de Feestdagen,  Gezin & Familie

Paasdag nummero 2 – rommelmarkt Eelde

Vandaag, de Tweede Paasdag, de dag die eigenlijk als een extra zondag kan worden beschouwd voelt vreemd aan. Het is maandag, maar toch niet. ‘Vroeger’ waren deze dagen heilig en was je thuis met je familie. Nu gaat iedereen de hort op, naar de meubelboulevards, bouwmarkten en wat er maar open is. Zo ook casa van Dam die besloot even een bezoekje te wagen aan de rommelmarkt/braderie in Eelde.

Weer vroeg op, we hebben een ritme waar je U tegen kunt zeggen! We besloten om naar de rommelmarkt in Eelde te gaan eens kijken wat daar te beleven viel. Ik was er al wel eens geweest, Bart nog nooit. Toen we de eerste hal binnen kwamen was zijn reactie “Goh, dit is wel erg klein”, waarop ik antwoorde, “Oh, maar dit is nog maar de eerste hal”. Of je daar als man nu blij van word (nog meer bekijken) weet ik niet, maar we liepen snel verder. We zagen nog een redelijk bekende NL-er, die ene zanger die men vooral op tv zag rondom Idols. Zijn zoons die ook allemaal zingen en meededen aan Idols. Ik weet alleen niet hoe hij heet, maar je snapt vast wel wie ik bedoel, toch?!

Pepper was ook mee! Ze was zo vrolijk, al die mensen, allemaal dingen om wat aan te snuffelen. Ik hoorde zelfs nog iemand zeggen, kijk wat een vrolijk hondje, hij loopt de hele tijd te kwispelen. Pepper lijkt zich tijdens dit soort momenten bijna in een zevende hemel te wanen. Zo schattig!

Al vrij snel waren we langs alle kleden met spullen gelopen en afvragend hoe men erop komt om bepaalde items te verkopen.. Toen we besloten maar weer op weg naar huis te gaan. Daar hebben we ons uiteindelijk in de tuin gewaagd. Ik gras maaien, Bart vegen en harken en ik weer de bladeren en het gras in de container gooien. Wat een teamwork allemaal weer! De beestjes konden weer volop genieten, Bouncer had al vrij snel zijn eerste kikker te pakken, die we snel vrij hebben gelaten in de natuur. Bouncer, gekke kat die zooo ongelofelijk moe, lui en vadsig word van het buiten zijn lag op zijn dooie gemak heerlijk uitgebreid op de tafel bij te komen van zijn avonturen.

Helaas begint morgen de nieuwe (wel korte!) week! Volgende nationale feestdag. Koninginnedag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

73 − = 71

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.