Leestafel

Leeslijst: Dit heb ik gelezen in mei 2021

In mei heb ik weer een stapel (digitale) boeken gelezen! Oh, ik ben echt nog steeds zo blij met mijn e-reader. Zeker in combinatie met mijn Kobo Plus abonnement. De maand mei is inmiddels voorbij en deel ik met liefde mijn boekenlijstje waarbij ik veel in het Engels heb gelezen. Het voelt bijna als normaal om in deze taal te lezen. Ik merk het verschil bijna niet eens. Anyway, kijk je mee?

Niemand Serie van Kyra Mind
https://media.s-bol.com/VNZx6gJjgMNW/750x1200.jpgNiemand is zomaar aardig
Als allereerste heb ik dit boek van Kyra Mind gelezen in de maand mei. Ik was al door de achterflap nieuwsgierig naar het verhaal. Het verhaal is er weer zo eentje die je meeneemt vanaf het eerste woord en je bijna niet kan stoppen tot hij uit is. Helaas is het een deel uit een reeks en is er een vreselijk open einde! Ik kan daar echt zo niet tegen, ik wil meer weten. Helaas is de schrijfster er nog mee bezig en zal ik geduldig moeten wachten tot het tweede deel uit komt. Echt een aanrader om te lezen, zeker omdat hij van een Nederlandse auteur komt, Kyra Mind.
Rose zit in een relatie waarin ze emotioneel en fysiek wordt mishandelt. Ze durft hem niet te verlaten, tot er een mysterieuze man opduikt die haar een uitweg biedt. Is hij alleen wel zo echt als hij zegt te zijn? Niemand is toch zomaar aardig?
Niemand is Zomaar Aardig

Moeilijke Code
van Misha Bell
https://media.s-bol.com/wE9vnZxOKO0X/140x210.jpgAndere lezers waren te spreken over dit boek en dus was dat een reden voor mij om hem ook te lezen. Ik heb me af en toe echt suf gelachen! Hij is leuk, heet, heel grappig en meer. Dat ‘meer’, daar moet je zelf maar achter komen natuurlijk, oftewel.. Een super Feel Good Roman!
Wat als degene die je zou helpen met een speciaal project en op het laatste moment afhaakt? Dan moet je het misschien zelf maar doen? Wat doen? Bepaalde speeltjes testen, voor achttien jaar en ouder, via een app, op afstand. Wat als je baas ook nog eens ontzettend leuk is en hij degene is waarmee je dit project doorgaat? Heter kan het haast niet zijn. Hoe is jouw kennis over cavia’s? Want ook daarover lees je in dit boek.
Disclaimer: dit is een op zichzelf staande, ordinaire, slow burn romantische komedie met een eigenzinnige, nerdachtige heldin, haar hete, mysterieuze Russische baas en twee cavia’s die wel of niet met elkaar op kunnen schieten. Als een van de bovenstaande dingen niet jouw ding is, loop er dan nu van weg. Zet je anders schrap voor een hele grappige feel-good rit.
Moeilijke Code

Mr. Serie van Lis Lucassen

https://media.s-bol.com/qYPO6wBLqnm2/753x1200.jpg– Mr. Stone (Logan)
Het eerste boek uit de Mr. serie is Mr. Stone en gaat over één van de vijf Stone broers, Logan. Logan zijn vrouw is overleden en sindsdien is hij eigenlijk ook gestopt met leven. Tot daar de prachtige Pilar ten tonele komt en hij gevoelens voelt, die hij al heel lang niet meer heeft gevoeld. Pilar heeft vanwege haar ex, die getrouwd was, een opdonder gekregen en wil zich eigenlijk niet overgeven aan Logan omdat ze niet wil dat haar hart nog eens zal worden gebroken, hij draagt immers nog steeds zijn trouwring. Logan heeft veel om over na te denken en neemt uiteindelijk een beslissing die niet alleen zijn leven, maar ook die van Pilar kan veranderen.
Tijdens het lezen heb je af en toe momenten waarin je een kijkje krijgt in de relatie die Logan had met zijn vrouw. Hoewel de liefde tussen Logan en zijn vrouw vanaf de bladzijde spat, voel je dat er meer is. Dit krijg je ook te lezen, maar ik wil eigenlijk geen spoilers delen, dus probeer ik het toch te omschrijven. Door de manisch depressieve klachten en het af en toe stoppen met haar medicatie gaat Logans vrouw op en neer met haar emoties. Dit deel is heel pittig om te lezen, maar wel mooi beschreven, de liefde van Logan voel je ook echt. Ik tenminste. Hoewel zijn vrouw er niet meer is, moest ik soms wel even slikken bij het lezen van de stukjes over het verleden. Hoe moeilijk hij het er soms mee had, zeker toen ze een bepaalde wens uitsprak om kinderen te willen hebben. Hoewel hij dacht dat ze een fantastische moeder zou zijn, zou ze vanwege haar klachten toch zelf op de eerste plaats moeten staan. Ze was zijn wereld.
Pilar geeft hem een opnieuw gevoel. Na een nacht samen zou je denken dat het spel is gespeeld, tot ze alleen ontwaakt en ze besluit dat het genoeg is en ze hem zal negeren. Dan heb je nog de andere broers, waarvan Seth de oudste is en zich er een beetje tegenaan bemoeit. Zoals oudere broers dat natuurlijk doen, (ahum). De humor en familieband in de hele familie is fijn om te lezen. Het verhaal leest makkelijk weg en moeilijk weg te leggen. Af en toe had ik een brok in mijn keel en dan was daar nichtje Valerie weer die zo lekker luchtig kan zijn en alles en iedereen weer iets weet te ontspannen.
Mr. Stone

https://media.s-bol.com/gnxBl7oGVkoj/800x1200.jpg– Mr. Schaakmat (Seth)
Een veel te kort verhaal is Mr. Schaakmat. Het verhaal(tje) over de oudste Stone broer, Seth. Je krijgt een klein kijkje in de keuken en ziet hoe de relatie tussen hem en zijn vrouw is. De relatie krijg je in het eerste verhaal ook al iets van mee en nu krijg je een iets uitgebreider beeld. Hoewel het korte verhaal me ook nog met vragen achterlaat. Want, hoe is dan haar familie eigenlijk? Wat is er uiteindelijk gebeurd tussen Seth en haar?
Verder nemen we weer een kijkje bij de familie Stone in huis, waarbij vader Stone aan het aftakelen is en ook hier voel je in mee. Het is gewoon goed beschreven en geeft aan hoe het voor familieleden is als iemand langzaam alles lijkt te vergeten wat eens zo belangrijk was. Leuk om te lezen om wat meer over Seth te weten te komen, maar dit had echt wel een goed verhaal kunnen zijn geworden als we ook hier een blik in het verleden hadden kunnen krijgen. Desalniettemin moet je hem wel gewoon lezen als je eenmaal aan de Stones begint.
Mr. Schaakmat

Mr. High School (Zach)
Via Facebook ben ik dit verhaal van Zach en Hazel aan het volgen. In het eerste deel krijg je al iets mee van deze personages. In dit deel komt alles naar voren, tenminste dat hoop ik! Want hoewel ik vermoedens heb, weet ik niet precies wat er voor heeft gezorgd dat Hazel uit Seattle is vertrokken en nu ze terug is Zach nooit zal vergeven. Ze haat hem tot diep in haar botten en hij, de playboy die hij is, wil met haar praten. Hij heeft zijn excuses al aangeboden, maar dat is niet voldoende. Hij heeft haar dus blijkbaar zo gekwetst dat ze er helemaal door is gebroken.
Hoe het verhaal zal aflopen, ik weet het niet. Er komt bijna dagelijks een hoofdstuk op de Facebook pagina van de Family Stones Stories (besloten groep) en is het elke keer weer afwachten tot het volgende stukje zal worden gedeeld, best frustrerend. Maar het was wel een reden om de voorgaande boeken te gaan lezen.
Als je meer wilt lezen over Mr. High School, kan je je altijd aanmelden voor deze besloten groep op Facebook: Family Stone Stories.

More Than A Cowboy (Boxed set) van Vanessa Vale
https://media.s-bol.com/Bn2V3VMzMAKW/775x1200.jpgRough and Ready
Grayson ‘The Outlaw’ Green is een hardwerkende cowboy en heeft het nodige al meegemaakt in zijn leven. Hij is op zichzelf en wil het verleden achter zich laten. Daar gaat het al mis, want er komt een moment dat zijn verleden een sprintje trekt en hem weet bij te benen.
Als Emory in zijn leven terecht komt, is ze anders en geeft ze niet om wie hij is of wat hij heeft gedaan. Ze is toch al van hem onder de indruk. Als het verleden dan toch een sprintje trekt en hem neer wil halen, komt niet alleen Grayson  voor het blok te staan. Ook Emory is in gevaar. In dit verhaal is een snelle liefde met een alpha man gegarandeerd voor wat hete momenten. Gelezen in het Engels.

Strong and Steady
Reed Johnson is op de straat opgegroeid en heeft al met enige regelmaat zijn vuisten moeten gebruiken. Nu is hij de pupil van The Outlaw, die hem traint, en vecht hij alleen nog maar in de ring. Als Harper Lane in zijn leven verschijnt is betoverd door haar en besluit hij dat ze van hem is. Hij wil haar beschermen en redden en om voor elkaar te krijgen moet hij terug naar zijn leven die hij achter zich had gelaten, daar op straat. Harper heeft een broertje die, hoe zal ik dit aardig zeggen, een hufter is. Ze vlucht van hem weg maar hij weet haar altijd terug te vinden. Van allerlei gruweldaden die hij heeft uitgehaald staan haar ouders achter hem. Ze moet het loslaten vinden ze, en daar denkt Harper toch echt anders over. Na al die tijd alleen te zijn geweest weet ze niet zo goed wat ze met Reed aan moet en als ze naar Londen vlucht, weet ze dat ze ook terug moet. Wat haar dan staat te wachten, dat moet je lekker zelf maar lezen. In het Engels gelezen.
Rough and Ready & Strong and Steady

Bachelor Auction serie van Vanessa Vale
Maak kennis met de drie Manning broers die door hun lieftallige huishoudster/surrogaat moeder zijn opgegeven (licht gedwongen) voor een vrijgezellen veiling. In elk deel, waarvan de derde nog uit moet komen krijgen ze elk een eigen avontuur voor de kiezen waarbij het niet erg is dat je af en toe hardop lacht.

https://media.s-bol.com/ymJvJDxo2pY6/749x1200.jpgTeach me the Ropes
In dit eerste deel maken we kennis met Sawyer, de middelste Manning broer. Hij is de brandweer chief. Met tegenzin doet hij mee aan de veiling en is verbaasd als de dame die hem trakteerde op een knietje in zijn edele delen hem ‘koopt’. Voor haar is het een manier om excuses te maken. Ze wil niets met hem en hij, hij geobsedeerd door haar en zou haar laten weten dat hij niet van plan zou zijn om op te geven. Hilarisch verhaal waarbij je gewoon weet dat het goed gaat komen. Het is alleen afwachten op welke manier dit zal zijn. Hij geeft niet op, zij wil hem afhouden en eerst alles op de rit hebben. Ze heeft haar leven achter zich gelaten voor een man, die al getrouwd bleek te zijn en nu zit ze vast in een klein dorpje. Gelezen in het Engels.
Teach me the Ropes

https://media.s-bol.com/xlgAEDPA76yn/749x1200.jpgBack in the Saddle
Huck Manning, de oudste broer, wordt tijdens dezelfde vrijgezellen veiling gekocht. Door niemand minder dan Sarah, hij heeft haar nooit kunnen vergeten en als ze hem ‘koopt’ kan zijn avond niet meer stuk. Totdat ze in zijn slaapkamer zijn en ze zijn handboeien, die hij als Politie chef bij zich draagt, aan zijn eigen bed wordt vastgeketend. Ze is iets over zijn verleden te weten gekomen en is bloedlink! Ze laat hem achter en hij weet zeker dat wat ze dan ook te weten is gekomen haar zo dwars moet zitten dat hij het goed wil maken. Ze hebben al jaren geen contact meet met elkaar gehad en hoewel de roddels de rondte doen in het dorp waar ze wonen, is ze nooit verhaal komen halen bij hem. Hij zag ook niet de noodzaak om de gebeurtenissen aan haar uit te leggen. Misverstanden alom met een hoop lollige momenten. In het Engels gelezen.
Back in the Saddle
– Het derde deel komt in juni uit, dus daar lees je volgende maand meer over.

Mail Order Brides serie van Vanessa Vale
In deze reeks gaan we heel wat jaartjes terug de tijd in. In ‘Slate’ Springs is een nieuwe wet aangenomen. Omdat er teveel mannen in het gebied zijn, veelal vanwege de mijnen die er zijn, mogen twee mannen met één vrouw trouwen. De mannen laten een ‘Mail Order Bride’ komen en dan is het afwachten wie er zal verschijnen. Hoewel alle drie de dames, uit de verhalen, op een eigen unieke wijze terecht komen in Slate Springs, weten ze niet wat ze te wachten staat.. Verrassing?! Hilarisch en steamy is een manier waarop je de boeken kan omschrijven, precies zoals je van Vanessa Vale kan verwachten. In het Engels gelezen.

https://media.s-bol.com/g11LgOvGYE6/747x1200.jpgA Wantom Woman
Celia kan haar gezicht niet meer in het kleine conservatieve stadje tonen waar ze woonde. Ze is er achter gekomen dat haar man het bed deelde met een andere vrouw en was getuige van de moord op haar man en zijn minnares. Hoewel ze niet de trekker heeft overgehaald, zijn de roddels die rond gaan ook niet mals. Ze besluit zich aan te melden als een Mail Order Bruid en gaat op weg naar haar nieuwe leven. Alleen is het dus een verrassing dat ze niet met één, maar twee mannen is getrouwd. Op papier staat er maar één naam, maar in het dorpje Slate Springs is het net even anders. Als dan de moordenaar van haar man en zijn minnares haar heeft gevolgd is het pas echt een feest.
A Wanton Woman

https://media.s-bol.com/gJYz64YAL859/746x1200.jpgA Wild Woman
Piper is op de vlucht voor haar vijf veel te beschermende broers. Ze wil een eigen leven opbouwen zonder dat de broers zich er mee kunnen bemoeien. Dus is ze op de trein gestapt en heeft als einddoel het volgende dorp. Tot de dame die bij haar in de coupe zit, de echte mail order bride, in haar slaap overlijdt en ze haar kans grijpt om verder te reizen onder een andere naam. Piper weet hoe ze een wapen moet gebruiken en haar nieuwe ‘mannen’ vinden haar in een saloon waar ze met poker anderen onder de tafel speelt. Als ze dit niet kunnen handelen weet ze haar pistool te gebruiken om ze op afstand te houden. Niet alleen is ze goed met een wapen, ze weet er ook een heel aantal vloekwoorden uit te werpen. De mannen vinden deze wilde kat wel erg interessant, maar op een gegeven moment moet Piper toch de waarheid vertellen en laten weten dat ze niet is wie ze denken dat ze is. Dit personage vond ik echt geweldig! Grote mond, weet haar mannetje te staan in een wereld waarin dit nog niet denkbaar was. Iedereen wil zijn zoals Piper is.
A Wild Woman

https://media.s-bol.com/qxx7z6PPw0NG/742x1200.jpgA Wicked Woman
Eve is door haar stiefzussen het dorp waar ze woonde uitgejaagd. Gewoon omdat ze zich verveelden hebben ze het leven van Eve zuur gemaakt en haar zelfs als mail order bride aangemeld. Zo staat Eve op het perron, met haar koffer die al door haar zussen is ingepakt op weg naar een nieuw leven. Ze blijkt dus uitgehuwelijkt te zijn maar weet nog niet dat haar man is overleden. Als ze in Slate Springs aankomt zijn het twee van de vijf broers van Piper die de taak op zich nemen om haar te beschermen. Want haar zwagers, die van haar overleden man, willen het geld hebben dat zij blijkbaar heeft ge-erft. Zelfs haar stiefzussen komen nog ten tonele.
A Wicked Woman

Death’s Soldiers MC van Aya Mai
https://media.s-bol.com/DqMXXB04yx5q/1155x1200.jpgNa vorige maand een andere Motor Club serie te hebben gelezen, heb ik deze keer nog een poging gedaan. Ik kwam terecht bij de Death’s Soldiers MC waarbij er vijf boeken zijn waarin in elk twee hoofdpersonen centraal staan. In alle gevallen gaat het om een man en een vrouw. Het begint met het verhaal van Quinn en Cash. Quinn is op de vlucht voor haar stiefvader, die er voor heeft gezorgd dat haar moeder in coma ligt in het ziekenhuis. De stiefvader, een politicus wil zijn ‘vrouw’ vroegtijdig uit een coma laten komen met alle gevolgen van dien. Quinn zoekt haar vader omdat hij nog getrouwd blijkt te zijn met haar moeder en dit vroegtijdige wakker maken kan voorkomen. Voordat ze bij haar vader aankomt, ontmoet ze Cash. En dan begint de ellende, of lol pas echt.

In elk verhaal komt een romance voor waarbij het op de een of andere manier toch geheim moet blijven, dus stiekem. Mannen waarvan je dacht dat ze niet op zoek waren naar de liefde, die hem toch voor hun voeten kregen geworpen wanneer de desbetreffende dame hun leven binnen stapt. Elk een eigen verhaal met ups en downs en haat en liefde, is het een fijne serie om te lezen. In het derde deel krijg je het verhaal van de moeder van Quinn en haar vader te lezen. Het laatste deel van Domino en Bomber gaat over ontrouw, dus daar ben je vast voor gewaarschuwd als je daar niet tegen kan. Het is ook niet mijn ding, maar ik was de serie nu eenmaal aan het lezen en wilde ook dit laatste deel gezien hebben. Ik heb er geen spijt van in elk geval. In het Engels te lezen.

– #1 Quinn & Cash
– #2 Antonia & Beast
– #3 Rose & Church
– #4 Marcie & Ripper
– #5 Domino & Bomber

Ik had alle boeken los gedownload via mijn Kobo Plus abonnement, maar hij is er ook in een verzamel serie:
Death’s Soldiers MC

Benedetti Maffia van Natasha Knight
In november heb ik de Benedetti Maffia serie van Natasha Knight gelezen. Inmiddels is het eerste deel van de serie, Salvatore, vertaald naar het Nederlands. Ik wilde hem nogmaals gaan lezen, maar ik vond het derde deel waarin Sergio centraal staat, zo’n tranentrekker dat ik er vanaf zie. Voorafgaand aan de Benedetti Maffia serie is er een boek genaamd, De Zwanenprinses. Het speelt zich af voordat het eerste deel van start is gegaan. Het is een kort, heel kort verhaal, wat in mijn ogen leuk is om te lezen, maar niet echt van toegevoegde waarde is voor de rest van de serie. Misschien komt dat ook omdat ik de reeks in november al heb gelezen en afgelopen maand dit deel. Hij is gratis te lezen en het makkelijkste te vinden in je Kobo abonnement. Op Bol.com kan ik hem niet voor je vinden.
– De Zwanenprinses 0.5

Alpha SEALs van Makenna Jameison
Al eerder heb ik kennis mogen maken met verhalen over de Navy SEAL. Deze keer gaat het over de heren van het Alpha SEAL team. Van de zes teamleden krijgen we elk een verhaal te lezen. Het zevende deel gaat over de leidinggevende van het team. Tijdens het zoeken naar de covers en linkjes naar de boeken zag ik dat het negende deel van de serie wederom een personage voorkomt die ook in twee andere delen naar voren komt. Dus ik heb in elk geval nog twee boeken te lezen. In totaal zijn er, als ik het goed heb gezien vijftien delen beschikbaar. Deze verhalen lezen als kleine romans, lekker snel weg. Hoewel elk verhaal wel een spannend wending heeft (of in elk geval een fikse hobbel op de weg), komen ze allemaal goed. In elk verhaal komt de man een vrouw tegen waarbij hij meteen tot haar aangetrokken is (enkel verhaal heeft een iets andere wending), de stomende scenes zijn alleen in elk boek vrijwel hetzelfde. Hier had de schrijfster vast wel meer fantasie bij kunnen gebruiken, het wordt wat eentonig zeg maar. Toch lezen ze fijn weg en is het geen hele zware kost. Ik heb dus nog even te gaan met minimaal twee delen.
Omdat ik niet de losse delen kon vinden, maar wel een verzamelalbum, deel ik die.

https://media.s-bol.com/31RgxjkW3Nkn/799x1200.jpgIn dit verzamelalbum Alpha SEAL Box Set One (1-3) zijn drie verhalen te lezen:
– #1 Seal the deal
– #2 Sealed with a kiss
– #3 A Seal’s surrender

Alpha SEALS Box Set One

https://media.s-bol.com/L9jY2ZqEEGrA/799x1200.jpgIn dit verzamelalbum Alpha SEAL Box Set Two (4-6) zijn drie verhalen te lezen:
– #4 A Seals seduction
– #5 The Seal next door
– #6 Protected by a Seal

Alpha SEALs Box Set Two

https://media.s-bol.com/76OwJxqEx7yr/799x1200.jpgIn dit verzamelalbum Alpha SEAL Box Set Three
– #7 Loved by a SEAL
– #8 Tempted by a SEAL (gelezen in juni 2021)
– #9 Married to a SEAL (gelezen in juni 2021)

Alpha SEALs Box Set Three

Ruined van B.B. Hamel
https://media.s-bol.com/9D5AmlVZKRw8/799x1200.jpgVol moed begon ik aan dit boek, en hoewel het begin me wel aansprak waarbij we kennis maken met de hoofdpersonages. Viel de rest van het verhaal me een beetje tegen. Er wordt aangegeven dat het een Dark Romance betreft, maar ik vind het eigenlijk wel meevallen. Natuurlijk zijn er verschillende gradaties in het lezen van een Dark Romance, maar deze vond ik persoonlijk niet heel erg dark. Er gebeuren wel wat donkere zaken, maar het had nog wel wat donkerder gemogen. Ik zat tijdens het lezen dus te wachten tot het zou gaan gebeuren, het gebeurde alleen niet. Hoewel het tegen het einde een beetje spannend werd, was het voor mij verder vrij kalmpjes.
Dus hij gaat haar redden, maar eerst gaat hij haar verpesten..
Ruined: A Dark Romance

Nou, dat was het voor de maand mei! Ik ben nu gestart in een Rusische Maffia serie. Meer daarover, komt bij mijn volgende overzicht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71 − 63 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.