Kijk & Luister

TV Serie: Siren @ Videoland

Kleine zeemeermin Ariël move over! Maak kennis met Ryn uit de serie Siren. Deze serie over zeemeerminnen en het gewone volk heb ik ontdekt op Videoland en ik heb beide seizoenen inmiddels gezien en kan niet wachten tot de derde gaat verschijnen!

De serie speelt zich af in het plaatsje Bristol Cove die volgens een legende ooit de thuishaven zou zijn geweest van zeemeerminnen. Als er een mysterieus meisje verschijnt worden deze vermoedens bevestigd en krijgt een select groepje uit Bristol Cove ermee te maken, zeemeerminnen. Al snel blijken er meerdere mensen meer te weten over deze wezens, hoewel wezens misschien niet het juiste woord is, dit volk? Anyway, we krijgen steeds meer te zien van deze bijzondere watermensen en is het maar afwachten of het allemaal maar goed af zal lopen of niet.

Want wat komen ze aan land doen? Hoe slim zijn ze? Wat zijn ze van plan? Het deed me heel even denken aan een film die ik heel vroeger heb gezien. Een vrouw die zodra ze met water in aanraking kwam een vin kreeg en op het land een paar benen. Zoiets is ook het geval bij deze zeemeerminnen, alleen zijn deze iets minder vriendelijk dan dat je misschien zou denken. Het ene geheim volgt het andere op en moet er soms gekozen worden tussen mens of meermin.

Bepaalde situaties zijn mooi en bijzonder om te zien. Zeker als je favoriete zeemeermin Ariël is! De transformatie van mens naar meermin is bijzonder om te zien, vice versa ook trouwens. Het gaat in elk geval niet zonder slag of stoot en het is heel mooi gemaakt. Leuk detail vind ik dat de hoofdrol uit deze serie gespeeld wordt door een Belgische actrice genaamd Eline Powel! Deze dame vertolkt de rol van zeemeermin Ryn en maakt kennis met de mensen Ben & Maddie. Al snel komt ook Helen in beeld die blijkt af te stammen van de zeemeerminnen. Ik wil niet teveel vertellen omdat je het drama zelf maar moet gaan volgen.

Inmiddels zijn er al twee seizoenen van de serie Siren die ik heb kunnen kijken en het derde seizoen bestaat al wel, alleen staat deze vooralsnog niet op Videoland. Het is dus nog even afwachten wanneer ik het verder kan gaan kijken. Toen ik zocht naar een trailer om bij dit stukje te plaatsen kwam ik terecht op een hele hoop ‘behind the scenes’ filmpjes die ik nu allemaal moet gaan bekijken. Het is zeker een aanrader om de serie te bekijken. Het is eens iets nieuws.

Banner via koolwallpaper @ Pixabay

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 79 = 85

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.