Persoonlijk

My Heritage DNA Kit – Waar kom ik vandaan?

Via diverse online media en misschien kwam het ook wel eens op de TV voorbij, een DNA test om te zien waar je vandaan komt. Omdat ik zo lekker nieuwsgierig ben heb ik zo’n set besteld, wel in de aanbieding natuurlijk, en deel ik mijn eerste ervaring hiermee.

Ik heb mijn setje besteld via My Heritage, normaal kost een setje zo’n €100,- en nu was hij voor de helft en heb ik gebruik gemaakt van dit ‘koopje’. De set was vrij snel in huis en toch heb ik nog even gewacht om hem af te nemen. Op de één of andere manier voelt het gek om je DNA af te staan, je weet maar nooit wat er mee kan gebeuren. Misschien heb ik teveel spannende films gezien, haha.


De set bevat foldertjes met uitleg hoe de test af te nemen, twee buisjes (die met oranje dopjes) en grote wattenstokken om de DNA af te nemen in je mond. Een zakje om de boel in te stoppen met een kleine bubbel enveloppe om je goedje te verzenden.

Het afnemen van je DNA is kinderspel. Je krijgt twee lange wattenstokken die je elk in je wang moet ronddraaien en dan in het kleine potje moet stoppen. De wattenstok heeft een breekpunt en de top past precies in het potje. De deksel er weer op en je DNA kan ingepakt worden en op de post gedaan worden.

Nadat het op de post is gegaan is het een paar weken (ongeveer 4) wachten tot het nagekeken is en verwerkt. Dan kom ik te weten waar mijn voorvaderen vandaan komen. Hoewel ik zelf denk dat ik heel erg Duits zal zijn, ben ik benieuwd wat er misschien nog meer gevonden zal gaan worden. Via de website van My Heritage kan je ook een stamboom maken, dat heb ik gedaan en als mijn resultaten bekend zijn kan ik volgens mij meer over mijn familie te weten komen.

Als de uitslag bekend is, dan deel ik deze ook natuurlijk. Heb jij ook al eens zoiets laten testen? Was de uitslag wat je had verwacht?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 + = 45

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.