de Feestdagen,  Kids,  Persoonlijk

1 juni Dag van de kinderen

Wanneer is het kinderdag? Mijn vraag aan mijn ouders toen ik nog een klein Patriesje was. Want, waarom is er een Moederdag en een Vaderdag, maar geen kinderdag? Volgens hen was het elke dag kinderdag. Nou, ik heb dus ontdekt dat op 1 juni de dag van het kind is, alleen komt het too little too late voor mij!

Vandaag is het de dag van het kind. Het is een dag waar internationaal aandacht aan wordt gegeven. Op 20 november is de internationale versie van kinderdag, alleen in sommige landen vieren ze dit op weer een hele andere datum. Ook geeft men er een eigen invulling aan, denkende aan cadeautjes geven aan de kinderen of een dagje als gezin weg.

Nu is het volgens mij in Nederland en BelgiĆ«, in december al met Sinterklaas (en voor sommige met kerst) al een cadeautjesfestijn. Daarnaast hebben ze nog een verjaardag die over het algemeen uitgebreid gevierd wordt. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Tegenwoordig zijn er ook cadeautjes die uitgedeeld worden als ze een goed rapport hebben of een zwemdiploma hebben gehaald. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de beloningsschema’s waarbij er van alles te verdienen is.

Mijn kinderen worden eigenlijk al teveel verwend. Maar ze zijn wel de leukste en de liefste van de hele wereld en ik zal ze vandaag, net als met dierendag een extra snoepje geven en een aai over de bol, hihi.

Oh en niks tegen alle kinderen zeggen natuurlijk! Voordat ze dingen gaan eisen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.