de Feestdagen,  Kids

De 4 cadeautjes regel, tijdens de feestdagen

Zodra de R weer in de maand komt gaan bij mij de radartjes weer draaien, want de feestdagen (december) komen eraan! Tijd om na te denken wat iedereen graag wil hebben en te starten met verlanglijstjes. Om te zorgen dat (vooral) kinderen niet worden overladen met cadeautjes kwam ik een 4 cadeautjes regel tegen en die sprak mij enorm aan. Zo enorm dat ik hem graag deel.

September is de maand waarin de eerste R verschijnt. Dat is dus vrijwel meteen na de zomervakantie, in ons geval helemaal omdat we als laatste vakantie hadden in midden nl. In september kan je nog niet heel veel doen, behalve wat balletjes opgooien wat gaan we vieren, waar en bij wie?

In oktober krijg ik steeds meer kriebels en inmiddels november, zijn de plannen ook al zeer gevorderd. De verlanglijstjes van de kinderen zijn gemaakt en focussen we ons op de Sint vieringen. Maar wat moet er op de lijstjes gezet worden? In principe alles wat de kinderen wensen natuurlijk. Maar (onze) kinderen hebben vaak al teveel speelgoed, dus daar moeten als het aan mij ligt ook gewoon handige en nuttige dingen aan toegevoegd worden.

Op Pinterest kwam ik een 4 cadeautjes regel tegen en dat is ook een beetje de richtlijn die wij hier proberen te hanteren tijdens de feestdagen als sinterklaas en kerst. Natuurlijk deel ik deze regels graag, want ik ben ook benieuwd hoe jullie dit allemaal doen.

Wensenlijstje:

Iets dat je graag wilt
Iets dat je nodig hebt
Iets om te dragen
Iets om te lezen

Op de meeste lijstjes die ik via Pinterest tegen ben gekomen stond er ook nog een laatste punt op, Iets dat je heel erg graag wilt hebben. In het Engels klinkt het zelfs een beetje rijmend en is het makkelijker te onthouden. (Something I want, Something I need, Something to wear and Something to read).

Inmiddels hebben de kinderen hier thuis een verlanglijstje gemaakt. Ze mochten van mij 10 dingen erop plakken dat ze erg graag zouden willen hebben. Hoewel bij zoonlief het meer 10 categorie├źn zijn geworden, hij is dol op voertuigen, dus hebben we het voor hem op die manier gedaan. Het zijn kinderen dus speelgoed is sowieso het allerleukste, maar er moeten ook nuttige en handige dingen bij, die geeft mama wel aan de Sint zelf door. Ze hebben toch altijd nieuwe pyjama’s en sokken nodig omdat ze lekker doorgroeien!

Aan de andere kant wil je toch wel graag hebben wat er op je verlanglijstje staat, tenminste dat is wat ik me van vroeger kan herinneren. Alleen zie ik mijn kinderen nog niet zo snel door de folders (of online) bladeren op zoek naar dat ene leuke mutsje voor de winter, of een leuke trui.. Maar het is een groeiproces waarin de kinderen eerst walgelijk verwend worden en er dan toch wat regeltjes bij moeten komen kijken om ze niet te overladen. Zeker als een van de twee kinderen twee maanden later ook nog eens jarig is, dat voelt dan weer als een overkill aan cadeautjes.

Wij, mijn schoonzusje en ik, proberen in elk geval volgens de regels hierboven te werk te gaan. Hoe doen jullie dit? Gebruiken jullie een bepaalde format aan regeltjes? Of krijgen ze alles wat er maar op de verlanglijstjes staat? Is er een cadeautjes limiet?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 67 = 71

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.