Gezin & Familie,  Kids,  Weekendje weg

Weekendje weg: Landal Landgoed ‘t Loo

Het was weer tegen het einde van januari en dus bijna de verjaardag van Bart! Dus eigenlijk weer tijd om een weekendje weg te gaan. Tenminste dat proberen we rond zijn verjaardag te doen, best een leuke traditie! Voor dit weekend werd het een last minute en zijn we naar Landal, Landgoed ‘t Loo geweest en dat is nog niet eens zo gek ver rijden.

Je hoeft natuurlijk niet te ver weg te rijden om het idee te hebben dat je even weg bent. De rit duurde zo’n 30 minuten en het was toen nog een witte dag.


Tijdens de rit maak ik ook foto’s als ik denk dat ik een mooi plaatje kan schieten, dus tadaa.

Ik had het zo luxe geregeld dat we een ‘Uit & Thuis’ arrangement had geboekt met daarbij ook nog een ontbijt. Het Uit & Thuis arrangement betekende een avond uit eten en een avond gourmetten, slim toch? Hoefde ik ook niet te koken.


Zo gingen we de eerste avond uit eten. Er was een buffet voor de kinderen, gemaakt in een speciaal keukentje van Bollo (natuurlijk!). Daar konden zij hun eten opscheppen en konden ze kiezen uit patatjes, rauwkost, groente en verschillende vlees snacks. Verder hebben Bart en ik ook goed gegeten hoor!


Op het park, in het centrum waren diverse faciliteiten. We hebben zaterdag in elk geval gezwommen en er werd al vrij snel een ontdekking gedaan dat er geen glijbaan was!! Minpuntje, maar verder een prima bad die toch tegen de lunch behoorlijk vol begon te raken. Ik was er eerder uit gegaan, want ik vond het water toch wel wat frisjes. Ook was er in het centrum een indoor speelparadijs. Veel grote plastic houten speelblokken, klimtorens en ballenbak-ballen!


Toen was de sneeuw weg! Dus konden we ook het park op een andere manier bewonderen. We gingen op weg naar een Bollo voorstelling. Het leuke en handige is dat je bij Landal altijd een boekje krijgt met activiteiten voor het weekend. Dus keken we wat er te doen was het weekend en stond er een Bollo show gepland waar we dus even naartoe zijn geweest.


Het publiek zat vol spanning te kijken!


Zondag wilden we bowlen want ook was er een bowlingbaan, alleen deze was voor de hele dag jammer genoeg bezet. Dus gingen we even in de speelhal rondhangen.


Voor de zondagmiddag hadden we ook een activiteit gepland. Je kon in de tipi-tent zelf popcorn maken en een uilenbal uitpluizen en dat laatste leek Lieke en mij helemaal leuk! Dat popcorn bakken natuurlijk ook!


De tafel met benodigdheden om popcorn te bakken.


Binnen in de tipi-tent was een lekker vuurtje, het regende buiten dus klonk het gewoon gezellig, hihi.


Bart aan het popcorn bakken!

 


Het uilenballen pluizen is iets dat ik zelf al eens heb willen doen, gelukkig Lieke ook en die begon dus met deze grijze bal! In de uilenbal zitten de resten van een opgepeuzeld muisje of ander klein beestje. Na het eten spuugt de uil op een gegeven moment dit balletje uit en als je hem vindt kan je hem dus uitpluizen.


Na het uit elkaar trekken van de uilenbal kom je dus allemaal onderdelen van een diertje tegen.


De gevonden botjes kon je in een boekje plakken en zo proberen uit te zoeken welk diertje de uil had opgegeten. Het was sowieso een muisje, daar zijn zoveel verschillende soorten van, dus welke het dan precies was, geen idee!


Het was heel bijzonder om te doen en al was Lieke er snel klaar mee heb ik me er prima mee weten te vermaken hoor!

Uiteindelijk een leuk weekend weg met leuke dingen die we hebben gedaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 − 36 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.