

De ochtendshow word overgenomen door Frank Dane (die ook regelmatig kwam invallen voor Edwin de laatste tijd). Hij neemt Henk, de nieuwslezer mee dus die horen we dan nog lekker in de ochtend. Maar ook Jelte die enige tijd geleden bij het ochtendprogramma was aangeschoven blijft bij de ochtendshow hangen. De setting zal even wennen zijn, ze kunnen het team van Evers natuurlijk nooit vervangen. Maar ik vind Frank Dane ook wel een frisse ochtendvogel om naar te luisteren, we gaan het zien.. Ik ga in elk geval luisteren.

Hij zal het waarschijnlijk nooit lezen, maar Edwin, Rick & Niels (en andere kornuiten) dank jullie wel! Bedankt om me op een fijne manier elke ochtend wakker te maken met jullie lach, soms een traan (van het lachen). Veel liefde, geluk en plezier in de toekomst en ik hoop dat jullie zo nu en dan nog eens ergens samenkomen.

Beeld ochtendwacht Radio 538

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.