Apeldoorn,  Dagje Uit!,  de Feestdagen

Lichtjestocht kerstavond 2021 – Apeldoorn

Wow, het 1500e bericht en dan is het ook nog eentje die niet door mijzelf is geschreven. Mijn vriendinnetje Annet heeft deze eer en schrijft over de lichtjestocht in Apeldoorn. Omdat zij er op kerstavond heen is geweest en ook nog eens toevallig mijn dochter mee had, vroeg ik haar hier een stukje over te schrijven. Dat wilde ze wel en heeft me een verslag en foto’s gestuurd.

Ieder jaar begin december worden de straten prachtig versierd en is het ene huis nog mooier verlicht dan het ander. Vorig jaar verscheen er op Facebook de pagina “kerst in Apeldoorn zuid” waarop de mooist versierde huizen van Apeldoorn zuid (en omgeving) werden vermeld. Wij hebben toen besloten een leuke route te bedenken en zijn op kerstavond met de auto een rondje Apeldoorn zuid gaan rijden.

Omdat het vorig jaar zo ontzettend leuk was hebben we besloten er een traditie van te maken en dus zijn we ook afgelopen kerstavond weer in de auto gestapt en hebben een rondje gedaan.


Allereerst zijn we naar het huis van de beheerder van de Facebook pagina gereden. Tot groot plezier van dochterlief en haar vriendinnetje was hier niet alleen de kerstman aanwezig maar ook Olaf uit Frozen. Ontzettend leuk gedaan en de opzet was om even corona te vergeten en het voor de kinderen extra leuk te maken. Dat is zeker gelukt!

Van daaruit zijn we langs diverse mooi versierde huizen gereden en ons doel was om naar de Valkenweg te gaan. Een Parkeerplein met rondom huizen die werkelijk allemaal verlicht en versiert waren. Daar aangekomen zijn we uitgestapt en hebben daar een rondje gelopen. Wat leuk om op een verlichte bank te mogen zitten, een grote kerstman binnen voor het raam te zien staan en een pinguïn in een tuin aan te treffen. Op het midden plein stonden twee gigantisch grote verlichte kerstbomen.  Deze buurt had er echt werk van gemaakt. Wat een gezelligheid!

Omdat de tijd wat begon te dringen zijn we nog snel even naar de wijk Zevenhuizen gereden. Aan de Hoornbloem staat een huis waar ze een complete licht- en muziekshow hebben neergezet. Op een scherm zie je filmfragmenten (veel  Disney) en op je autoradio kan je via een FM zender de muziek meeluisteren. Op de maat van de muziek is er dan een lichtshow te zien. En wanneer de muziek even stopt verschijnt de kerstman op het scherm. Alsof hij daadwerkelijk op bezoek is in dat huis. In één woord geweldig!

Met een voldaan kerstgevoel en twee blije meisjes op de achterbank zijn we weer huiswaarts gegaan. En dat het geslaagd was bleek wel toen we achter in de auto hoorden: “Ik ga vragen of papa en mama volgend jaar het huis ook zo mooi gaan versieren want dan kunnen de mensen ook bij ons komen kijken. Ik vond het zó leuk!”

Geschreven door: Annet Evers
Foto’s: Annet Evers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 53 = 60

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.